Αστερόσκονη, για στείλε το χάρτη, τον χρειάζομαι επειγόντως....
Printable View
Αστερόσκονη, για στείλε το χάρτη, τον χρειάζομαι επειγόντως....
Βέβαια...Στο υποσχέθηκα άλλωστε...Ο χάρτης σου δείχνει 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να φτάσεις να βρεις τη δική σου αστερόσκονη που θα πασπαλίσει τη ζωή σου και θα την κάνει χρυσαφιά...Λοιπόν:
Βήμα 1ον=βρίσκεις διαιτολόγο που να καταλαβαίνει τις ανάγκες σου και να προσαρμόζει στη ζωή σου τη διατροφή και όχι το αντίθετο...
Βήμα 2ον=συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν πάνω από χ λόγοι για τους οποίους θέλεις να αλλάξεις την εμφάνισή σου, τους ιεραρχείς και κρίνεις εκ προοιμίου πως είναι πολύ σοβαροί ώστε πρέπει να αλλάξουν...
Βήμα 3ον=Κάθε πρωί που ξυπνάς επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου "Αχ Θεέ μου, ευτυχώς έχω άλλη μία υπέροχη μέρα να κάνω κάτι καλό για τον εαυτό μου"
Βήμα 4ον=Βγαίνεις έξω, κοιτάς τον ήλιο, χαμογελάς και σκέφτεσαι ένα εξαιρετικό ελληνικό καλοκαίρι που έρχεται...Τα ελληνικά καλοκαίρια είναι για να τα ζεις!
Βήμα 5ον=απλώς ακολουθείς πιστά τη διατροφή σου και χαίρεσαι κάθε λεπτό που περνάει, γιατί είσαι λεπτότερη από το προηγούμενο...
Ο χάρτης αυτός διαπιστωμένα σε οδηγεί γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό σου...Για τυχόν διευκρινήσεις, ως ιδιοκτήτριά του, ευχαρίστως να σου απαντήσω...Καλές διαδρομές!
αχ αστεροσκονιτσα τι υπεροχος αυτος ο χαρτης...με εκανε να χαμογελασω...θα τον ακολουθησω και εγω...ιδιετερα τα τελευταια βηματα ειναι μπαλαντερ για καθε ψυχολογικη πιεση...super
Να θυμάσαι καλή μου πως μόλις έκανες το πιο σημααντικό από όλα τα βήματα...Χαμογέλασες...Που σημαίνει πως ένιωσες καλά....Που επίσης σημαίνει πως όταν νιώθουμε καλά η ψυχολογία μας λειτουργεί υπέρ μας...Και τέλος , κι αυτό σημαίνει πως όταν η ψυχολογία μας είναι καλή, αγαπάμε περισσότερο τον εαυτό μας και έτσι τον βοηθάμε και περισσότερο...Χαίρομαι λοιπόν πολύ που χαμογέλασες, και χαίρομαι ακόμα περισσότερο για όλα τα επακόλουθα που ένα απλό χαμόγελο κρύβει...Να χαμογελάς συχνά!!!
Ωραίος ο χάρτης,πειραταστερόσκονη,α λλά τι κάνεις άμα έχεις χαλασμένη πυξίδα;
Τα'χει παίξει η καημένη από τις επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες απόπειρες εύρεσης του χαμένου θησαυρού...
Πάντως σίγουρα τον είδε κανείς; Μη θαλασσοδερνόμαστε άδικα...εεε...Όποια τον βρει πρώτη ας βγάλει μια φωνή και για μας τα χαμένα κορμιά...
Καλησπέρα παιδιά! και εγω έχω ήδη δει τον κο Γαβριήλ και τον κο Σκρέκα και την επόμενη εβδομάδα έχω ραντεβού με τον κο Μενενάκο και τον κο Μπούτολα. Έχει κανείς κάποια πληροφορία να μου δώσει για τους γιατρούς? Λίγο πολύ ο κος Γαβριήλ με τον κο Σκρέκα είπαν τα ίδια πράγματα. Τώρα για τους άλλους δεν ξέρω ακόμα. Θα σας πω την άλλη εβδομάδα.
Απο πέρυσι ξεκίνησα διατροφή σε διαιτολόγο, και πήρα σχεδόν όλα τα κιλά! Εχασα 17 κιλά, εφτασα τα 90, και ειμαι πάλι 105.
Σήμερα αποφάσισα να ξεκινήσω πάλι...
