το αλκοόλ με παχαίνει, αλλά όχι μόνο του. τα διάφορα αλμυρούτσικα "μπινελίκια" (αλλαντικά, τυριά, κρακεράκια) που το συνοδεύουν...
το αλκοόλ με παχαίνει, αλλά όχι μόνο του. τα διάφορα αλμυρούτσικα "μπινελίκια" (αλλαντικά, τυριά, κρακεράκια) που το συνοδεύουν...
Εμένα παιδιά περισσότερο με παχαίνουν τα αμυλώδη και τα ζυμαρικά παρά οτιδήποτε άλλο. Επίσης από γλυκά πιο πολύ με παχαίνει η νουτέλα. Έχω ξεχάσει τι σημαίνει εδώ και πολλά χρόνια γιατί όταν την έτρωγα την επόμενη μέρα η ζυγαριά ανέβαινε κατακόρυφα πάρα πολύ!!!
Αναθεμα την τη νουτέλα....Τα μισά μου κιλά είναι απο τη νουτελαααααα!!!!!!!!!!!!
Eγώ πάχυνα από πολλά πολλά γλυκά και αρκετά ζυμαρικά, την τελευταία 3ετία είναι το σταθερό αντικαταθλιπτικό μου!! :(
Myrtali θα συμφωνήσω απόλυτα! και εγώ μια από τα ίδια, αφού μπορεί να μην έτρωγα φαγητό για να φάω κέικ, τσουρέκι κτλ... Ας ελπίσουμε ότι τα κρούσματα θα μειωθούν από εδώ και πέρα!
Δυστυχώς καλή μου για να μειωθούν τα κρούσματα πρέπει πρώτα να μειωθούν οι λόγοι που μας κάνουν να χρειαζομαστε αντικαταθλιπτικό! Μακάρι να είναι πολύ σύντομα. Καλό κουράγιο!!!Quote:
Originally posted by skg
Myrtali θα συμφωνήσω απόλυτα! και εγώ μια από τα ίδια, αφού μπορεί να μην έτρωγα φαγητό για να φάω κέικ, τσουρέκι κτλ... Ας ελπίσουμε ότι τα κρούσματα θα μειωθούν από εδώ και πέρα!
Ή να βρεθεί άλλος τρόπος αντιμετώπισης των λόγων αυτών,πιο κοντά στη λύση τους κι όχι στο υποκατάστατο!Quote:
Originally posted by myrtali
Δυστυχώς καλή μου για να μειωθούν τα κρούσματα πρέπει πρώτα να μειωθούν οι λόγοι που μας κάνουν να χρειαζομαστε αντικαταθλιπτικό! Μακάρι να είναι πολύ σύντομα. Καλό κουράγιο!!!Quote:
Originally posted by skg
οι πολυκιστικές μου και αν φαω το βραδυ οτι κι αν ειναι αυτο ακόμα και γιαούρτι :(
τσιμπολόγημα απεριόριστων υδατανθράκων (κρακεράκια, μπισκοτάκια κλπ. -άκια), όχι φυσιολογικά γεύματα μες στην ημέρα και η έλλειψη συστηματικής κίνησης (καταραμένο αυτοκίνητο)
εγω παντως στα γλυκα μπορω να αντισταθω,δεν τα πολυσυμπαθω..
αυτο που με εχει 'φουσκωσεί' ετσι ειναι τα σουβλακια, οι πιτσες, τα κλαμπ σαντουιτς, και γενικα οτιδηποτε απ'εξω..
και οι πιτες, αχ αυτες οι πιτες.. μπορω να φαω ολοκληρο ταψι απο τυροπιτα, σπανακοπιτα, λαχανοπιτα, κιμαδοπιτα,
!κοτοπιτα!, λουκανοπιτα, ζαμπονοπιτα, πρασοπιτα, μανιταροπιτα και φυσικα πολλες ακομα αλλα καλυτερα να μην πω αλλες γιατι μου τρεχουν ηδη τα σαλια!!
