-
καλα και που δεν πηγαινε στα κλαμπ, δεν εχασε και τιποτα :P
κοιτα filiogramma , θα ακουσεις καποιες αποψεις αλλα εσυ ξερεις τις οικονομικες σου δυνατοτητες και τι χρονο και φαντασια πρεπει να αφιερωσεις για το μελλοντικο σου εγχειρημα.
μην τρελαινεσαι, ζυγισε τις παραμετρους και δες αν μπορεις να ανταπεξελθεις σε μια τετοια κινηση.
-
Σκέψου όμως και κάτι άλλο.
Αν εσύ στοχεύεις στο target group των παχύσαρκων που θέλουν γυμναστήριο και στήριξη αλλά ντρέπονται τότε υπάρχουν 2 περιπτώσεις. Αν τα άτομα που έρθουν δε χάσουν κιλά τότε θα απογοητευτούν από την ομάδα που θες να κάνεις (γυμναστική, διατροφή, κουβέντα, στήριξη) και θα το κόψουν. Αν όμως τα καταφέρουν τότε ακριβώς επειδή στοχεύεις σε παχύσαρκους, δε θα χουν λόγο να μείνουν μετά και θα ξεκόψουν. Οπότε η αποτυχία αν μιλάς για μικρά νούμερα είναι σίγουρη, οπότε πρόσεχε.
Εξάλλου, τα μικρά γυμναστήρια είναι καταδικασμένα. Πρέπει να είναι ακριβά γιατί αλλιώς δε βγαίνουν και λίγοι θέλουν να δίνουν 60? το μήνα όταν βρίσκεις με 150?/χρόνο. Για να συντηρείσαι δε θες 200 άτομα?
200*60=12000?. Βγάλε ενοίκιο, υπαλλήλους, ΔΕΗ, απόσβεση εξοπλισμού, φόρους, λογιστή, καθαρίστριες, ψυχολόγο που λες κλπ. Μεγάλο ρίσκο...
-
με μπερδεψατε. Εγω πιστευω οτι οικονομικα ειναι βιωσιμο αλλα απ οτι βλεπω δυστυχως οι παχυσαρκοι προτιμουμε να ζουμε στη σκια της λοιπης μαζας παρα να συνειδητοποιησουμε οτι ειμαστε μια ξεχωριστη κοινωνικη ομαδα με ιδιαιτερη ψυχολογια. Στρουθοκαμηλιζουμε !
-
Ψάξ'το καλά πριν το κάνεις. Καταλαβαίνω απολύτως τα επιχειρήματά σου αλλά θέλει προσοχή. Σίγουρα δεν κοιτάς το προσωπικό οικονομικό όφελος αλλά μια επιχείρηση είναι σαν ζωντανός οργανισμός. Συνέχεια κάτι ζητάει. Θέλει κότσια.
Στην αρχή σίγουρα ο κόσμος θα είναι πολύ επιφυλακτικός. Έχουν στηθεί πολλές απάτες σε βάρος των παχύσαρκων.
-
Όσο θεωρείς τους παχύσαρκους ένα κομμάτι της κοινωνίας που πρέπει να κρύβεται, να τρώει χώρια, να γυμνάζεται χώρια, να βγαίνει χώρια τότε τους θεωρείς και απόκληρους. Μια συντεχνία σαν τους gay που θέλει να ξεχωρίζει. Όσο θες να ξεχωρίζουν οι παχύσαρκοι τόσο ο κόσμος θα τους κράζει, όπως με τους gay που χαίρονται που είναι διαφορετικοί και διατυμπανίζουν. Όταν καταλάβεις ότι απλά είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας τότε η κοινωνία θα τους δει αλλιώς.
-
Σας ευχαριστω βρε παιδια για τη συμμετοχη σας. Μου αρεσει πραγματικα και αισθανομαι πολυ ομορφα που δεχομαι ανθρωπινες και σοβαρες αποψεις. Στα περισσοτερα forum δεν θεωρω οτι κρατιεται ιδιαιτερο επιπεδο αλλα στο συγκεκριμενο site, παρολο που ειμαι μολις 4 ωρες μελος, αισθανομαι σαν πραγματικα να μπηκα σε μια παρεα. Κι ας μου πει καποιος πως βαζω smilies!!! xix xxixixixix......... :)
-
stargazer αφου πας γυμναστηριο, θα γνωριζεις και την λεξη συντηρηση. δεν σημαινει οτι επειδη θα αδυνατισει ο αλλος οτι θα σταματησει και την γυμναστικη. παει μετα, αυτο ειναι οτι χειροτερο. επισης, δεν θα εχει κανενα προβλημα να συνεχισει εκει, αφου εκει πηρε την βοηθεια που χρειαστηκε. εκτος αν ειναι αχαριστος/η. αλλο θεμα αυτο.
