Quote:
Originally posted by RedCircle
"Aι παγαινε απο κει χοντρελα..."
Υπαρχει ανθρωπος πανω των 9 χρονων που να ξεστομιζει κατι τετοιο σε συνανθρωπο του?
Apparently there is.
Μου αποκαλυφτηκε μια πτυχη της καθημερινοτητας των υπερβαρων που δεν φανταζομουν.
Ενταξει, φανταζομουν οτι μια στις τοσες, θα πεσεις σε βλαμμενο αλλα δεν φανταζομουν οτι φρασεις σαν την προηγουμενη ειναι common practise μεσ την καθημερινοτητα.
Θυμωσα.
Θυμωσα παρα πολυ.
Και στεναχωρεθηκα.
Και μετα ξαναθυμωσα.
θυμηθηκα ενα περιστατικο οπου μια μαλακισμενη στο δρομο μου ελεγε να παρω το παιδι αγκαλια, οτι ηταν ψυχολογος και επεμενε. Οταν ευγενικα της υπεδειξα οτι δεν ειμαστε στο γραφειο της αλλα θενκ γιου βερι ματς, με αποκαλεσε χοντρελω(ειπαμε τα κιλα της εγκυμοσυνης ηταν μπολικα) και ενω δεν με ενοιαζε το obvious, με τρελλανε η κακια πισω απο την πραξη.
Εχετε δει θηλαζουσα λεχωνα να τα παιρνει με ολες αυτες τις ορμονες?
Bουτηξα μια καρεκλα και αρχισα να την κυνηγαω μες την λαικη...:P
Θυμηθηκα χτες ποσο πολυ με ειχε σοκαρει.
Θυμηθηκα την κολλητη μου που χρονια ειχε προβλημα. Στα 13 εμοιαζε για 30...Ποσες φορες πλακωθηκα στο ξυλο με τ αγορια που επιμενανε να την λενε χοτο (χοντρη στα ροδιτικα)
Την αποψη μου περι παχους την εχω πει, και τα προσωπικα μου κολληματα επισης.
Πιστευω οτι οταν εχεις κιλα, σε περιοριζουν πολυ για πολλα πραγματα, απο το να βαλεις ενα τακουνι, να ανεβεις μια σκαλα, μεχρι να βρεις δουλεια.
και θεωρω οτι ολοι εχουμε τον σταυρο να κουβαλησουμε σε αυτην την ζωη.Δεν λυπαμαι τους υπερβαρους αλλα τους συμπονω και τους καταλαβαινω...(apparently οχι ολοκληρωτικα)...
Αυτο που for the life of me δεν μπορουσα να καταλαβω, ηταν αυτη η φανερη απορριψη και η προσβολη...Τοσο χαμηλο επιπεδο?
και μετα θυμηθηκα το δικο μου προβλημα, με την εμφανιση μου...και εκανε κλικ.
Συνειδητοποιησα οτι εγω, σαν ΛΙΛΙ, δεν εχω προβλημα ουσιαστικο με μενα, και πριν φαω την απορριψη απο τον αντρα μου, i was enjoying my age..Ι was a mother,not a υποψηφια γκομενα...
Το πηγα πιο μακρια...σε μια παρεα αν καθονται μαυροι και λευκοι...ποσοι απο σας θα το προσεχατε?
Στην Αμερικη, στην Γαλλια, στην Ολλανδια, ειναι common practice, να βλεπεις ολα τα χρωματα...εδω, το προσεχεις.
Δεν νοικιαζουν σπιτια σε αλλοδαπους, μαναδες λενε στα παιδια τους οτι οι Αλβανοι εχουν ηπατιτιδα και να μην καθονται μαζι. Απο το να φτασεις να εχεις λογους να αποφυγεις καποιον μεχρι να τον βρισεις η να τον προσβαλλεις, ειναι μεγαλο βημα.
Στο θεμα των υπερβαρων ομως,τι χορδη σας ξυνει ρε πουστη μου??
Εχω ακουσει, δεν θα το κρυψω, στον περιγυρω μου, σχολια.
Και δεν καταλαβαινω.
Ενταξει, το εχω πει, εγω δεν νιωθω ελξη για τους στρογγυλους αντρες (ουτε για τους φουσκωτους μποντιμπιλντεραδες btw)γιατι αυτη η στρογγυλαδα στον σκληρο δισκο μου δεν εξισωνεται με αρρενοπωτητα...Ασχετα αν εχω αγαπησει αντρα με προβλημα βαρους και ουκ ολιγοι παχυνανε μετα που τα φτιαξαμε( η μαγειρικη μου βλεπεις)
Απο κει και επειτα ομως αν μου την πεσει ενας δεν θα γυρισω να τον προσβαλλω για το βαρος του ουτε να θυμωσω που "τολμησε" να μου την πεσει.
