Εγώ πάντως που έκανα μπάνιο την περασμένη εβδομάδα, τσούχτρες δεν συνάντησα. Τα καλύτερα μπανάκια είναι το πρωί γύρω στις 8.30 με 9, και να την κάνεις κατά τις 11.
Printable View
Εγώ πάντως που έκανα μπάνιο την περασμένη εβδομάδα, τσούχτρες δεν συνάντησα. Τα καλύτερα μπανάκια είναι το πρωί γύρω στις 8.30 με 9, και να την κάνεις κατά τις 11.
Οι \'\'απαγορευμένες\'\' παραλίες της Αττικής
Ποιες είναι οι 48 βρώμικες ακτές
http://zefyra.pblogs.gr/2008/06/prosohh-oi-apagorefmenes-paralies-sthn-attikh.html
http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=695
Καλά, από τότε που έγινε η ψυττάλεια, μπάνιο κάνεις και στα βοτσαλάκια του πειραιά, χιχι...
ήμαρτον ρε συ.. είναι δυνατόν στο Πειραιά; μόνο η μυρωδιά της θάλασσας δεν είναι φυσιολογική; ξέρεις πως μυρίζει το λεγόμενο ιώδιο;
Ο Δεκάλογος του λουόμενου
1. Όταν η θάλασσα πρασινίζει, τότε είναι γεμάτη σάπια φύκια και πλαγκτόν.
2. Όταν η επιφάνειά της ιριδίζει, τότε είναι γεμάτη πετρέλαιο, πίσσες, λάδια, απόβλητα βόθρων.
3. Όταν οι ακτές είναι γεμάτες σκουπίδια, υπάρχει η πιθανότητα και η ίδια η θάλασσα να είναι μολυσμένη.
4. Τα ακάθαρτα νερά είναι πάντα εστίες μικροβίων.
5. Στο βυθό υπάρχουν μόλυβδος και υδράργυρος, που προκαλούν σοβαρές βλάβες στην υγεία.
6. Πριν κολυμπήσετε, αλείψτε τις πιο εμφανείς περιοχές του σώματός σας, με αγνό ελαιόλαδο.
7. Σε περίπτωση που σας τσιμπήσει τσούχτρα, αν δεν έχετε μαζί σας υγρή αμμωνία, να χρησιμοποιήσετε καθαρή άμμο ή φύκια της θάλασσας, τοποθετώντας επί δεκάλεπτο ένα στρώμα στο σημείο του τσιμπήματος.
8. Στην περίπτωση που θέλετε να απαλαγείτε από τις τσούχτρες, ασχοληθείτε με το να τις ψαρεύετε. Το ψάρεμά τους, όμως, θέλει προσοχή. Προσπαθήστε με το εσωτερικό της παλάμης σας να τις μαζέψετε μαζί με το νερό.
9. Οι καλύτερες ώρες για το άθλημα της κολύμβησης είναι οι πρωινές και οι απογευματινές, επειδή ο οργανισμός δεν είναι απασχολημένος τότε με την πέψη και μπορεί να αφιερωθεί πιο άνετα σε μια κουραστική προσπάθεια.
10. Όταν ο καιρός είναι βόρειος, βορειοανατολικός στο Σαρωνικό, να κολυμπάτε μόνο από το Σούνιο μέχρι τη Βουλιαγμένη, ενώ όταν είναι βορειοδυτικός ή νότιος, τότε οι βόρειες περιοχές από το Δασκαλειό μέχρι τον Ωρωπό είναι απαλλαγμένες από τσούχτρες.
Ωχ πιά με τις απαγορεύσεις και τους δεκαλόγους. Χρόνια πηγαίνω σε παραλίες της αττικούλας, και μικρόβιο ουδέν.
Μαρακι μου μικροβια εχουμε και ολοι πανω μασ.
Quote:
Originally posted by mmaria
Ο Δεκάλογος του λουόμενου
1. Όταν η θάλασσα πρασινίζει, τότε είναι γεμάτη σάπια φύκια και πλαγκτόν.
εχω την διαφωνια μου για το ΣΑΠΙΑ. νομιζω στο σαπιο θα ειναι γκρι η θαλασσα οχι πρασινη μαριω μου! Η γαλαζοπρασινη θαλασσα ειναι ονειρικη. Εξαλλου το κολυμπι πανω απο φυκια που δεν σε αγγιζουν, κανει πολυ καλο στο δερμα σου! Φαντασου, ειναι σαν μασκα ομορφιας.
2. Όταν η επιφάνειά της ιριδίζει, τότε είναι γεμάτη πετρέλαιο, πίσσες, λάδια, απόβλητα βόθρων.
Μπορει να ιριδιζει κι απο το χρωμα του ηλιου ή του φεγγαριου... εχεις δοκιμασει βραδινο μπανιο? Καλα τοτε, κι εγω δεν ξανοιγομαι. Παντως οι χαλκιδικιωτικες θαλασσες δεν εχουν φοβο. βρε παιδια, μηπως απλα πατε σε λαθος θαλασσες?
3. Όταν οι ακτές είναι γεμάτες σκουπίδια, υπάρχει η πιθανότητα και η ίδια η θάλασσα να είναι μολυσμένη.και να μην ειναι, πως θα κατσουμε πανω στα σκουπιδια???? Καλυτερα να αραξουμε αλλου, ακομα και σε βραχωδη παραλια, μυριες φορες καλυτερα!! Θα επιμεινω στο χαλκιδικιωτικο μπανακι!
4. Τα ακάθαρτα νερά είναι πάντα εστίες μικροβίων.Νομιζεις αγαπητη οτι οταν σου προτεινω να παμε στη θαλασσα εννοω αυτα τα ακαθαρτα νερα??? ΕΛΕΟΣ. Οχι φυσικα:)Αλλα τωρα, να διευκρινησουμε, οταν τα μικρα μωρα (και τα πιο μεγαλα) κανουν την αναγκη τους εντος θαλασσης, δεν υπαρχει φοβος γιατι το νερο ανανεωνεται. Αρκει να μην ειμαστε σε κοντικη αποσταση.
5. Στο βυθό υπάρχουν μόλυβδος και υδράργυρος, που προκαλούν σοβαρές βλάβες στην υγεία.Αοριστο το βρισκω.. Σε καθε βυθο? Ξερεις ποσα απο αυτα που τρως ειναι καρκινογονα? Ξερεις ποσους ρυπους καρκινογονους αναπνεεις ολο τον χρονο στην πολη? Νομιζεις οτι τα εμφιαλωμενα νερα που πινουμε στα πλαστικα μπουλακια ειναι ακινδυνα??? Ε μην γενικευουμε τωρα για τους βυθους μας....
6. Πριν κολυμπήσετε, αλείψτε τις πιο εμφανείς περιοχές του σώματός σας, με αγνό ελαιόλαδο.
Μαρακι μου αρχιζουμε να συμφωνουμε!! Αρκει να παμε σε καμπινγκ με ζεστο νερο γιατι για να φυγει το λαδι... δυσκολο το κοβω:P
7. Σε περίπτωση που σας τσιμπήσει τσούχτρα, αν δεν έχετε μαζί σας υγρή αμμωνία, να χρησιμοποιήσετε καθαρή άμμο ή φύκια της θάλασσας, τοποθετώντας επί δεκάλεπτο ένα στρώμα στο σημείο του τσιμπήματος.
Θα παμε και στα πρασινα νερα, να κανουμε βουτιτσα να παρουμε φυκια! Ειδες τι υγιεινα κι ωφελιμα που ειναι?
8. Στην περίπτωση που θέλετε να απαλαγείτε από τις τσούχτρες, ασχοληθείτε με το να τις ψαρεύετε. Το ψάρεμά τους, όμως, θέλει προσοχή. Προσπαθήστε με το εσωτερικό της παλάμης σας να τις μαζέψετε μαζί με το νερό.Θα ειμαι ειλικρινης... Σιχαινομαι τις τσουχτρες!!! Μπορουμε να βρουμε θαλασσα χωρις δαυτες, ή αν θελεις ψαρευε τες εσυ... κι εγω μετα θα ακολουθω.. χιχι
9. Οι καλύτερες ώρες για το άθλημα της κολύμβησης είναι οι πρωινές και οι απογευματινές, επειδή ο οργανισμός δεν είναι απασχολημένος τότε με την πέψη και μπορεί να αφιερωθεί πιο άνετα σε μια κουραστική προσπάθεια.Μωρε αν ειναι να σε πιασει η κραμπα, δεν ρωταει ωρα.. Γι αυτο και επιλεγουμε να ειμαστε στο οπτικο πεδιο του ναυαγοσωστη ή απλως κανουμε μια προσευχουλα πριν μπουμε. μου εχει τυχει και δεν ηταν απο τις καλυτερες μου!
