Quote:
Originally posted by MARLA
Το \"χάσιμο\" γιατί είναι το ζητούμενο στις περιπτώσεις αυτές?
Και από την εμπειρία μου με την σχέση με άτομα είτε εξαρτημένα από αλκοόλ είτε βλέποντας άτομα που είχαν και εμπειρίες με άλλες ουσίες, διαπίστωσα ότι είναι άτομα με μεγάλη ευφιύα -πώς γράφεται αυτό κάτι δεν έκανα καλά- και άτομα με μεγάλη ψυχική ευαισθησία.
Ειδικά σήμερα έβλεπα στην τηλ. το χαζοκούτι μία κοπελιά εξαρτημένη σε διάφορα και απεξαρτημένη πλέον εδώ και 2 χρόνια, που ήταν τόσο μα τόσο έξυπνη και όμορφη και με έναν χαρακτήρα πραγματικά που με εντυπωσίασε ο λόγος της που αναρωτήθηκα ΓΙΑΤΙ? Τί θα μπορούσε να οδηγήσει ένα τέτοιο πλάσμα σε τέτοια μονοπάτια.
Δεν βρήκα απάντηση μέσα μου. Απλά είναι κρίμα γιατί πιστεύω ότι οι τα ευαίσθητα και ευφυή άτομα χάνονται σε τέτοια μονοπάτια γιατί δεν αντέχουν την σκληρότητα αυτού του κόσμου έτσι όπως τον κάναμε.
Αυτοί που θα μπορούσαν να αλλάξουν κάτι στον κόσμο αυτόν απλά είναι παραιτημένοι και στο περιθώριο, κοιμισμένοι και εξαρτημένοι σαν γρανάζια μιας μηχανής που αν λειτουργήσει θα τους πάρει όλους φαλάγγι.
Αυτό ίσως να φοβούνται όσοι τους οδηγούν εκεί... γιατί με κάποιον τρόπο ότιδήποτε διαφέρει στην εποχή μας οδηγήται στο περιθώριο.
Παντα κατα την δικη μου γνωμη,ο λογος ειναι η υπερβολικη σκεψη και αναλυση των γεγονοτων.σε τετοιο σημειο που τελικα φερνει το μπερδεμα.η σκεψη του ατομου προχωρα σε απιστευτα επιπεδα,τοσο που ο συναισθηματικος κοσμος του ατομου δεν μπορει να την ακολουθησει.αυτα τα δυο ειναι διαφορετικες εννοιες και θα πρεπει να εχουν μια ισσοροπια μεσα στο ατομο.μερικες φορες πρεπει απλα να βιωνεις μια χαρουμενη κατασταση και απλα να την νοιωθεις.δεν χρειαζεται να την αναλυεις γιατι ειναι συναισθημα,το βλεπεις με την καρδια οχι με το μυαλο.το μυαλο δεν εχει την ικανοτητα να δει συναισθηματα.οταν αρχιζει η λογικη να μπαινει στα χωριαφια της καρδιας ξεκιναει το κομφουζιο,γιατι το μυαλο δεν μπορει να καταλαβει την καρδια... και αναλυει....αναλυει.... και μπερδευεται.η καρδια θελει τον χρονο της,να καταλαβει,να καταλαγιασει,να κανει την απευθειας συνδεση με το υποσυνηδειτο.ειναι διεργασιες που θελουν χρονο.το μυαλο ειναι γρηγορο,θελει να τα λυσει ολα μονομιας,ανακατευεται,δημι ουργει ανασφαλεια γιατι δεν καταλαβαινει και προσπαθει με δικους του ορους να δωσει ερμηνειες.ελπιζω να βοηθησα λιγο.