-
Το τι επιτρεπεται και τι οχι ας το κρινει ο καθενας για τον εαυτο του καλυτερα......Ποσο με αγανακτουν κατι τετοια!!!!!!
Τα καλυτερα χρονια ειναι μπροστα μας hopa,ειμαστε και κοντα στην ηλικια!
Τιποτα δεν παει χαμενο στη χαμενη μας ζωη.......
Και θα τα καταφερεις να ξεκολλησεις με ψυχραιμια και τσαμπουκα,γιατι ειμαι σιγουρη οτι καπου θα τα εχεις κρυμμενα...
Μονο για σενα και για κανεναν απο αυτους που σου ριχνουν την ψυχολογια στον πατο!!Και οσον αφορα την ομορφια,αλοιμονο αν αυτη χανοταν με το που περναμε κιλα!Η ομορφια ΔΕΝ χανεται,ουτε αυτη του προσωπου,ουτε αυτη της ψυχης...!
-
Σ'ευχαριστω πολυ και για το χρονο που μου διαθετεις και για τα λογια που μου λες
freedom8.Eσυ ποσα εχεις να χασεις , αν εχεις και δεν γινομαι αδιακριτη,καταλαβαινεις ειμαι καινουργια και δεν ξερω τιποτα για κανεναν σας αλλα ειμαι ενθουσιασμενη νιωθω οτι θα κανω φιλους . . .
-
Τι ευχαριστεις ρε συ,πλακα κανεις?Γι αυτο ειμαστε εδω ολοι!
Εγω θελω να χασω 5 κιλα ακομα και εχω χασει ηδη 10.Το προβλημα μου ειναι η βουλιμια,την οποια εχω ορκιστει να την ξεπερασω.......Ειμαι πολυ ταλαιπωρημενη χρονια τωρα.....
-
Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο μ'αυτα που επαθα εγω σε στομαχι και εντερα επαιρνα 14 χαπια την ημερα για μεγαλο χρονικο διαστημα ειχα αφορητους πονους απ'το ελκος και πιστεψε με ο εμετος της βουλιμιας δεν εχει σχεση με τον εμετο του ελκους πριν να απχισω την αγωγη εκανα εμετο απ'τον στομαχοπονο και εβγαζα αιμα και αισθανομουν οτι καιγομουνα.Ολα αυτα λογω της "φιλης" μας της βουλιμιας εξακριβωμενο απο πολλους γιατρους.Μετα απο αρκετα χρονια,γιατρους, φαρμακα,εξετασεις (και πιστεψε με δεν θες να κανεις γαστροσκοπηση)πονους και λεφτα ειμαι καλα αλλα παντα προσεχω γιατι το στομαχι μου κυριως δεν θα εινει ποτε το ιδιο.Μεσα απ' την καρδια μου καλη δυναμη και μην κρυβεσαι εγω ετσι το ειχα αποφασισει οτι θα σταματησω οταν μιλησα στη μαμα μου, γιατι θα σταματουσα κι αν δεν αρρωσταινα.Οταν μιλησα σταματησα ν ΝΙΩΘΩ ΕΝΟΧΕΣ,ΧΑΖΗ ΚΑΙ ΜΟΝΗ Θα τα πας πολυ καλα το νιωθω.-
-
Σε ευχαριστω πολυ για την ενθαρρυνση,το χρειαζομαι το κουραγιο.Εγω εχω μη-καθαρτικου τυπου βουλιμια,ολα πανε στον πατο...Βεβαια γαστροσκοπηση εχω κανει λογω αρχομενου ελκους(χαλια) και φυσικα εχω και τη σπαστικη κολιτιδα μου!Εχεις πολυ δικιο για το ποσο καλο κανει να μιλησεις σε καποιον δικο σου και ειδικα στη μητερα σου...
Καλως ηρθες και πιθανον απο εδω μεσα να αρχισεις να βρισκεις τις ακρες σου....Στο ευχομαι ολοψυχα....
-
Το αστειο ειναι πως ειμαστε ολοι σιγουροι για τους αλλους και οχι για τον εαυτο μας.Εγω νιωθω οτι θα τα καταφερεις και αν τα 10 κιλα τα εχασες με τον γνωστο τροπο τουλαχιστον προσπαθησε τα υπολοιπα 5 να τα χασεις φυσιολογικα αν ειναι κινητρο σκεψου οτι θα κανεις περηφανη μια ξενη που μολις(κατα καποιο τροπο) σε γνωρισε, σε νιωθει γιατι το περασε και σε αισθανεται κοντα της γιατι βλεπει την δυναμη σου που σιγουρα εχεις.Ολα θα πανε καλυτερα ,ολα θα πανε καλα. Τ'ονομα μου ειναι Ελπιδα και παρτο σαν σημαδι . .
-
καλημερα,
αν θελεις τη γνωμη μου επεστρεψε γρηγορα στον δαιτολογο σου, ακομα και τα λιγα κιλα που χανεις ειναι πολυ σημαντικα, σκεψου ενα κιλο μπορει να σου φαινεται λιγο, αλλα πηγαινε στο σουπερ μαρκετ και κρατα ενα κιλο ζαχαρη και σκεψου οτι αυτο εφυγε απο τους γοφους σου !!!!!! δεν ειναι σπουδαιο ?
επιπλεον τα κιλα που χανεις αργα δεν ξεχειλωνουν το κορμι σου αλλα του δεινουν το χρονο να προσαμοστει, μην απελπιζεσαι καθε απωλεια ειναι σημαντικη και η πιο μικρη σε φερνει ενα βημα κοντα στο στοχο σου αλλωστε δεν εφτασες απο τα 52 στα 80 σε ενα μηνα ετσι δεν ειναι ?
-
Ax βρε Ελπιδα μου,ποτε δεν περιμενα τετοια υποστηριξη με αυτον τον τροπο!!Να εισαι καλα και ναι,το ονομα σου θα το παρω σα σημαδι,εχω αναγκη πολυ να το δω ετσι και σ ευχαριστω ειλικρινα γι αυτο....
Τα 10 κιλα τα εχασα με πολυ ψυχολογικο πολεμο απο τον ''αλλο''μου εαυτο,τον βουλιμικο δηλαδη...1 εχανα,1 επαιρνα παλι με κριση...1.5 εχανα,1 ξαναπαιρνα παλι με κριση...Ολο αυτο μου πηρε εναν ολοκληρο χρονο,για να μπορεσω να χασω συνολικα 10 κιλα...Καταλαβαινεις τα νευρα τσαταλια,εκει που πηγαινα να πω ''δοξα το θεο'',αμεσως μετα ξεκινουσα τα ''βοηθα παναγια''....
Τα υπολοιπα 5 θελω πολυ να τα χασω σαν ενας φυσιολογικος ανθρωπος που απλα κανει μια νορμαλ διαιτα...Μονο ετσι θα μπορεσω να πατησω γερα στα ποδια μου...Θελω τεκμηρια πλεον απο τον εαυτο μου και αποδειξεις,τα λογια του δε με πειθουν πια,χορτασα,αρκετα.....
Θα σου ελεγα να προσπαθησεις να ξεκολλησεις απο την ανυπομονησια να χασεις κιλα εδω και τωρα...Βαλε πολυ αργους στοχους του στυλ μειον 1.5 κιλο το μηνα και μην το σκεφτεσαι οσο μπορεις,ξεκολλα και κανε πραγματα που σε ευχαριστουν..Δεν μπορει,ΚΑΠΩΣ θα δικαιολογειται ο χαμηλος μεταβολισμος,ισως αν πηγαινες σε καποιον καλο γιατρο ακομα και εκτος της πολης σου?Μηπως οταν τρως φρουτα υπερβαινεις το θερμιδικο οριο και δεν το καταλαβαινεις?Εχω ακουσει οτι τα σκευασματα με σπιρουλινα κανουν καλο στο μεταβολισμο...