10. Όταν ο καιρός είναι βόρειος, βορειοανατολικός στο Σαρωνικό, να κολυμπάτε μόνο από το Σούνιο μέχρι τη Βουλιαγμένη, ενώ όταν είναι βορειοδυτικός ή νότιος, τότε οι βόρειες περιοχές από το Δασκαλειό μέχρι τον Ωρωπό είναι απαλλαγμένες από τσούχτρες.
Καλε πιο Σουνιο? Χαλκιδικη θα παμε!! Σε αυτο το θεμα συγνωμη, αλλα δεν ειμαι δημοκρατικη μΑρια μου.
χα, χα, χα... μα πως τα έγραψες όλα αυτά;
ένα copy έκανα από ένα άρθρο που διάβαζα..
σιγά μην κάτσω να βγάλω κ δεκάλογο.. χα, χα, χα..
δεν εχω δει τόσο βρώμικες όσο αναφέρουν θάλασσες κ όμως τα στατιστικά απο τα δείγματα, άλλα αποτελέσματα βγάζουν
anyway δεν θα κάτσω να σκάσω.. δικαιολογίες στον εαυτο μου δινω γιατι δεν έχω όρεξη διάθεση να πάω στην θάλασσα.. αυτο ήταν.. παρόλαυτα είναι αλήθειες που δεν θέλουμε να τις πάρουμε χαμπάρι..
όσο για τις τσουχτρες την καταεβρίσκα να τις πιάνω στην παλάμη κ να της πετάω στην άμμο να ψοφήσουν
που να δείς όταν έβγαζα χταπόδια, τα δάγκωνα ζωντανά για να ψοφήσουν, τα χτύπαγα καλά καλά, τα άφηνα στον ήλιο κ ετοίμαζα την φωτιά, καθάριζα τους αχινούς κ ξεκίναγα το τσίπουρο, πλεόν όμως είναι βάρια τα σπορ..
στο κάτω κάτω έχω κ σκάφος κ πάω σε κοντινό ακατοίκητο νησάκι, αλλά όρεξη δεν έχω παναθέμά με!
αχ εγω θελω πολυ να κανω μπανιο...Αλλα μονο κ μονο που σκεφτομαι τον χρονο που 8α μου παρει μεχρι να φτασω το ξανασκεφτομαι κ μπαινω στην μπανιερα μου..Ασε δε που δεν εχω την καταλληλη παρεα κ προτιμω να το χασω παρα να παω κ να μην περασω καλα...Τωρα για τα μικροβια/μυκητες κτλ και εμενα με φοβιζουν αλλα δεν μπορω να κανω κατι για αυτο..φροντοζω να το βγαζω αππο το μυαλο μου καθε φορα που βρισκομαι στη θαλασσα...
Να εχετε ενα υπεροχο καλοκαιρι ευχομαι παντως...
Μαρακι,
αλλοι εχουν σκαφη κι αλλοι δεν εχουν ουτε δικο τους αμαξι να πανε μεχρι τη θαλασσα!!!!
Ζηλεψα τωρα......Ακου εκει... σκαφος και μονη σε νησακι!
Αυτο ειναι ο παρασδεισος....
σνιφ κλαψ... μπουχουυυυυυυυυυυ
υγ/ Πενουλα Καλο καλοκαιρι να χουμε!
Καταλαβαινω οτι δεν εχεις τη διαθεση...
Σου ευχομαι Να την βρεις, καπου εκει στο δρομο Μαριω...
Εσυ δοκιμασε χωρις αυτην και μετα ισως να γλυκαθει απο το τσιπουρακι.... ισως να ζηλεψει το κοκκινο της δυσης στα μαγουλα σου ....
Μπορει και να θελει να ακουσει του φεγγαριου τα τραγουδια...
Και να ερθει κι η διαθεση!
Ετσι οπως απροσμενα, ολα ξυπνουν μεσα μας καμια φορα.
Στο ευχομαι πραγματικα.
δουλεια weird μέχρι τελικής πτώσης.. αυτό κάνω κ δεν έχω φουντάρει
το αμαξι δουλεψα, ίδρωσα για να το πάρω. το σκάφος είναι του \"πατερα\" κ γι\'αυτο δεν θελω να το παίρνω. ασε μη λες να γλυκαθει απ\'τα τσιπουρα, γιατι σε λίγο με βλεπω να γραφω στις εξαρτησεις..
καλο καλοκαίρι, καλες βουτίτσες, αμα δείτε την διάθεσή μου στο βυθό, στείλτε την με κουριερ..
Λίγη δροσιά και σε μεναααααααααααα :(
φευγω για μπανακιιιιιιιιιιι!!!
αμα γυρισω θα σας πω, πως ηταν η θαλασσα....