Ναντίν μου, το χάρτη το είδα εγώ αν αυτό εννοείς...Τον είδα και τον υιοθέτησα γιατί με αυτόν προχωρώ...Οι πολλές σου αποτυχημένες προσπάθειες που αναφέρεις θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι είναι δυστυχώς χαρακτηριστικό πολλών ανθρώπων εδώ μέσα.Με τη λογική αυτή όμως....δεν μπορείς να προχωρήσεις σε άλλη μία νέα προσπάθεισ.Απλώς δεν μπορείς.Στην ουσία αν μελετήσεις το χάρτη, αυτό σου λέει...Ότι σαφώς πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προυποθέσεις για να αρχίσεις μία δίαιτα (π.χ. σωστός διαιτολόγος που να τον εμπιστεύεσαι και να έχει flexibility στα διαιτολόγιά του) αλλά πιό πολλά και ουσιαστικά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολλουθήσεις εσύ...Μόνη σου.
Κανένα αποτέλεσμα δυστυχώς δεν θα έχεις αν δεν παλέψεις πρώτα μέσα σου να καταλάβεις για ποιους λόγους θέλεις να αδυνατίσεις και τι μπορεί να σου προσφ'ερει παραπάνω ένα πιο όμορφο σώμα.
Όπως πολύ συχνά λέγεται "το σωμα είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας" και να που αποδεικνύεται κιόλας...Η ψυχή σου δεν έχει γεμίσει ακόμα αισιοδοξία και δεν έχει παροπλιστεί με θάρρος ώστε να αρχίσεις αλλά και να φτάσεις ως το τέλος του αυτό που τώρα σου μοιάζει Γολγοθάς...Και φαίνεται και στο σώμα σου όσο δεν το αποφασίζεις, γιατί κι αυτό δεν αλλάζει....
Όσες και αν είναι οι αποτυχημένες σου προσπάθειες, μάθε να μην κρατάς αρχείο και να πας παρακάτω...ʼλλοι άνθρωποι τα καταφέρνουν με την πρώτη, άλλοι με τη δέκατη άλλοι ποτέ.Η διαφορά τους είναι στη δύναμη ψυχής, στην αντοχή, στη θέληση, στην αισιοδοξία και φυσικά...ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!!!
Θα κολλήσω τον χάρτη στο ψυγείο, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στον καθρέπτη, στο πορτοφόλι, στο ντουλάπι με τα μπισκότα και θα το κάνω και βραχιόλι να το έχω πάντα μαζί μου........ γιατί δεν μπορώ με τίποτα να ορθοποδήσω, μα με τίποτα........
:) Αστερόσκονη,σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές και την ενθάρρυνση,αν και η διάθεση μου ήταν περισσότερο παιχνιδιάρικη...
(Σημείωση : η έκκληση αφορούσε την εύρεση του χαμένου θησαυρού κι όχι του χάρτη,για τον οποίο ασφαλώς δεν αμφιβάλλω.)
Συμφωνώ απόλυτα πως ενδείκνυται μια καλά σχεδιασμένη προσπάθεια και δη με την αρωγή αξιόλογων ειδικών,
στην πορεία της οποίας το μεγαλύτερο και ουσιώδες μέρος επιτυγχάνεται από εμάς τους ίδιους και μόνο!
Φοβάμαι όμως πως αυτό που προέχει είναι η διάγνωση των λόγων για τους οποίους σχετιζόμαστε λανθασμένα με το φαγητό,
(εννοώ τους λόγους για τους οποίους το χρειαζόμαστε,τι φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε,από τι μας προστατεύει,σε τι μας βολεύει κλπ)
παρά εκείνη των κινήτρων για τα οποία θέλουμε ν'αδυνατίσουμε.Τα τελευταία,όσο κι αν κατά περιόδους διαφοροποιούνται,
πάντα τα έχουμε και σε γενικές γραμμές είναι έντονα αισθητά,αλλά δυστυχώς από μόνα τους δεν αρκούν για την επιθυμητή αλλαγή!
Εκεί,κατά τη γνώμη μου,έγκειται και η διαφορά στο αποτέλεσμα των προσπαθειών ανάμεσα στους ανθρώπους
κι όχι στη δύναμη ψυχής,την αντοχή κι αισιοδοξία τους(χωρίς ασφαλώς να υποτιμώ τη συμβολή τους)που όλοι φύσει έχουμε,
απλά ο βαθμός προσωπικού ενδιαφέροντος,οι συνθήκες και απαιτήσεις της ζωής μας καθώς κι άλλοι εξωγενείς κι ενδογενείς παράγοντες
τυχόν δε δημιουργούν τις προϋποθέσεις,ώστε να αναδειχτούν στην εκάστοτε χρονική στιγμή...Μην το αναλύσω παραπάνω και κουράσω...
Προσωπικά δε βιώνω την προσπάθεια μου ως Γολγοθά(παρά το αντικειμενικά δύσβατο του στόχου μου)ούτε θαρρώ μου λείπει η αισιοδοξία...