εγώ πάλι "φούσκωσα" τα τελευταία 3 χρόνια που παλεύω με την κυρία ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ.
βίωσα και βιώνω απίστευτη αγωνία ιδιαίτερα λίγες μέρες πριν τις δύσκολες μέρες ξέρετε το κλασσικό ερώτημα "άραγε θα 'ρθει τούτο το μήνα" ή "κάνε Θεέ μου να εξαφανιστεί για τους επόμενους 9 μήνες" , απίστευτη απογοήτευση από αποτυχημένες προσπάθειες γονιμοποίησης, καθόλου ρομαντικές διαδικασίες με τα σωληνάκια των γιατρών κι άλλα, κι άλλα. Και φυσικά τα γλυκά η νούμερο ένα παρηγοριά μου στις δύσκολες στιγμές που ήταν ουκ ολίγες.
Αυτό τελικά που έχουμε ανάγκη δεν είναι μία δίαιτα , αλλά πρέπει να μάθουμε να μην χρησιμοποιούμε το φαγητό ως συναισθηματική κάλυψη
Γλυκά (κυρίως σοκολάτες) σε απίστευτη ποσότητα, ζυμαρικά και γενικά λιπαρά.
τι ειναι αυτό που με κάνει να παχαίνω.....?
ο αντρουλης μου θα πω!!!! που ειναι μιση κοψια ανθρωπος και με περιποιηται κ με το παραπανω στο φαγητο....
δε λεω, απο τη μια μου αρεσει να με νοιαζεται, αλλα ωρες ωρες το παρακανει, με αποτελεσμα απο το καλοκαιρι να παρω 13 κιλα....
πολυ κακο....
πλεον εχει χαλαρωσει λιγο, βλεπει πως κανω εναν Α αγωνα, εχω χασει κ κιλακια κ το βλεπει...
88 κιλα τωρα....
πρωτος στοχος μεχρι το καλοκαιρι 79-80
δευτερος στοχος τα 70-69 κιλα μεχρι τα Χριστουγεννα (μακαρι να γινοταν και νωριτερα, βαση των lipotox 20 kila σε 2 μηνες λεει..)
.........οι παρεκτροπες σε φαγητο και ποτο
Quote:
Originally posted by AMALIA
εγώ πάλι "φούσκωσα" τα τελευταία 3 χρόνια που παλεύω με την κυρία ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ.
βίωσα και βιώνω απίστευτη αγωνία ιδιαίτερα λίγες μέρες πριν τις δύσκολες μέρες ξέρετε το κλασσικό ερώτημα "άραγε θα 'ρθει τούτο το μήνα" ή "κάνε Θεέ μου να εξαφανιστεί για τους επόμενους 9 μήνες" , απίστευτη απογοήτευση από αποτυχημένες προσπάθειες γονιμοποίησης, καθόλου ρομαντικές διαδικασίες με τα σωληνάκια των γιατρών κι άλλα, κι άλλα. Και φυσικά τα γλυκά η νούμερο ένα παρηγοριά μου στις δύσκολες στιγμές που ήταν ουκ ολίγες.
Αυτό τελικά που έχουμε ανάγκη δεν είναι μία δίαιτα , αλλά πρέπει να μάθουμε να μην χρησιμοποιούμε το φαγητό ως συναισθηματική κάλυψη
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Ο λόγος που καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες φαγητού είναι γιατί κάθε φορά που λυπόμαστε, χαιρόμαστε, φοβόμαστε, αγχωνόμαστε δεν εκφράζουμε τα συναισθήματα μας αλλά διαφεύγουμε στο ψυγείο και σε κάθε λογής μπισκοτάκια, σοκολατάκια λες και είναι αυτά που θα μας λύσουν το πρόβλημα μας ή που θα μας συγχαρούν για κάτι καλό που κάναμε...