Originally posted by NADINE
'Ελενα μου,καταλαβαίνω πως η αγάπη σου για τους αγαπημένους σου σε κάνει να θέλεις να εστιάζεις σ'εκείνους,
να είσαι η καλύτερη δυνατή για κείνους,ώστε να μη χάσεις ποτέ την αποκλειστική τους αγάπη και προσοχή,
αλλά ίσως έτσι επιβαρύνεις πολύ περισσότερο με επιπλέον απαιτήσεις την ήδη ταλαιπωρημένη ψυχολογία σου...
Θέλεις να είσαι τέλεια για κείνους,διαπιστώνεις πως δεν είσαι,φοβάσαι πως τους απογοητεύεις,πιέζεσαι να γίνεις,
καταφεύγεις σε συμπεριφορές που σε κάνουν να νιώθεις ακόμα πιο άσχημα,πιο ανάξια ίσως για την αγάπη τους,
με όλες μετά τις συνέπειες που σου προκαλεί ο φόβος αυτός,"όχι,πρέπει να γίνω τέλεια!"και πάλι από την αρχή
ο ίδιος φαύλος κύκλος...Αναρρωτήθηκες ποτέ μήπως δικές σου είναι οι προσδοκίες αυτές κι όχι εκείνων;
Μπορεί και να κάνω λάθος σ'αυτά που σου λέω...δε σε γνωρίζω άλλωστε ούτε είμαι ψυχολόγος για να δικαιούμαι να ομιλώ.
Επίτρεψε μου μόνο να σου απομυθοποίησω κάποιους ενδιασμούς σου αναφορικά με την κατάθλιψη
και να σου δώσω κάποιες διευθύνσεις κέντρων ψυχικής υγείας,όπου δωρεάν-νομίζω-μπορείς να βρεις στήριξη.
Αν όντως ταλαιπωρείσαι από κατάθλιψη θα το διαγνώσει κάποιος ειδικός και δεν είναι κάτι,που θα έπρεπε να σε τρομάζει.
Μπορεί να σου προτείνει φαρμακευτική αγωγή ή ψυχοθεραπεία ή συνδιασμό τους.Όταν δεν είμαστε καλά ψυχολογικά
κάποιες πολύ σημαντικές ορμόνες,που επηρεάζουν τη διάθεση μας,έχουν χαμηλές τιμές και κατά συνέπεια δεν έχουμε
ενέργεια και διάθεση για τίποτα.Αποτέλεσμα: και υποφέρουμε και αδυνατούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση μας.
Για να αυξηθούν λοιπόν και να νιώσουμε δυνατοί κι αισιόδοξοι πρέπει είτε να πάρουμε χαρά στη ζωή μας
(κοινωνικές σχέσεις)είτε να δουλέψουμε την ψυχολογία μας(ψυχοθεραπεία)είτε να πάρουμε κάποια χάπια,
που θα ανεβάσουν τις ορμόνες(βιολογική προσέγγιση).Το τελευταίο είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί και πιο γρήγορο
ως προς τα αποτελέσματα του.Αν δεν είμαστε σε θέση να επενδύσουμε στα δύο πρώτα,τότε απομένει το τρίτο,
γιατί πρέπει οπωσδήποτε κάτι να κάνουμε να νιώσουμε καλύτερα!Εδώ να τονίσω πως
τα αντικαταθλιπτικά δεν προκαλούν εξάρτηση και εθισμό ούτε αλλάζουν την προσωπικότητα.
Αν λοιπόν αυτό κάπως μας αφορά,σε παρακαλώ πολύ,μπες στον κόπο να ρίξεις μια ματιά
σε αυτά που ενδεικτικά σου παραθέτω και σκέψου λίγο τις επιλογές σου...Και πάλι με συγχωρείς αν σε ζάλισα...
Ελπίζω να δεις πως έχεις επιλογές,πως υπάρχει διέξοδος κι είναι αμαρτία τη σημερινή εποχή να υποφέρεις τόσο
και να μη χαίρεσαι τη ζωή σου και όσους αγαπάς στο έπακρο,ενώ υπάρχει λύση και ίσως είναι πιο απλή απ'όσο φαντάζει...
Δε θα μου άρεσε να χρησιμοποιήσω την αγάπη σου για την οικογένεια σου,λέγοντάς σου να δώσεις μια ευκαιρία για κείνους,
αλλά αν νιώθεις πως δε σε νοιάζει να το κάνεις για σένα,τότε...δοκίμασε για χάρη τους...Θα σε περιμένω πάλι...
---> ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
--->ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΚΙ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
--->ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
--->ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