Και μην κλεινεσαι οσο μπορεις...Σκεψου υπαρχουν ανθρωποι με κινητικα προβληματα που δεν μπορουν να χαρουν μια βολτα τωρα την ανοιξη,ΔΕΝ αξιζει τα κιλα να σου στερουν πραγματα που σου επιτρεπει η υγεια σου και λαχταρα η καρδια σου....Αξιζει??Τι κι αν δεν εχεις την εμφανιση που θα θελες?Τι κι αν καποιοι μιζεροι σε συγκρινουν με παλια και σε κομπλαρουν?Εχεις την Ελπιδα να φροντισεις και να της δειξεις ποσο πολυ την αγαπας...Διωξε αυτον τον αρνητισμο και βαλε φως στις σκεψεις σου,κανε μονο θετικες σκεψεις,προσπαθησε το,αξιζει τον κοπο εστω και με το ζορι στην αρχη..Πρεπει εστω και με το ΖΟΡΙ...!
-
Αχ ρε παιδια ποσο σας καταλαβαινω κ ποσο σας νιωθω να ξερατε...Δεν εχω σχεση με βουλιμια εχω σχεση ομως με κρισης υπερφαγιας οι οποιες δεν αποτελουνται απο φαγητο αλλα κυριως απο γλυκα κ αλμυρα σε συνδυασμο...Ειμαι κ γω απο αυτους που ντρεπονται πια να βγουν απο το σπιτι τους...που ντρεπονται να πανε για ψωνια...που ντρεπονται να σηκωθουν οταν ειναι σε ενα μεγαζι κ να περασουν μεσα απο ολον αυτο τον κοσμο για να πανε τουαλετα...που εχουν αποξενωθει απο φιλους κ παρεες...που δεν φλερταρουν πια..που λογο κομπλεξ δεν εχουν ερωτικη ζωη...που που που...ολα αυτα που ξερετε κ νιωθετε ολοι....κ πανω απ ολα που δεν εχουν πια κουραγιο να μπουν σε ενα προγραμμα...να βαλουν το μυαλο τουσ να πειθαρχησει σε μια διατροφη...δεν ξερω τι θα μπορουσε να μασς βοηθησει κ τι πρεπει να κανουμε..σημερα ειναι κυριακη,εχω να βγω απο το σπιτι μου απο την παρασκευη που δουλευα...κ αν αυριο δεν ειχα δουλεια δεν θα εβγαινα...ερχετε καλοκαιρι κ εχουν αρχισει οι ζεστες κ παρακαλαω να βγαλει κρυο για να μη βαλουμε εκεινα τα κοντομανικα κ βγουν τα μπρατσα εξω...κ φανουν τα χερια του σουμο...ειμαι 1.65 περιπου 95 κιλα...οταν αρχισα τις διαιτες ημουν 55...ελεγα σημερα ειμαι 55 σε 10 μερεσ θα μαι 50 κ ημουν πιτσιρικα ο μεταβολισμος τοτε καλος κ οι χημικες επισης καλες (νομιζα στο μυαλο μου) κ τωρα ειμαι 95 απο τα χριστουγεννα μεχρι τωρα πηρα 10 κιλα...ολη μερα σκεφτομαι αυτο κ ολη νυχτα σκεφτομαι αυτο..κ παραμενω απραγη...μακαρι καποιος να μπορουσε να βοηθησει...αλλα δεν πιστευω πια σε θαυματα..εγω ειμαι αυτη που πρεπει να με βοηθησω...τελοσπαντων μαλλον πρεπει να σταματησω για αν συνεχισω θα γραφω μεχρι αυριο...συγνωμη αν σας κουρασα ....