Αναφορικά με το θάρρος,ναι,προφανώς κάποιοι φόβοι αλλαγής με παρακωλύουν,ώστε να βρίσκομαι σήμερα ακόμη εδώ...
Το σώμα μου δεν αλλάζει για πολλούς προσωπικούς λόγους,που έχω εντοπισμένους και δουλεύω κι όχι χάρη της ψυχής μου,
η οποία,ευτυχώς για μένα τουλάχιστον,δεν καθρεφτίζεται στο σώμα αλλά στα μάτια των ανθρώπων,όπως νομίζω λέγεται...
Θα στεναχωρεθώ πολύ αν εκλάβεις όσα έγραψα ως επίθεση...Είναι απλά κάποια σημεία διαφωνίας μου,που θέλησα να θίξω...
Ασφαλώς και εκτιμώ την καλή σου πρόθεση,αλλά με παρατηρώ και ψυχαναλύω διαρκώς,ώστε να δικαιούμαι να μιλώ έστω για μένα...
Πάμε όλοι λοιπόν με χαμόγελο,με το δικό του σχέδιο-χάρτη ο καθένας παραμάσχαλα και την κοινή ελπίδα ν'αναδείξουμε το χρυσάφι
που κρύβουμε κάτω από τη διατροφική διαταραχή μας και όσα άλλα εμποδίζουν την εσωτερική μας λάμψη να μας διαφωτίσει τη ζωή!
Δεν υπήρχε ουδεμία περίπτωση να θεωρήσω τη "διαφωνία¨σου "επίθεση".Αλλά για να είμαι ειλικρινής, με προβληματίζει που τη βαφτίζεις "διαφωνία".Ουσιαστικά, δεν με ρώτησες καθόλου για το πόσο πιθανώς πιστεύω ότι μας βοηθάει η αναγμώριση των αιτίων της υπερβολικής πρόσληψης τροφής...Και ναι, το θεωρώ κι εγώ σημαντικό παρ'όλο που δεν το ανέφερα στα πέντε βήματα του χάρτη μου.Ο λόγος που δεν το ανέφερε καν είναι γιατί όπως τόνισα στο χάρτη μου, ό,τι σας λεω είναι δοκιμασμένο πάνω μου και μάλιστα με συγκρατημένη προς το παρόν επιτυχία, η οποία όμως μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.
Αν αναλωθούμε σε τόσο δαιδαλώδεις συζητήσεις, τέρμα δεν υπάρχει πουθενά.Είναι αναμφισβήτητα προφανές πως το ζήτημα της παχυσαρκίας δεν λύνεται απλά με έναν ρομαντικό χάρτη αλλά έχει τα σαθρά θεμέλιά του μέσα μας τόσο βαθιά που σαφώς χρειάζεται δουλειά για να τα βρούμε και να τα νικήσουμε.Όμως...
Θα μου επιτρέψεις να συνεχίζω να πιστεύω πως η θετική διάθεση, η όρεξη για ζωή, η αισιοδοξία, το πάθος ώστε να κατακτήσεις τον στόχο σου και τα αμέτρητα σχέδια και όνειρα που τόσο αυθόρμητα έχει πλάσει ο καθένας μας στο μυαλό του για να υλοποιήσει όταν επιτύχει το σκοπό οτυ, ναι, είναι κινητήρια δύναμη, ναι είναι βοηθητικά εργαλεία, ναι είναι σκαλοπάτια που μας φέρνουν πιο κοντά στο αποτέλεσμα.Προσωπική μου άποψη την οποία παρέθεσα, γιατί ας μην ξεχνάμε πως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι.
Και ειλικρινά, η μεγαλύτερή μου ευχαρίστηση τη δεδομένη στιγμή είναι το γεγονός πως έστω έναν ή και δυο ανθρώπους τους έκανα να δουν τα πράγματα λίγο πιο λευκά μέσα στην πιθανή μαυρίλα τους.Θα μου πεις, επί ώνου σκιά ήταν η βοήθειά σου, αλλά και πάλι εγώ ειλικρινά χαίρομαι.
Ο σκοπός του φόρουμ άλλωστε δεν είναι ο καθένας να προσπαθεί να υπερτερεί σε γνώσεις από τον άλλο, αλλά μέσα από εμπειρίες και συζήτηση να αναπτυχθεί ένας ιστός ανθρώπων με κοινό στόχο, παρεμφερή προβλήματα όπου όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του εέχει ανάγκη από υποστήριξη στο δικό του αγώνα.
