-
Φίλε clown, γράφοντας χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, εννοούσα ανθρώπους που θεωρούν τις αρρώστιες της ψυχής ως στίγμα και προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους, εκτός από τον προφανή που σε αυτή τηνπερίπτωση είναι ο ψυχολόγος...............
-
αν μπορούσα και ήμουν ελεύθερη θα πήγαινα για κάποιες επισκέψεις όμως τώρα είναι αδύνατον. αμέλησα να αναφέρω πως καταρχήν η κοινωνία και η πόλη στην οποία ζω και εργάζομαι είναι πολύ πολύ μικρή και ο κοντινότερος ψυχολόγος είναι στα 90χλμ περίπου,δεν έχω δικό μου αυτοκίνητο οπότε θα δημιουργήσω ερωτήματα αδυνάτων απαντήσεων και πολύ πιθανόν νεύρα απο τον σύζυγο και καβγάδες με το δίκιο του φυσικά. και ένα άλλο που δεν θέλω φυσικά είναι να κάνω χρήση αντικαταθλιπτικών και άλλων ψυχοφαρμάκων. προσπάθησα να βρώ παράπλευρες οδούς γι΄αυτό και άρχισα απο τους επιστήμονες των ασθενειών ή παθήσεων που μπορεί να έχει προκαλέσει η βουλιμία. ξέχασα επίσης να αναφέρω ότι σήμερα κλείνω 5 μέρες χωρίς επεισόδιο. με κάθα επιφύλαξη περιμένω τις επόμενες μέρες...
-
indi, εάν ψάξεις τα ποστ μου θα δεις ότι είμαι ΚΑΤΑ των φαρμάκων. Όμως, ο λόγος για τον οποίο δεν θες εσύ να πάρεις χάπια είναι πολύ άκυρος. Η βουλιμία καταρχήν δεν θεραπεύεται αποκλειστικά με χάπια. Τα αντικαταθλιπτικά τα δίνουν συνήθως για τυχόν κατάθλιψη ή σε άτομα με πολύ εκτίμηση του σωματός τους. Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι εάν σου συστήσει χάπια ο γιατρός - πες του τις προτιμήσεις σου φυσικά αλλά εάν συνεχίσει να σε ωθεί προς τα εκεί, καλύτερα είναι να τα πάρεις. Σκέψου την βουλιμία σου όπως μια πνευμονία και βγάλε το στίγμα. Πάω στοίχημα ότι αν είχες πνευμονία δεν θα σε ένοιαζε να σου δώσει ο γιατρός 5000 mg μορφίνη...
Αυτό με την κλειστή κοινωνία είναι δύσκολο όντως όμως εσύ πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου και όχι την κοινωνία σε αυτό το σημείο διότι ΕΣΥ έχεις το πρόβλημα, όχι αυτοί.
-
Σωστά Μάνο....θέλω να επισημάνω όμως στη φίλη μας, πως όταν πας να μοιραστείς τη ζωή σου με κάποιον και αρχίζεις κρύβοντας τόσο σοβαρά πράγματα, τότε υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα απ\' όσο πιστεύει.
Με όλη την καλή διάθεση ίντι, σου λέω να σταματήσεις να νιώθεις τύψεις γι αυτό που περνάς και να το εκφράσεις ελεύθερα στους γύρω σου. Στο κάτω-κάτω δεν είσαι λεπρή, δεν καταλαβαίνω γιατί ντρέπεσαι τόσο πολύ γι αυτό που σου συμβαίνει....
Πάντα φιλικά.....