-
Καλημερα natallia KAI FREEDOM ηδη ξεκιναω την μερα με περισσοτερο αισιοδοξη διαθεση απο τις προηγουμενες μερες natallia οσα μου ειπες ο φυσιολογικος μου εαυτος το ξερει οτι ειναι σωστα και γι'αυτο θυμωνω γιατι επειδη ξερω το σωστο επιμενω σ'εναν ανωριμο τροπο σκεψης που με κανει να πηγαινω πισω.Οσο για τα φρουτα ,αν αναφερεσαι στο περσινο καλοκαιρι που ημουν 2,5 μηνες με φρουτα και σαλατες αυτο ηταν ενα συγκεκριμενο προγραμμα που ακολουθουσα απ'τον καλυτερο βιοχημικο της θεσσαλονικης εδινα 80 ευρω καθε εβδομαδα και πιστεψε με δεν τρεχουν κι απ τα μπατζακια μου.Πρεπει να χαλαρωσω σε περιοδους που δεν ηταν εμμονη το βαρος εχανα χωρις να το καταλαβω με αποκορυφωμα τα 8 κιλα σε15 μερες!FREEDOM μου οταν ημουν μεσα στο προβλημα εκανα 6-9 εμετους την ημερα μεχρι και τους χυμους και τα αναψυκτικα εβγαζα το κυριοτερο δε απ'ολα ειναι οτι μισουσα τον εαυτο μου πιστευα οτι ειμαι ανημπορη,χαζη, ενιωθα οτι ημουν ενα ζωο και οτι οι αλλες μπορουσαν να εχουν μετρο κια εγω οχι.Την ξεπερασα την βουλιμια αλλα τα συναισθηματα παραμενουν και παλευω τωρα με το χειροπιαστο προβλημα των κιλων, ενω οταν ημουν βουλιμικη παλευα με τον φοβο των κιλων (ξεκινησα τους εμετους 52 κιλα)Μαλλον το θεμα μας ειναι να γνωρισουμε να αποδεχτουμε και να αγαπησουμε τους εαυτους μας και την μοναδικοτητα τους και ετσι να κανουμε το καλυτερο για μας με αγαπη και οχι με ψυχαναγκασμο.Λετε να ειναι τυχαιο οτι βουλιμικες,ανορεξικες,παχυ σαρκες εχουν ολες ακριβως τα ιδια συναισθηματα για τον εαυτο τους ενω τα σωματα τους διαφερουν τοσο πολυ μεταξυ τους?η αδυναμια η ελλειψη αυτογνωσιας ειναι η λογοι πιστευω γατι αν αγαπουσαμε τους εαυτους μας δεν θα αυτοκαθοριζομασταν απ'την εικονα τους.sorry για το μεγεθος του post
-
Oλοι οι ανθρωποι εχουμε το κουμπι μας,που αν το βρουμε ειναι το πρωτο βημα για την αλλαγη,μεσα και εξω...Ηopa τα ειπες ολα,να μας αγαπησουμε για τη μοναδικοτητα μας και να μας αποδεχτουμε...Εκει ειναι ολη η δουλεια....Το μετρο ειναι κατι σχετικο,καποιος μπορει να εχει μετρο στο φαγητο,αλλα να ξεσπα αλλου....Δηλδη αυτος ειναι καλυτερος ανθρωπος?
Πρεπει να σταματησουμε να μας πληγωνουμε,να σταματησουμε να μας πολεμαμε...
Ξερω ατομα με πολλα κιλα παραπανω που ζουν κανονικοτατα και χαιρονται τη ζωη χωρις εκπτωσεις.Εννοειται πως θα θελαν να ειναι πιο αδυνατα,αλλα αφου δεν ειναι λενε ε,σιγα τι να κανουμε τωρα,να πεθανουμε?Και γελανε,απολαμβανουν,ΖΟΥΝΕ.. .
