Ευχαριστώ για την κατανόησή σας σε όσες κατανόησαν, και εύχομαι σε όλες σας δύναμη και τσαμπουκά για να το παλέψετε με όσο φυσικότερο τρόπο είναι, τελοσπάντων, δυνατό για την καθεμία...
Printable View
Ευχαριστώ για την κατανόησή σας σε όσες κατανόησαν, και εύχομαι σε όλες σας δύναμη και τσαμπουκά για να το παλέψετε με όσο φυσικότερο τρόπο είναι, τελοσπάντων, δυνατό για την καθεμία...
Αυτή τη δύναμη και τον τσαμπουκά ψάχνω, αλλά .....
Λυπάμαι πάρα πολύ για την απώλεια σου ....
αλλά να ξέρεις ότι επειδή κάτι πήγε στραβά σε ένα χειρουργείο δεν μπορούμε να απορίπτουμε μία επέμβαση όποια και αν είναι αυτή, βεβαίως η γνώμη σου είναι σεβαστή αλλά πάντα παίρνουμε υπόψη και τον άλλον παράγονα.. (εννοώ τον ασθενή που θέλει να την κάνει)
λάθη έχουν γίνει σε χειρουργεία πολλά και τραγικά λάθη που δεν πρέπει να γίνοντια
εμένα η ξαδέλφη μου γέννησε ένα νεκρό μωρό από λάθος γιατρού τι πρέπει να γίνει δηλαδή να μην ξανακάνει ποτέ κανεις παιδί,,,,,,
ειλικρινα εγώ δεν μπορω να μπω στην λογική σου...
σου λέω και πάλι σέβομαι τον πόνο σου και λυπάμαι πολύ..
οσο για τις πλαστικές ναι εαν κάποια στιγμή αισθανθώ την ανάγκη να την κάνω ίσως και να την κάνω...
ξέρω κοπέλα η οποία είχε ψυχολογικά προβλήματα επειδή είχε μεγάλα αυτάκια ......
τι έπρεπε να κάνει να τα αφήσει...
η λίντα με κάλυψε απόλυτα στο θέμα πλαστικές όχι γελείότητες αναγκαία πράγματα..
αύτά και πάλι λυπάμαι για την απώλεια σας...
Με την ίδια λογική είμαι ενάντια και στις πλαστικές επεμβάσεις, εκτός και αν υπάρχει σοβαρότατος λόγος ή κάτι που είναι αδυνατο να διορθωθεί διαφορετικά
Μόνη σου περιέγραψες ακριβώς αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε μόνοι μας.Ευτυχώς που υπάρχει η επιστήμη και επεμβαίνει στο σώμα μας όπως και σε πολλές άλλες νόσους(και η παχυσαρκία νόσος είναι)κακι μπορεί και μας βοηθά.ʼλλοι την πέφτουν στα καφενεία,άλλοι στο τζόγο,άλλοι στα ναρκωτικά,άλλο στο αλκοόλ,άλλοι στις γυναίκες κτλ.Εμείς το ρίξαμε στο φαί....
Ο λόγος φυσικά και είναι σοβαρός.Οποιαδήποτε μέρα μπορούν να σε βρουν κάγκελο από άπνοια,εμβολή,ανακοπή....
Μακάρι να ήταν τα πράγματα έτσι όπως τα λες δεν θα υπήρχε τώρα αυτό το φόρουμ και εμείς θα ήμασταν όλες ευτυχισμένες ? δυστυχώς για όλους όμως όταν είσαι μέσα στα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και πολύ πιο δύσκολα, για αυτό το λόγο θα πρέπει να καταλάβεις τον δικό σου άνθρωπο που έφτασε στην εγχείρηση, να τον συγχωρήσεις, να τον κλάψεις και να σκεφτείς ότι το μόνο που ήθελε ήταν το καλύτερο για τον εαυτό του, απλώς ήταν άτυχος?
Ελπίζω η παρέα μας να σε βοήθησε να βγάλεις από μέσα σου το θυμό που νοιώσεις για την απώλεια του δικού σου ανθρώπου? Λυπάμαι πραγματικά και θα ξαναδιαβάσω τα σκληρά σου λόγια μήπως και κάτι μπορέσω να αλλάξω, αλλά να ξέρεις ότι δεν είναι έτσι απλά και απλοϊκά τα πράγματα όπως τα παρουσιάζεις. Είναι πολύ περισσότεροι οι παράγοντες που επηρεάζουν τα παχύσαρκα άτομα δεν είναι όλα θέμα πειθαρχίας. Ελπίζω ο χρόνος να γλυκάνει την ψυχή σου?
Quote:
Originally posted by Redvelvet
Τα έχω με τη βλακεία. Τα έχω με την τεμπελιά. Τα έχω με τη νοοτροπία της "εύκολης λύσης" που δυστυχώς κατατρέχει πολλές από εσάς εδώ μέσα. Που αντί να κλείσετε αυτό το στόμα-χοάνη, που όλα τα καταβροχθίζει, αντί να μάθετε, διάολε, κάποια στιγμή την πειθαρχία - ορμάτε στα ψυγεία, στις πιτσαρίες και τα ζαχαροπλαστεία και μετά τρέχετε σε γιατρούς, που φτιάχνουν βίλες και πισίνες από το πρόβλημά σας, και τους τα ακουμπάτε για να κάνετε επικίνδυνες εγχειρήσεις.
Δεν είμαι χειρουργημένη και απορώ λίγο με την ανωτερότητα των παιδιών που έχουν περάσει τη διαδικασία μιας βαριατρικής επέμβασης που έχουν το ήθος να σου απαντούν με τόση αγάπη και κατανόηση έχοντας πρώτα διαβάσει ΑΥΤΑ! Λυπάμαι αλλά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να μπαίνεις σε ένα χώρο με ένα μάτσο αγνώστους και να τους πετάς στα μούτρα "με τις καλύτερες προθέσεις" (φυσικά) όλο αυτό το "κατηγορώ" πατώντας πάνω στο πένθος που βιώνεις για το δικό σου άτομο που χάθηκε!Quote:
ʼνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της ηλίθιας αυτής νοοτροπίας της ευκολίας. Της τεμπελιάς, της παθητικότητας, του να ελπίζουμε στον από μηχανής θεό, που θα μας ράψει, θα μας στουμπώσει το στομάχι, ή με κάποιο τρόπο θα μας εξαναγκάσει να αγαπήσουμε το σώμα μας.
Γίνονται αυτά τα πράγματα;;;
Μπορεί ο δόκτωρ να μας χαρίσει πίσω όλο το χαμένο χρόνο, όλη την αγάπη που δεν δώσαμε στο σώμα μας τόσα χρόνια που το είχαμε για σκουπιδοτενεκέ; Να εφεύρει και να κατασκευάσει για εμάς το σύντομο δρόμο προς την αυτοεκτίμηση;
Πολλές από εσάς, πιστεύετε πως ναι...
Πόσα ευρώ πάει η λύτρωση;
Ξυπνήστε κοπελούδες. Η αυτοεκτίμηση κερδίζεται, δεν αγοράζεται.
Δεν ξέρω αν η δική σου επαφή με το αντικείμενο αυτό είχε να κάνει με μια απόφαση ειλημμένη στη στιγμή, χωρίς σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση από τους αρμόδιους ειδικούς γιατρούς, αλλά αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις τον ψυχικό και σωματικό αγώνα των παιδιών που γράφουν εδώ.. θα διαπιστώσεις πως για κανέναν τους δεν ήταν μια απόφαση - συγκάληψη ευθυνοφοβίας και χαιδολογήματος αλλά απόφαση ζωής και το πρώτο βήμα για να διεκδικήσουν πρώτα απ'όλα ποιότητα ζωής που την τελευταία φορά που κοίταξα αποτελούσε θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
Σέβομαι τον προσωπικό σου πόνο, σεβάσου όμως και συ την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων και το δικαίωμα στην επιλογή που έχουμε όλοι μας για θέματα που είναι τόσο σοβαρά και ευαίσθητα! Οι αφορισμοί δεν βοηθούν κανέναν.. πόσο μάλλον όταν προέρχονται από κάποιον που είναι κατά δική του ομολογία "έξω απ'το χορό"!
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την pennyV σε όσα σου είπε κυρία redvelvet
και δε θα σχολιάσω τίποτα παρα πέρα, αφού με κάλυψε απόλυτα.
Μόνο μια ερώτηση θα ήθελα να σου κάνω,
άραγε όλο τον πόνο και την οργή σου για τον άδικο χαμό του ανθρώπου σου, τον έχεις εξαντλήσει εδώ , σε αυτό το φόρουμ?
και ικανοποιήθηκες? θεωρείς δε οτι απευθύνεσαι στους απόλυτα υπεύθυνους?
