Αρχικά δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι,που μοιράστηκες τις σκέψεις σου μαζί μας(να δεις εγώ τι έχω κατά καιρούς πει!)
και προφανώς,ναι,ήταν ανάγκη να τα γράψεις όλα αυτά!Δική σου ανάγκη,απόλυτα σεβαστή κι ίσως και αποκαλυπτική(θα δείξει!)
Κι ούτε θέλω ν'αγχώνεσαι και να απολογείσαι για το αν τα έγραψες καλά ή αν ξέχασες να γράψεις κάτι σημαντικό...
Νομίζω καταλαβαίνεις απόλυτα το σκεπτικό της προσέγγισης μου:σκοπός είναι ν'αναδείξουμε τα σημεία εκείνα που χρήζουν προσοχής
και πιθανόν σε βοηθήσουν να δεις πιο καθαρά τι είναι αυτό που σε ταλαιπωρεί,μήπως διευκολυνθεί και η όποια του επίλυση...
Κι έχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτό που τόσο γλυκά ομολόγησες!Η ουσία όλους μας δυσκολεύει να την ξεθάψουμε!
Ίσως γι'αυτό αναλωνόμαστε στα επουσιώδη και παραπλανητικά,στ'αόριστα,σ� �α των άλλων,στις εξόδους ασφαλείας...
Στο δια ταύτα σου λοιπόν!Ζητούμενο σου είναι "μια ωραία σχέση",την οποία φοβάσαι πως δε θ'αξιωθείς επειδή το σώμα σου
δεν είναι πλέον όσο ελκυστικό ήταν προηγουμένως καθώς και πως για τον ίδιο λόγο θ'αμαυρωθούν οι όμορφες κοινές στιγμές σας.
Δε θα ασχοληθώ με το λογικό κομμάτι που αφορά το νεαρό της ηλικίας σου και το μέγιστο βάρος των 70 κιλών,
που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στη φαντασία για τόσο τραγικά αποκρουστικό σώμα,
ούτε θα σε ρωτήσω πού θεωρείς πως βασίζεται μια ωραία σχέση,τι προσόντα απαιτούνται για να αξίζει σε κάποιον να τη βιώσει,
τι εσύ εκτιμάς σ'έναν άνθρωπο και τα συναφή,γιατί από τον τρόπο που εκφράζεσαι είμαι σίγουρη πως δε θα πεις "το αψεγάδιαστο νεανικό σώμα και μόνο!"
Οπότε τι είναι αυτό,που αληθινά φοβάσαι και αποφεύγεις την επιδίωξη της σχέσης που λαχταράς,χρεώνοντας το σε δυο ευρυαγγίες και πέντε ραγάδες;
Και μάλιστα φροντίζεις να σ'εγκλωβίσεις σε μια τόσο αδιέξοδη κατάσταση,όπου ούτε τώρα έχεις το σώμα που θα σου επιτρέψει την όμορφη αυτή σχέση
καθότι έχεις 20 επιπλέον κιλά,αλλά ούτε κι όταν τα χάσεις θα το έχεις λόγω των δερματολογικών συνεπειών!
Quote:
Originally posted by Δανάη
Απ'τα 18 μου..
ύστερα από μία απογοήτευση..
έχω βαλθεί να κάνω ό,τι περνάει απ'το χέρι μου..
για να χαλάσω την εμφάνισή μου..
και τα'χω καταφέρει πολύ καλά..
δεν ήταν και τόσο δύσκολο..
Πόσο πολύ σε πλήγωσε η ερωτική αυτή απογοήτευση,πόσο φοβάσαι πως δεν είσαι αρκετά δυνατή να χειριστείς μία πιθανή επανάλληψη της στο μέλλον
ή έστω δεν είσαι σίγουρη πως μπορείς σε κάθε περίπτωση να σε προστατέψεις,οπότε επιλέγεις την ασφάλεια της αποχής κι επιπρόσθετα
επειδή ίσως δε σε εμπιστεύεσαι απόλυτα ότι δε θα υποκύψεις στον πειρασμό σε κρατάς σε κατάσταση που σε προστατεύει;
Quote:
Τώρα όμως..στενοχωριέμαι..
πιο πολύ στενοχωριέμαι γιατί είμαι ακόμα νέα..
πάνω στο άνθος της ηλικίας μου..
και ξέρω πως όλα τα όνειρα που είχα κάνει κάποτε..
να έχω μία όμορφη σχέση μ'ένα αγόρι..
να τελειώσω τη σχολή μου..
να κάνω και μαθήματα υποκριτικής..
να κάνω και χορό..
να ταξιδεύω και σε ξένες χώρες(στην Ευρώπη πιο πολύ)..
για διάφορα σεμινάρια..συνέδρια..
τώρα καταλαβαίνω..
πως δεν μπορώ να τα πραγματοποιήσω..
ή μάλλον..ξέρω πως κανείς δε μ'εμποδίζει να τα κάνω όλα αυτά..
δηλαδή..μπορώ να τα κάνω..
όμως δε θα'ναι ποτέ έτσι όπως τα είχα ονειρευτεί..
γιατί πάντα θα υπάρχει μέσα μου ένα αγκάθι..
Αυτά είχα να πω..όταν δεν κάνεις πια όνειρα για τη ζωή σου..
όταν αυτό που έχεις γίνει δε σε αφορά..αρνείσαι να το δεις..
αρνείσαι να κάνεις οποιαδήποτε προσπάθεια για να το αλλάξεις..
γιατί ξέρεις από πριν..
πως τπτ δεν μπορεί να είναι όπως παλιά..
και ότι δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω..
Με ποιό σκεπτικό σχετίζεις τα κιλά σου και τα όποια σου σημάδια με τα όνειρα σου για σπουδές,καριέρα,ταξίδια,κα� �λιτεχνικά ενδιαφέροντα;
Μήπως τώρα που ήρθε η στιγμή να τα διεκδικήσεις κάτι σε τρομάζει και σου ανακόπτει τη φόρα;Ο φόβος της αποτυχίας,η μανία της τελειότητας,τι;
Μήπως δεν σπουδάζεις αυτό που πραγματικά λαχταρούσε η ψυχούλα σου,αλλά κάτι άλλο,που πιθανόν άλλοι από σένα προσδοκούσαν;
Γιατί πάλι κλείνεις τις πόρτες στο πεταγμα σου με το σκεπτικό πως δε θα είναι ποτέ πια το ίδιο κι επομένως καλύτερα να μείνεις μέσα με τα παντζούρια σφαλιστά;
Quote:
Δε μ'αρέσει αυτή η ζωή..
γιατί να μην είναι η ζωή μας όπως στα παραμύθια??
να είναι μαγική..
γιατί όλα τα προβλήματα..
και μιλάω για καταστάσεις μη αναστρέψιμες..
γι'αυτά που δεν μπορείς να κάνεις τπτ για να τ'αλλάξεις..
γιατί να μη λύνονται μαγικά??
γιατί να πρέπει να τα δεχόμαστε..
γιατί οτιδήποτε κακό που εμφανίζεται στη ζωή μας..
οτιδήποτε που να μας ενοχλεί..
να μην μπορούμε να το εξαφανίζουμε..
μόνο και μόνο γιατί απλά δε μας αρέσει..γιατί δεν το θέλουμε..
αυτό δηλαδή δεν είναι αρκετό??
Νιώθω πως το μόνο πραγματικά μη αναστρέψιμο,που μάλιστα δυσκολεύεσαι να χειριστείς είναι το γεγονός της ενηλικίωσης σου...
Έφυγες ανεπιστρεπτί από την οικογενειακή ασφάλεια,αλλά κι από κείνη της παιδικότητας όπου όλα ήταν μαγικά και παραμυθένια!
Αντ'αυτού η ζωή δε φαίνεται να είναι όσο ρόδινη την είχες φανταστεί και σχεδιάσει...ο έρωτας δεν πήρε τη μορφή του πρίγκιπα στο άσπρο άλογο...
οι σπουδές και η καριέρα δεν είναι όπως φάνταζαν στις ταινίες...το "πρέπει"κατάπνιξε το "θέλω"και μαζί κι εκείνο το κοριτσάκι στο ροζ του δωμάτειο,
που το έβγαλαν ίσως απότομα κι απροειδοποίητα σ'έναν κόσμο γκρι και προσπαθεί τώρα να επιβιώσει,να επαναπροσδιορίσει όνειρα και κοσμοθεωρίες,
να βρει το χαμένο του εαυτό,αυτόν που θέλει να μείνει ασφαλής εκεί πίσω στο χρονοντούλαπο,στο γνώριμο και ασφαλές του καταφύγιο!
Ίσως βέβαια κάνω λάθος και δε σε αφορούν όλα ή κάποια απ'όσα σου υπογραμμίζω,
σου εφιστώ την προσοχή και σε προκαλώ ν'αναρρωτηθείς και σταδιακά ν'αντιμετωπίσεις...
Ίσως δεν έχω καν το δικαίωμα να βιάζω με φως όσα κρατάς από καιρό προσεκτικά φυλαγμένα...
Απευθύνομαι στο κομμάτι σου που θέλει να τολμήσει την αποκάλυψη,θέλει να προχωρήσει στην ανατροπή...
Αν σε φέρνω σε δύσκολη θέση,αδιαφόρησε εντελώς για όσα ανέφερα και συγχώρεσε το θράσσος μου...
Αν πάλι παραδέχεσαι,έστω και σιωπηρά,πως δεν έχω πέσει και πολύ έξω,αναρρωτήσου γιατί άραγε σε διάβασα τόσο καλά...
Θα χαρώ πολύ να μοιραστείς και πάλι τις σκέψεις σου μαζί μας,χωρίς μετάνοιες αυτή τη φορά...
Θα περιμένω...Αλλά κι αν δεν το κάνεις,μην προσπεράσεις,σε παρακαλώ,αβίαστα...Φιλάκια!