Αν ηταν καποιος παραπληγικος θα φωναζατε
"ει αναπηρε, σακατη?"
Η απαντηση που λαβαινω ειναι...Ο χοντρος μπορει να κανει κατι γι αυτο.
χαλοουυυυ!
δεν ξερετε τι λετε.
Ο υπερβαρος ειναι ενας ανθρωπος που δεν ξερει που ειναι η εισοδος της εξοδου.
Που μπορει να νιωθει καλα( να μην ξερει οτι εχει προβλημα, να μην το θεωρει προβλημα)* η οχι.
Που μπορει να το παλευει, η μπορει να μην εχει κουραγιο ουτε να βαλει τα παπουτσια του το πρωι.
ειναι ανθρωποι που σε γενικες γραμμες εχουν δεχτει πολλα πυρα και προστατευτονται η αυτο καταστρεφονται.
Αλλα που ειναι γραμμενο γαμωτο το κερατο μου οτι εσυ, εγω, αυτος μπορουμε να σταθουμε απο πανω τους και να τους πουμε το οτιδηποτε;
Ποιος εισαι συ που θα κρινεις και θα πεταξεις φαρμακι στον αλλον μονο και μονο επειδη σε ενοχλει το παρουσιαστικο του?
Ποιος σου δινει το δικαιωμα να πατας ετσι πανω στον αλλον, και μαλιστα με τοσο ευκολο στοχο?
και ενταξει, απ οτι καταλαβαινω, ενας ανθρωπος με προβλημα βαρους, εμαθε να αναισθητοποιειται, να μην το αφηνει να το βιωσει,το προσπερναει.
Εγω ομως που τα ακουω αυτα, θελω να δειρω αυτον που τα λεει, και να κλαψω για αυτον που τα ακουει, και να κλαψω και για μενα που αρρωσταινω με κατι τετοια..
no wonder που μετα αν θελησω να μιλησω για λογους υγειας μετα, φοβαμαι μην το παρεξηγησει ο δεκτης...εχει καταφαγωθει το δερμα εκει και εχει μεινει το γυμνο νευρο..
και αυτο εχει γινει και γινεται καθημερινα, απο αγνωστους....και γνωστους...
Σταματηστε να ειστε pricks, μαλακισμενα...
Όταν γύρισα στην Ελλάδα πάχυνα πολύ μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Παρόλο που μέχρι τότε γυμναζόμαουν αρκετά ήμουνα από φυσικού μου curvy οπότε βάλε κι άλλα 10-15 κιλά και χωρίς γυμναστική και φαντάσου πώς είχε γίνει το σώμα μου από τον Αύγουστο που γύρισα μέχρι τα Χριστούγεννα που ήρθε ο Χάσμπαντ (τότε Αρραβωνιαστικός) επίσκεψη.
Έρχεται λοιπόν και αυτός ο ίδιος δεν το πρόσεξε καν, το σημαντικό ήταν ότι είχαμε μερικές μέρες μαζί και απλά χαιρόταν για αυτό.
Το βράδυ βγαίνουμε και μιλάμε βέβαια γερμανικά, επειδή έχω και καλή προφορά περνιέμαι προφανώς κι εγώ για ξένη. Καταρχήν με κοιτάγανε με μίσος και ανεξήγητο φθόνο. Εγώ να λέω, μπα, το φαντάζομαι. Μετά άρχισαν και σχολίαζαν κιόλας ελεύθερα όπως περνάγαν δίπλα μας "μα είναι δυνατόν τέτοιος παίδαρος να είναι με αυτήν τη χοντρέλω;" "Μα πώς της κάθεται αυτός έτσι που είναι;" κι άλλα τέτοια και τις επόμενες μέρες π.χ. στο λεωφορείο μια μάνα στην κόρη της "κοίτα ακόμα και η χοντρή τον έδεσε εσύ ακόμα να βρεις" (τότε που είμασταν μακριά φόραγα πολύ το δαχτυλίδι επειδή μου έλειπε). Μετά από κάμποσες μέρες άρχισα να τα περιμένω: άλλη μια μάνα στην κόρη της στη στάση είπε πάλι κάτι του στιλ μα πώς βρήκε αυτή τέτοιο άντρα και άμα δεν απάνταγα θα έσκαγα, γυρνάω και της λέω "παίρνω καλές πίπες, μαντάμ!"
Όταν 2 μήνες αργότερα γύρισα για να παντρευτούμε δεν άκουσα ούτε μία φορά τέτοια σχόλια...
Με αυτό θέλω να πω ότι δεν είναι μόνο οι άντρες στην Ελλάδα αλλά και οι γυναίκες δεν θεωρούν τις υπέρβαρες αντάξιές τους...δεν τις θεωρούν καν γυναίκες με ίσα δικαιώματα και ανάγκες...