-
Λοιπόν, έφτιαξα ένα πρόγραμμα για 4 μέρες μέχρι το ΣΚ.
Ζυγίστηκα σήμερα χωρίς ρούχα πρωί και έχω χάσει 2 κιλά, είμαι 93. Θα ζυγιστώ πάλι Σάββατο πρωί.
πρωινά:σάντουιτς/τοστ/κουλουρι θεσσ/τυροπιττοειδες
14:00: φράουλες/κεράσια/μπανάνα/γιαούρτι-παξιμάδι
17:00: 1/2 μερίδα κοτοπουλο ρυζι-αγγουροντοματα/1/2μερίδα γεμιστα-χόρτα/1/2 μερίδα μπιφτεκι πατατες φουρνου-χωριατικη με λιγη φετα/σαλάτα σεφ
20:00: φράουλες/κεράσια/μπανάνα-γάλα/φρούτο
καθημερινά απόγευμα πράσινο τσάϊ
πως σας φαινεται; λετε να πειναω τα βραδυα;
-
[/quote]
ως τωρα 21.00 έφαγα και μια μακαροναδα μεγαλη, με σαλτσα ντοματα χωρις ιχνος λαδι, αλατι ππιπερι λιγο σκορδο και λιγο μελι, εβαλα και κυβο[/quote]
φιλικά πάντα,
επειδή παράλληλα με την δίαιτα καλο είναι να υπολογίζουμε και την σύσταση του βάρους μας...για να μην τρέχω στον γιατρό μου κα8ε μηνα.... (για να βλέπω τι χανω.. μαζα λιπος ή παραπανίσια υγρα) εκοψα εντελώς το αλάτι.
πραγματικά το ετοιμο αλάτι δεν προσφέρει τιποταοπως ακριβως και η λευξή ζαχαρη. μηδέν
και αφοτου το έκοψα αρχιζα να χάνω πολυ περισσοτερο λυπος συγκριτικα με παλαιωτερα που καταναλωνα λιγο αλατακι με το φαγητο.
σε φρεναρει διοτι κατακρατα υγρα, και αντι να χανεις λυπος χανεις σημαντικι μυικη μαζα.
χωρις να ειμαι γιατρος αυτο εχω αντιληφ8εί
ΥΓ αυτα δεν θα στα πει ποτε κανενας γιατρος ...
αφου ολοκληρωσα τον στοχο μου το αντιλαμβανωμαι οτι γυμναστες/γιατροι/διαιτολογοι δεν συμεριζωνται την αναγκη μας για καλυτερη ζωη και υγεια(τουλαχιστον οι περρισοτεροι)
απλα κανουν την δουλεια τους και συνιθως με μεθοδο που θα κανει τον ασθενη να συνεχισει να φερνει τα 50αρικα για καιρο.
-
%%και αφοτου το έκοψα αρχιζα να χάνω πολυ περισσοτερο λυπος συγκριτικα με παλαιωτερα που καταναλωνα λιγο αλατακι με το φαγητο.
σε φρεναρει διοτι κατακρατα υγρα, και αντι να χανεις λυπος χανεις σημαντικι μυικη μαζα.%%
το αλατι δεν εχει καμια σχεση με το χασιμο του λιπους ή τη διατηρηση της μυικης μαζας.οποτε εσυ τα λες αυτα και φυσικα δεν θα στα πουν οι γιατροι γιατι απλα δεν ισχυουν.δεν λεω ναι στην υπερκαταναλωση του αλατιου 5-6 γρ την ημερα ειναι αρκετα ,γιατι οπως ειπες προκαλει κατακρατησει και υπερταση ,αυξημενη ομως καταναλωση αλατιου θα πρεπει να υπαρχει τωρα το καλοκαιρι (απωλειες μεσο υδρωτα).νατριο υπαρχει εξαλου σε ολα τα φρουτα και τα λαχανικα (σε περιπτωσεις λοιπον νεφροπαθων -εκει παιζει πραγματικα μεγαλο ρολο το ποσο νατριο θα παρει ο ασθενης )
τωρα και κατι ακομα το αν θα χασεις λιπος ή μυικη μαζα αυτο κανονιζεται με ορμονικα σηματα του σωματος σου ,αν μειωσεις λιγο το φαγητο το πιθανον ειναι να χασεις λιπος ,αν μειωσεις πολυ το φαγητο (περιπτωση ασητιας) ο οργανισμος σου στην αρχη δυστυχος θα προτιμηση να χασει μυικη μαζα και να κρατησει το λιπος και να το χασει σε περιπτωση που παρατηνεται η αποχη απ την τροφη.
το πολυ αλατι δεν κανει καλο ,δεν εχει να κανει με την καυση του λιπους ,η διατροφη απλα αποδιδει καλυτερα ,αδυνατιζεις με μεγαλητερο ρυθμο πλεον