νταξει :)
Printable View
νταξει :)
Πόσο μου αρέσει όταν κάνει posts ο nido... :)Quote:
Originally posted by nido
Ειλικρινά, συγκινούμαι όποτε διαβάζω συζητήσεις στο φόρουμ με τόσο σεβασμό και υποστηρικτική διάθεση, όπως η παρούσα συζήτηση!
Σουίτ, δε θα πω κάτι περισσότερο από τα υπόλοιπα παιδιά. Ο κάθε άνθρωπος είναι μια μοναδική ανθρώπινη ύπαρξη και βιώνει τα πράγματα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.
Αν θέλεις, με άλλα λόγια, ο μοναδικός χρυσός κανόνας είναι ότι "δεν υπάρχει χρυσός κανόνας".
Εάν εσένα σε ενοχλεί η ύπαρξη του τίκερ, δε σημαίνει κατά ανάγκη ότι αμύνεσαι, ότι εθελοτυφλείς, ότι δε θέλεις να αντιμετωπίσεις την κατάσταση.
Στην ανθρώπινη ψυχολογία, πολύ σπάνια τα πράγματα ακολουθούν γραμμική πορεία. Αν διαφορετικοί άνθρωποι ακολουθήσουν την ίδια μεθοδολογία (πχ, ζύγισμα κάθε εβδομάδα, ύπαρξη τίκερ στο φόρουμ, μισή ώρα διάδρομο κάθε μέρα κοκ) καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι θα έχουν όλοι το ίδιο αποτέλεσμα. Κι ακόμη περισσότερο, ο ένας μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα, ο άλλος πολύ θετικό και ο τρίτος... αρνητικό. Προηγούμενες εμπειρίες, διαφορετικός τρόπος με οτν οποίο βιώνουμε το εδώ και τώρα, διαφορετικό ζευγάρι γυαλιών του καθενός μπορούν να διαφοροποιήσουν σημαντικά το αποτέλεσμα.
Εν κατακλείδι: το σημαντικότερο βήμα προς το αποτέλεσμα που επιθυμείς, είναι να αγκαλιάζεις τον εαυτό σου και να μην τον μαστιγώνεις.
Το τίκερ, για άλλον είναι αγκαλιά, για άλλον αυτομαστίγωμα.
Ακου την εσωτερική σου φωνή, δες τι σημαίνει για σένα το τίκερ και ανάλογα πράξε.
ότι κι αν επιλέξεις, έχεις κάθε δικαίωμα και υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σου, αν σε μια εβδομάδα ή σε ένα χρόνο αλλάξεις ματιά, να ακούσεις τη νέα εσωτερική φωνή.
Τα συναισθήματα δεν είναι άκαμπτα/σταθερά αλλά ακόμη και στην πιο σταθερή τους μορφή, έχουν μια ρευστότητα. Αυτή είναη μαγεία της ζωής, το ότι αισθανόμαστε και ότι τα συναισθήματα μεταβάλλονται.
Αν βιώναμε τα ίδια/σταθερά συναισθήματα σε όλη μας τη ζωή προς οτιδήποτε υπάρχει γύρω μας, τότε η ζωή μας θα ήταν το πιο βαρετό/ανούσιο πράγμα σε αυτό το σύμπαν.
Σταματώ εδώ, γιατί αισθάνομαι ότι αυτο-παρασέρνομαι σε φιλοσοφική συζήτηση.
Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να σταματάς να γράφεις επειδή γίνεται κάπως πιο φιλοσοφική η κουβέντα... :)
ʼλλωστε, νομίζω πως όλοι μας το χρειαζόμαστε και μέσα από τέτοιες συζητήσεις, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Προσπαθόντας να εκφράσουμε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, του δίνουμε πραγματική υπόσταση μέσα από τον γραπτό λόγο. :)
2SWEET2GO!
ΝΟΙΩΘΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ TICKER. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑ.ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΡΝΙΟΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΧΡΗΖΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΙΛΙΓΓΟΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΣΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕΤΕΩΡΟ!
ΣΕ ΦΙΛΩ
μπα, το σκεφτηκα κλεονικη μου, δεν ειναι και τοσο μεγαλος ο δρομος...
πες οτι εχεις να χασεις 30 κιλα οπως εγω, αν και απ οτι θυμαμαι εχεις να χασεις λιγοτερα...
ποσο δυσκολο ειναι να πεις 30 φορες "εχασα ενα ακομα κιλο"????
:):):):):):)
φιλακια
ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ."ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΡΟΜΟΣ"
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΑΝ "ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΔΡΟΜΟ"ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ.
ετσι Κλεονικη μου...
ενα τσιγαρο δρομος....
Μ αρέσει πολύ αυτός ο τρόπος σκέψης.... ΑΝ και το τσιγάρο με χαλάει λίγο γιατί έχω στα μελλοντικά σχέδια να το κόψω κι αυτό αλλά όχι όλα μαζί....
Εμένα με βοηθάει να το σκέφτομαι και σε δεκάδες... Μέσα στο μυαλό μου έχω βάλει στόχο να πέσω από τα 140.... μετά τα 130.... Για μένα αυτό που μετράει τώρα είναι να μην έχω πισωγυρίσματα.... αργά όσο αργά μπορώ να πάω αλλά να μην ανεβαίνω πάλι στα ίδια κιλά... Έχω πει τα 147 δεν θα ξαναγυρίσουν...
Φιλάκια κορίτσια!
κι εγω το εχω κοψει το τσιγαρο, αλλα μαρεσει πολυ αυτη η εκφραση :)
ετσι Σονια.. το σημαντικο ειναι να μην εχουμε μεγαλα πισωγυρισματα και αποθαρρυνομαστε και ταλαιπωρουμε και το αμοιρο το σωμα μας...
"και μετα ολοι μαζι θα παμε στην ακρογιαλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
φιλακια