-
pouka μην ζητας συγνωμη μιλας και ειναι σαν ακουω το εαυτο μου εγω τρωω παντα οταν δεν αισθανομαι καλα, τοτε εχω τις περισσοτερες λιγουρες μετα που τρωω αισθανομαι χειροτερα και παει λεγοντας εγω τωρα δεν κανω τιποτα γιατι νιωθω οτι δεν μπορω κανε κ συ το ιδιο για λιγο μεχρι να αισθανθεις ετοιμη γιατι οσο πιεζομαστε η υπερφαγια καραδοκει.Τουλαχιστον ισως μ' αυτον τον τροπο δεν βαλεις περισσοτερα.φιλια καλη δυναμη.
-
Ευχαριστω ελπιδα...φανταζομαι πως πανω κατω ολοι ετσι αισθανομαστε κ χαιρομαι πολυ ολουσ αυτουσ που αναφερει η FREEDOM8 πιο πανω...εχω μια ξαδερφη 170 υψος 109 κιλα...παιδια εχει τετοια αυτοπεποιθεση που οταν περπαταει θα γυρισουν ολοι να την κοιταξουν κ μαλιστα οχι αρνητικα..περναει απο διπλα σου κ ειναι σαν να σου λεει ειμαι θεα...μακαρι να μπορουσα να κανω το ιδιο κ να μην ενιωθα τοσεσ ενοχες...για το σωμα μου τη διατροφη μου κ για τον εαυτο μου...Κ ευχαριστω ολουσ σας παιρνω θαρρος απο αυτα που διαβαζω
-
Κοριτσια παντα θα θυμαμαι κατι καλοκαιρια στην παραλια....Εγω για αλλη μια φορα να μην ειμαι στα κιλα που θελω,για αλλη μια φορα να κανω σχεδια γιατι οκ φετος,αλλα του χρονου θα εισαι κορμαρα και φτανει ξανα η επομενη και η επομενη και η επομενη χρονια και εγω ακομη να ονειρευομαι το ''του χρονου'',τραγικο,ε?Και να κοιταζω με ζηλια μικρου παιδιου τις κοπελες με τα σχεδον τελεια σωματα και να αναρωτιεμαι πως τα καταφερνουν να διατηρουνται ετσι,πως ειναι δυνατον να μην εχουν βουλιμια?Αυτο με το καλοκαιρι,τα μαγιο και τα καλοκαιρινα ρουχα ειναι φοβερο πραγματικα το ποσο μπορει να σου χαλασει την ψυχολογια...Ομως δεν πρεπει,δεν πρεπει...
-
Δεν πρεπει ,ολοι το ξερουμε αλλα μολις το παχυ ποδαρακι μας πατησει στην παραλια που λες θα γυρισουν ολες οι κορμαρες με ενα υφος "τι δουλεια εχει αυτη η φαλαινα εδω?",με περιεργα γελακια ,κ ματια που κρυβουν απεχθεια, το πιτσιρικι θα πει στη μαμα του "δες δες μαμα μια χοντρη κυρια" κ εκει θα κατεβαουμε παλι το κεφαλι...θα στρωσουμε την πετσετα μας εκει που σκαει το κυμα...κ ενω ο ηλιος θα βαραει θα πηγαινουμε με ερπινγκ να μπουμε στη θαλασσα νομιζοντας πως δεν θα δει κανεις ποσο χοντρες ειμαστε...κ μολισ γυρισουμε σπιτι θα πουμε του χρονου θα μαι κορμαρα...κ θα ερθει το του χρονου κ αν δεν μας εχουν κανει μεταμοσχευση στο μυαλο...αν δεν εχουμε επιτελους βρει τον τροπο ναμας επιβληθουμε θα ειμαστε +10 κιλα...κ θα λεμε καθε περισι κ καλυτερα...θελω καποιος να με παρει να με κλειδωσει σε ενα μερος οπου θα χει ενα διαδρομο κ θα μου φερνει φαγητο οσες φορες την μερα πρεπει κ οτι πρεπει...να μην υποκυπτω ...κ μολις πετυχω το στοχο να βγω....κ να μαι η αλλη .. κανονικη...αυτη που ηξερα εγω κ ολοι...κ οχι αυτη που δημιουργηθηκε τα τελευταια χρονια