Να θυμόμαστε όλοι πως οι στόχοι και τα όνειρά μας ανήκουν μόνο σε εμάς και τα διαχειριζόμαστε όπως επιθυμούμε.Και αν μας βοηθάει η ψυχανάλυση της βουλιμικής τάσης μας, τότε ας την κάνουμε, αν μας βοηθάει όμως η αισιόδοξη οπτική απέναντι στα πράγματα και η αποφασιστικότητα τότε μπορούμε να κάνουμε κι αυτό...Αν μας βοηθάνε και τα δυο, τότε θα τα κάνουμε μαζί...Αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν ειπώθηκε (που σαφώς υπάρχει, η πραγματικότητα είναι διαφορετική για τον καθένα!), τότε γιατί να μην ακολουθήσουμε τα πάντα...Στην προσπάθειά μας για βελτίωση, δε χωράνε όρια και τίτλοι...Αλλά συνεχίζω να λεω:χαμογελάτε...πάντα βοηθάει...
βρε κοριτσια για ποιον χαρτη μιλατε???
Ζωήτσα μου,αυτός είναι ο χάρτης για τον οποίο μιλάμε :
Quote:
Originally posted by ASTEROSKONI
Βέβαια...Στο υποσχέθηκα άλλωστε...Ο χάρτης σου δείχνει 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να φτάσεις να βρεις τη δική σου αστερόσκονη που θα πασπαλίσει τη ζωή σου και θα την κάνει χρυσαφιά...Λοιπόν:
Βήμα 1ον=βρίσκεις διαιτολόγο που να καταλαβαίνει τις ανάγκες σου και να προσαρμόζει στη ζωή σου τη διατροφή και όχι το αντίθετο...
Βήμα 2ον=συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν πάνω από χ λόγοι για τους οποίους θέλεις να αλλάξεις την εμφάνισή σου, τους ιεραρχείς και κρίνεις εκ προοιμίου πως είναι πολύ σοβαροί ώστε πρέπει να αλλάξουν...
Βήμα 3ον=Κάθε πρωί που ξυπνάς επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου "Αχ Θεέ μου, ευτυχώς έχω άλλη μία υπέροχη μέρα να κάνω κάτι καλό για τον εαυτό μου"
Βήμα 4ον=Βγαίνεις έξω, κοιτάς τον ήλιο, χαμογελάς και σκέφτεσαι ένα εξαιρετικό ελληνικό καλοκαίρι που έρχεται...Τα ελληνικά καλοκαίρια είναι για να τα ζεις!
Βήμα 5ον=απλώς ακολουθείς πιστά τη διατροφή σου και χαίρεσαι κάθε λεπτό που περνάει, γιατί είσαι λεπτότερη από το προηγούμενο...
Ο χάρτης αυτός διαπιστωμένα σε οδηγεί γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό σου...Για τυχόν διευκρινήσεις, ως ιδιοκτήτριά του, ευχαρίστως να σου απαντήσω...Καλές διαδρομές!
ακυρο,, τωρα που διαβασα ολο το διαλογο καταλαβα...
νομιζω πως και εγω ειμαι σε καλο δρομο πια. παρολο που ειχα τον χαρτη χρονια τωρα στα χερια μου βρηκα τι ηταν αυτο που εκανε να βγαινω παντα εκτος πορειας. Μετα απο βαθεια αυτοκριτικη καταλαβα τι ειναι αυτο που με ωθει στο να τρωω παρολο του οτι θελω να αδυνατησω οσο τπτ αλλο στο κοσμο....
θελω να βρεθει καποιος να με προσεγγισει, να με αγαπησει για αυτο που ειμαι και οχι για το κορμι που θα εχω... αλλα μιας και αυτος ο πριγκιπας δεν αποφασιζει να ερθει να διεκδικισει την καρδια μου .. αποφασισα λοιπον να διωξω τα κιλα απο πανω μου, να διωξω αυτη την ασπιδα που με προστατευε τοσα χρονια .. και επιτελους να με προσεξουν και να καταλαβει (ευχομαι) τι εχανε ολο αυτο το καιρο που δεν εκανε το ρημαδιασμενο πρωτο βημα να ερθει κοντα μου ( ναι ναι και ποσο μλκς ηταν που ηταν μακρια μου γιατι σαν εμενα καμια αλλη χαχαχαχαχα)
Ειμαι ικανη να προστατευσω πια τον εαυτο μου απο αυτου του ειδους τους αντρες που κοιτουν μονο εμφανιση και τπτ αλλο, δεν σας εχω αναγκη πια κιλακια μου.. σας χαιρετω!!!!!
και απλως πριγκιπα μου πριν σου δωσω την καρδια μου θα σε περασω απο 40 κυμματα για να δω αν αξιζεις πραγματικα ( ναταλακι μου εσυ ξερεις τι λεω :p)
αυτα!!
:) Ζωήτσα,πέρασε τον κι άλλα 40 κύμματα από μένα! 'Ετσι,για να είμαστε σίγουρες!