το παραδειγμα με τους gay, εντελως ακυρο ομως. ειδες πολλους να το διατυμπανιζουν?
filiogramma ετσι ειναι, τα ξερεις αυτα τα πραγματα....
α, smilies γιοκ! δεν εχει το καταστημα...
-
καλη μου stargazer και παλι εχεις δικιο. Αλλα ο κοσμος δεν φτιαχνει καλυτερες συνθηκες ουτε για τα παιδια, ουτε για ατομα με ειδικες αναγκες, ουτε για ατομα με νοητικα προβληματα και φυσικα ουτε για ατομα 180 κιλων που δεν μπορουν να πανε να δουν μια απλη θεατρικη παρασταση που ολοι οι αλλοι το θεωρουν αυτονοητο. Αφου οι πολιτεια δεν κανει κατι για ισοτιμες συνθηκες διαβιωσης, ας γινει κατι εστω και απο ιδιωτικη βουληση. Δεν θα τανε κακο πχ αν δημιουργουσα ενα γυμναστηριο ή ενα χωρο δημιουργικης απασχολησης για παιδια με ιδιαιτερες αναγκες. Ισα ισα εαν τα ρωταγες θα ηταν ενθουσιασμενα που επιτελους θα ειχαν ενα χωρο δικο τους να δημιουργησουν.
-
Μεγάλη κουβέντα η αχαριστία. Αφού εκεί δε θα μπορούν να σου προσφέρουν αυτό που θες δεν είσαι αχάριστος αν ξεκόψεις. Σου έκαναν καλό, το θυμάσαι, λες ευχαριστώ και βρίσκεις αυτό που σε καλύπτει. Δε μπορείς να κρατιέσαι πίσω επειδή νιώθεις υποχρέωση.
Και λογικά αν το δεις, αν το γυμναστήριο είναι προσανατολισμένο στους παχύσαρκους τότε αν αδυνατίσεις θα είσαι σε άλλη φάση. Τα ομαδικά θα είναι για πιο παχουλούς και θα μπορείς με τα 150? το χρόνο να είσαι μια χαρά. Γιατί να δίνεις 600?? Θα το αντέχεις...?
ΥΓ : Καλέ μου stargazer...Ευχαριστώ!
-
συγνωμη.... :( δεν προσεξα το profil σου......ουπς!
-
filiogramma κανω κι εγω υπερεκκριση ινσουλινης και θα σου προτεινα να τρως πολλα και μικρα γευματα και οσο μπορεις να αποφευγεις τους συνθετους υδαταθρακες,οκ με το δακτυλιο θα παραμεινεις αδυνατη αλλα οταν εχουμε ενα προβληματικο παγκρεας οπως εσυ κι εγω θελει λιγο παραπανω προσοχη.Οσο για τα επιχηρειματικα σου σχεδια παρολο που δεν εχω αποψη θα σου λεγα να μελετησεις και να σκεφτεις καλα πριν ξεκινησεις οτιδηποτε,γιατι το κινητρο μπορει να ειναι αγνο και ρομαντικο αλλα οι επιχειρησεις εχουν πολλα παραπανω εξοδα απ'οσα αρχικα υπολογιζουμε.φιλια.
-
ευχαριστω ! καποια στιγμη θα σε ρωτησω περισσοτερα hopa!
-
εγω παντως τη βρισκω πολυ καλη ιδεα!
υπαρχουν γυμναστηρια για γυναικες αποκλειστικα γιατι οχι και για μας τους παχουλους?
εγω προσωπικα αν και θα ηθελα να παω σε γυμναστηριο το αποφευγω γιατι φοβαμαι τα περιεργα βλεμματα..
και η ιδεα σου για ψυχολογους πολυ καλη..
σκεψου το καλα ομως γιατι θα χρειαστουν αρκετα χρηματα και πρεπει να το υπολογισεις σωστα
-
να σαι καλα βρε τρικυ αραχνη! παραλιγο να πιστεψω οτι ειμαι μια παχυσαρκη εξωγηινη!
-
filiogramma...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.. ΣΤΟ ΒΟΛΟ?ΕΓΩ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΩ?ΕΒΛΕΠΑ ΤΙΣ ΚΟΡΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΦΤΕ Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ?ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙΠΟΤΑ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ)ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΠΟΛΛΑ?.ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ?