ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΕ ΠΡΗΖΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ..ΤΟΣΑ ΤΡΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟΟΟ
Printable View
ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΕ ΠΡΗΖΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ..ΤΟΣΑ ΤΡΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟΟΟ
Barb2 καταρχας ευχαριστω για τις ευχες. Και εγω συμφωνω οτι για να εχει καποιος αποτελεσμα σε μια διαιτα δεν πρεπει να εχει πισωγυρισματα.Γιαυτο και εγω σπιτι μου δεν εχω ποτε παραπανισια πραγματα μονο οσα χρειαζομαι για την διαιτα μου για να μην μπαινω στον πειρασμο να φαω αλλα ουτε και να πεταξω. Γιατι και σε μενα δεν αρεσει να πεταω φαγητο γιατι ειναι κριμα αλλοι να μην εχουν να φανε και εμεις να πεταμε. Βασικα υποσχεθηκα στον εαυτο μου οτι δεν θα ξαναγινει αυτο.Αν ξαναφερουν τοσα πραγματα θα τα παρουν πισω γιατι απλα εγω δεν εχω που να τα δωσω ή θα τους κανω λιανα απο πριν οτι θα τα πεταξω αν τα φερουν. Ξεκαθαρα πραγματα.Βαρεθηκα πια να ξεκιναω μια προσπαθεια και να σταματαει και μετα αντε παλι απο την αρχη.Ειναι ψυχοφθορο, δεν το αντεχω.Και δεν με νοιαζει αν το κανουν επιτηδες ή οχι. Σημασια εχει τι κανω εγω. Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!!
Να πω και εγώ την άποψη μου αν μου επιτρέπετε... Τα 10 λεπτά που φέρνουν φαγητά οι άλλοι, κατ'εμέ δεν είναι τίποτα. Το κυριότατο πρόβλημα όλων των εποχών είναι ένα:
Η διαίτα, με την παραδοσιακή έννοια δεν λειτουργεί. Συνεπώς, όταν λες θα κάνω δίαιτα 6 μήνες και μετά θα το γυρίσω στον καλαματιανό, με μαθηματική ακρίβεια, σε λιγότερο από έξι μήνες θα γίνεις όπως ήσουν πριν και παραπάνω. Η λύση είναι αλλαγή τρόπου ζωής. Από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος και μάλιστα κάποιος άνω των... 25 ξερω γω. Και για όλους βασικά απλά ίσως όταν είσαι μικρότερος, οι "συνήθειες" που έχεις αναπτύξει να μην έχουν γίνει 100% ζωή σου... ΑΚΟΜΗ. Πίσω στο θέμα τώρα. Η αλλαγή λοιπόν ζωής που πρέπει να γίνει, κατ'εμέ πρέπει να γίνει με πολύ αργούς ρυθμούς. Δηλαδή - οι φίλοι σου είναι αναίσθητοι. Όποτε μαζεύεστε, πλακώνουν πίτσες, σουβλάκια, γλυκά, κρέπες κτλ. Δυστυχώς είναι 2 φορές πιο δύσκολο να αλλάξεις τους άλλους παρά τον εαυτό σου. Οπότε αυτό που ίσως οφείλουμε όσοι δεν ακολουθουμε τον τρόπο ζωής της πίτσας είναι αντί για πίτσα να φάμε εμείς ένα σουβλάκι πίτα χωρίς λάδι χωρίς πατάτες. 2-3 κομμάτια πίτσα χωρίς κρέας με ελαφρύ τυρί ή με λιγότερο τυρί. Είναι τέλος πάντων πολλά φαγητά που μπορείς να φας... Εδώ όμως απ'ότι βλέπω το πρόβλημα δεν είναι πείνας. Όταν πεινάς τρως φαγητό δεν τρως τούρτες ή παγωτά ή κρουασανάκια... κανω λάθος;
ʼρα, εγώ όπως το βλέπω και επειδή οι φίλοι μου είναι από τους χειρότερους στον πλανήτη σε τέτοια θέματα (από τότε που τους γνώρισα πήρα 40 κιλά σε 2 χρόνια!!), πλέον τρώγω όταν τρώνε και αυτοί απλά εκεί που αυτοί τρώνε γύρους με λίπια εγώ τρώω το μπιφτεκάκι μου... Τώρα επειδή τυχαίνει να μην είμαι γλυκατζής μου φάνηκε εύκολο όλο αυτό... προτιμώ να φάω φαϊ παρά γλυκό... ούτε έχω την τρέλα που έχουν μερικοί για τις σοκολάτες... Οπότε ίσως σε άλλους αυτό να φανεί δύσκολο...
Νομίζω πάντως ότι το δυσκολότερο πράγμα στην ΔΙΑΙΤΑ είναι η πείνα. Εγώ εκεί τα κάνω χάλια γι'αυτό και πρέπει να κάνω εγχείρηση... ΠΕΙΝΑΩ με αποτέλεσμα να τρώω πολύ... και χορτόσουπα να 'ναι θα φάω πολύ. Δεν με ενδιαφέρει η "ποιότητα"... δηλαδή και φακές να φάω και πίτσα το ίδιο μου κάνει. Να μην πω ότι οι φακές είναι καλύτερες...
εγω οταν μου φερουν γλυκα στο σπιτι κερναω τους ιδιους απο το γλυκο που εχουν φερει και μαλιτσα με μεγαλες μεριδες ωστε οταν φυγουν να εχει μεινει για μενα οσο το δυνατον λιγοτερο.. μετα οσο μεινει το βαζω σε πιατο και το σκεπαζω με αλουμινοχαρτο ωστε να μην το βλεπω καθε φορα που ανοιγω το ψυγειο! αμα σε δυο τρεις μερες δεν τα εχει φαει ο αντρας μου,που συνηθως δεν τα τρωει,τα πεταω..
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙΣ ΣΚΕΨΟΥ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΑΔΥΝΑΤΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΑΜΕ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.
ναι βρε παιδια, το ιδιο λεμε. το να μπορουμε να πεταμε ή τελος παντων να ξεφορτωνομαστε κατι χωρις να το τρωμε ειναι μεγαλη υποθεση. ειναι η αλλαγη της νοοτροπιας μας, αλλαγη του τροπου ζωης μας. μονο ετσι θα χασουμε σταθερα και δεν θα ξαναβαλουμε κιλα.
Μανο, οι φιλοι σου ποσα κιλα εβαλαν στα 2 χρονια? ξερεις τι θελω να πω? οτι καταρχην εσυ εκανες πολυ καλα που χτυπας το μπιφτεκακι σου αντι τους καταλιπαρους γυρους. (επισης, πινουμε νερο ή light αναψυκτικο ή σοδα) αυτοι, αν δεν εβαλαν κιλα, τοτε δεν τρωνε οπως ετρωγες εσυ. τρωνε μονο οταν ειναι εξω ενω στο σπιτι τους. στο σπιτι ψιλοτρωνε, ενω εσυ καταβροχθιζες τις παστες τις σοκολατες, τις πιτσες...εχω δει ανθρωπους να το κανουν αυτο...
δε λες ποτε οτι κανεις διαιτα, λες οτι εχεις ενοχλησεις στο στομαχι και δε μπορεις να φας ετσι σε αφηνουν στην ησυχια σου, καρατσεκαρισμενο
swsti i natalia! ki egw to exw xrisimopoiisei me epityxia :D
θα το εφαρμοσω κι εγω γιατι ειναι επισης ενοχλητικο οταν εισαι καλεσμενη σε τραπεζι και σε πιεζουν να φας ενω εισαι σε διαιτα...
Χε χε σατανικο!!! Δεν το ειχα σκεφτει ποτε βρε παιδια!! Απο δω και περα και εγω δεν θα λεω οτι κανω διαιτα. Θα λεω οτι δεν μπορω να φαω για αλλους λογους π.χ. στομαχοπονο ή οτι και καλα την προηγουμενη μερα ειχα φαει το καταπετασμα και σημερα δεν μπορω κ.ο.κ. Βασικα δεν ξερω τι ακριβως συμβαινει στο μυαλο των ανθρωπων αλλα οταν λες οτι κανεις διαιτα και σε βλεπουν να εχεις χασει κιολας , σου λενε φαε . Και οταν τα ειχες γραμμενα ολα και ετρωγες οτι εβρισκες μπροστα σου τοτε σε βαζουν μπροστα και σου λενε δεν βλεπεις τι κανεις σταματα να τρως ,καταστρεφεσαι κλπ. Βασικα πολλες φορες εχω σκεφτει να μην πω σε κανεναν οτι κανω διαιτα ουτε και στην ιδια μου την μανα για να μην μπαινω σε διαδικασιες να το συζητω ή για να μην καταλαβαινει κανενας οταν εχω πισωγυρισματα. Ξερω οτι η στηριξη απο το περιβαλλον σου ειναι σημαντικη αλλα απο τι βλεπετε σπανια βρισκεις ανθρωπους να σε στηριζουν πραγματικα ειδικα αν δεν εχουν βρεθει ποτε στην θεση σου.
Γεια σας κι από 'μενα!
Να προσθέσω εδ'ω, ότι αν ξέρουμε ότι κάποιος κάνει δίαιτα και θέλουμε οπωσδήποτε να του πάμε γλυκά μπορούμε να του αγοράσουμε μια μικρή ποσότητα (όχι πάνω από μισό κιλό, ειδικά αν μένει μόνος του) από κάποιο ελαφρύ γλυκό. Τόσα υπάρχουν! Χάθηκαν οι πανακότες, οι τάρτες φράουλας, τα παγωτά light, οι γρανίτες, τα μηλοπιτάκια, οι μπρεζέδες?
Για όνομα του Θεού δηλαδή!
Είναι έγκλημα να πιέζεις με έμμεσο ή άμεσο τρόπο κάποιον που κάνει δίαιτα να φάει τόσα γλυκά! Θα ήθελα να πω κακοήθεια καλύτερα αλλά ας μη γίνω πολύ κακιά...
"Είναι αμαρτία να πετάς φαγητό." Μακράν από τις πιο ανόητες εκφράσεις που έχω ακούσει. Προφανώς και λυπούμαι βαθιά για όσους δεν έχουν να φάνε και προσπαθώ γενικότερα να είμαι ευαισθητοποιημένος και ενεργός σε τέτοια ζητήματα, αλλά δε θα μετατρέψω εγώ τον εαυτό μου σε σκουπιδοτενεκέ γιατί είναι "αμαρτία". Αν ευσταθεί έστω και λίγο αυτή η έννοια, "αμαρτία" είναι να μη προσέχεις τον εαυτό σου και κατ' επέκταση τους γύρω σου ακολουθώντας τέτοιες τακτικές.
Σωστά τα λες Νικόλα, αλλά από το να τα πετάξω στα σκουπίδια προτιμώ (όταν είναι εφικτό) ή να τα κεράσω κάπου ή να τα φάνε τα σκυλάκια....
Ναι δε λέω, αλλά τι να κάνω που δεν έχουμε και σκυλιά στη γειτονιά (...από τότε που άνοιξαν κάτι γυράδικα...). Μια γάτα που έχουμε για κατοικίδιο το μόνο που τρώει είναι τα κρακεράκια της. Κάτι ξέρει, θα μου πεις.
Δεν έχω καταλάβει ποτέ γιατί να πετάξεις φαγητό. Όταν τρως έξω σε μέρη που δεν έχεις ξαναφάει, και το τονίζω αυτό, σε μέρη που δεν έχεις ξαναφάει είναι λογικό να μην ξέρεις τις μερίδες και το πόσο "βαρύ" κάνουν το φαγητό εκεί που πας να φας. Σπίτι σου και όταν τρως σε μέρη που έχεις ξαναφάει ΞΕΡΕΙΣ πόσο μπορείς να φας ή πόσο ΠΡΕΠΕΙ να φας.
Συνεπώς σχεδόν καμία δικαιολογία δεν υπάρχει στο "πετάω" φαγητό. Εκτός ξαναλέω από σπάνιες φορές...