Δελφινάκι ευχαριστώ!Δε με παίρνει από κάτω.Μια κρίση αυτοπροσδιορισμού ειναι. :) :) :)
Συνεχίζουμε...
Printable View
Δελφινάκι ευχαριστώ!Δε με παίρνει από κάτω.Μια κρίση αυτοπροσδιορισμού ειναι. :) :) :)
Συνεχίζουμε...
Παιδιά κι εγώ πιστεύω ότι η παχυσαρκία και η βουλιμία οφείλονται στην κατάθλιψη. Αν και δεν το έχω συζητήσει ποτέ με κάποιον ειδικό (ψυχίατρο ή ψυχολόγο), νομίζω ότι αυτά συνδέονται μεταξύ τους, το έχω νοιώσει να συμβαίνει σε μένα.
Αυτή ήταν που κάποτε με έφτασε κοντά στα 100 κιλά (απο 48 που ήμουν πρίν), αφού η μόνη μου παρηγοριά ήταν το φαγητό και το ποτό.
Και δεν ξέρω αν μπορώ να χαρακτηρίσω "βουλιμία" ή "νευρική ανορεξία" αυτό που μου συμβαίνει απο το Φεβρουάριο και μετά, αλλά και εδώ πάλι η κατάθλιψη με οδήγησε. (υπάρχουν μέρες που δεν μπορώ να φάω τίποτα για 3-4 μέρες κι άλλες που τρώω το καταπέτασμα, νοιώθω τύψεις, καταφεύγω σε dulcolax για γρήγορη αποβολή του φαγητού και μετά πέφτω για ύπνο απο τις 9 το βράδυ για να μη φάω τίποτε άλλο!!).
Τουλάχιστον η τωρινή φάση μου άφησε ένα καλό αποτέλεσμα.... ένα υπέροχο σώμα!
Τουλάχιστον εσύ χάνεις και κανένα κιλάκι :)
Εγώ έμπλεξα με ένα μουλάρωμα του σώματός μου που αρνείται, αρνείται, αρνείται ..
Περισσότερο φοβάμαι τί επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην ψυχολογία μου και αν η μακρόχρονη σταστιμότητα στα κιλά που δεν χάνονται παρ όλη την απόλυτη διατροφική μου πειθαρχία - κοντά ένα μήνα τώρα- με ξαναρίξει.
Το τρέμω αυτό ...
Ειναι σχεδον σιγουρο οτι καταθλιψη με διατροφικες διαταραχες πανε χερακι-χερακι.
Ενδεικτικα να πω οτι διαβασα οτι στον Πολεμο του Βιετναμ, οσοι Αμερικανοι αρνηθηκαν να πολεμησουν υποχρεωθηκαν να μετασχουν σε καποια πειραματα που ηθελε να διεξαγει η κυβερνηση.
Σε αυτα λοιπον τα πειραματα (τα οποια με τα σημερινα δεδομενα θα ηταν απαγορευμενα) οι συμμετεχοντες κλεινονταν για 6 μηνες σε κελια, οπου τους δινοταν ελαχιστη τροφη κ νερο που αρκουσαν μολις για να μπορουν να ζουν.Αναμεσα λοιπον στα υπολοιπα συμπερασματα κ παρατηρησεις που οδηγηθηκαν οι ειδικοι βλεποντας τη συμπεριφορα των συμμετοχοντων ηταν η καταθλιψη.
Επιπλεον, κ σε μενα οταν ακομα αρνουμουν να φαω κ επεμενα να χανω συνεχεια, οχι μονο δεν ηθελα να βγαινω εξω κ γενικα να εχω επαφες πολλες, οχι μονο η ωρα στο σπιτι μου φαινοταν να περνα βασανιστικα αργα, αλλα ηθελα να εχει συνεχεια συννεφια παρολο που ηταν χειμωνας κ αν τυχαινε να βγει ηλιος εκλεινα παντζουρια κλπ για να εχω σκοταδι εγω...
εχμ...
σχετικα με το πειραμα των αμερικανων...
θαρρω πως σε αυτην την περιπτωση θα επρεπε να συσχετισουμε την καταθλιψη με τον εγκλεισμο και οχι με την διατροφη......
σιγουρα επαιξε ρολο ο εμπρησμος, ομως η διατροφη επισης επαιξε ρολο, καθως λογω ουσιων που λαμβανονται ο οργανισμος αντιδρα κ υπαρχουν κ διακυμανσεις στη διαθεση...οταν ομως δε λαμβανεται επαρκης τροφη τοτε δεν αισθανεσαι μονο αδυναμος κ χαλια ψυχολογικα μονο απο αυτο.αυτο επιβεβαιωνεται απο τροφες οπως η σοκολατα, τα πορτοκαλια κλπ που φτιαχνουν προσωρινα εστω τη διαθεση..αρα υπαρχει σχεση μεταξυ τροφης-οργανισμου-συναισθηματων που μπορει αναλογως να οδηγησει σε καταθλιψη.
εκγλισμος* (δεν ξερω πως ηρθε κ εγραψα αυτο... :S )