Όλο το πανιγύρι, που στήνεται γύρω από άρρωστα άτομα, γιατί άρρωστοι είμαστε κατα βάση όλοι οι παχύσαρκοι,
τα εκατομμύρια ευρώ που παίζονται πάνω στη λαχτάρα μας για μια ανθρώπινη ζωή,
και αυτούς που θησαυρίζουν από εμάς, τους πήρε άραγε η μπάλα της οργής σου?
Μπήκες σε κάποιο ιατρικό φόρουμ κυρία redvelvet και με την απόλυτη ειλικρίνια σου να τους τα σούρεις ένα χεράκι, ή απλά
έκανες τον κόπο να έρθεις ως εδώ και να τα σούρεις σε όλους εμάς, που είμαστε οι μόνοι που δε σου φταίμε σε τίποτα?
Redvelvet,αν η Ονειρένια μας -η Γωγώ- είναι ο άνθρωπος,στον οποίο αναφέρεσαι,
συμπάσχω ακόμα περισσότερο με την απώλεια σου...Όσοι έστω και λίγο τη γνωρίσαμε,
μόνο καλά έχουμε να λέμε για έναν πολύ ζωντανό άνθρωπο,γεμάτο ενέργεια,χιούμορ,
ισχυρή θέση στα πιστεύω του,γενναιόδωρο στον συνάνθρωπο...Κι εγώ θυμώνω που έφυγε.
Για μένα θα είναι πλέον ένα αστέρι στον ουρανό,από αυτά που τόσο αγαπούσε να μελετά...
ναταλακι μου και εγω αυτο σκεφτηκα αμεσως...
πως αναφεροταν στην Γωγω... :(
Το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ, redvelvet
συγνώμη αν ήμουν λίγο σκληρή μαζί σου,
όμως και πάλι, τα παιδιά και όλη η κοινότητα είναι οι μόνοι
που δε δε φταίνε σε τίποτα....
Ποιός ξέρει άραγε πια εγκληματική αμέλεια έφερε τα πράγματα
σε αυτό το τέλος. Είναι φοβερό, απαίσιο , άδικο
Ηταν μια από εμάς, και όλες μαζί πονάμε τώρα....
Αντίστροφα θα μπορούσε να ήταν μια από εμάς στη θέση της...
Λυπάμαι τόσο πολύ
Κι εγώ λυπάμαι πάρα πολύ...........
τωρα ειδα αυτο το ποστ... αν σκεφτουμε οτι εχει γινει 2 ημερες μετα το θανατο της γωγως τοτε πολυ πιθανον να αναφερεται σε αυτην... συλληπητηρια και παλι στην οικογενεια της και σε οσους την γνωριζαν...
Δεν το ειχα δει...
Εφυγε η προσωπικη Αστρολογος σου Ναταλακι μου.... Καλο ταξιδι να εχει η ''ονειρενια μας''
Το θεμα το διαβαζω σημερα πρωτη φορα, καταλαβαινω την κοπελα και αυτα που εγραψε παραπανω, ελπιζω ο χρονος να απαλυνει τον πονο σου γλυκια μου...
Διαβάζοντας ξανά κι εγώ το ποστ της redvelvet γυρίζουν διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου...
ίσως έτσι να εξηγείται το μένος και ο πόνος της κοπέλας αυτής για οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση..
δεν ξέρω αν αναφέρεται στην ονειρένια, αλλά σε όποια και να αναφέρεται ο πόνος δεν μετριάζει, είναι τόσο άδικο να φεύγουν από την ζωή νέα άτομα χαρούμενα ζωντανά και χαρισματικά, άτομα που μπορούν να δώσουν και να πάρουν πολλά...
κρίμα κρίμα κρίμα.....
Η μόνη δικαιολογία που μπορώ να δώσω σε σένα κορίτσι μου, είναι το ευτύχημα ότι είσαι έξω από το χορό. Το ίδιο αντιμετώπισα, όταν λόγω κάποιου ανατομικού προβλήματος χρειάστηκε να καταφύγω σε εξωσωματική. Και τότε συνάντησα άτομα που θεωρούσαν την εξωσωματική παραποίηση της θεϊκής βούλησης και εύκολη λύση. Και συνάντησα και άτομα που τρέχανε από τη μια προσπάθεια στην άλλη, ψυχολογικά ράκη, που έπρεπε να κρατηθούνε από την ελπίδα μια μέρα να φτάσουν στο στόχο τους. Τα φόρουμ της αλληλοϋποστήριξης έχουν αυτό το σκοπό, όχι να ανακυκλώνουν τις γνωστές αρλούμπες των άσχετων.Quote:
Originally posted by Redvelvet
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πρόβλημα πάχους και άρα "είμαι έξω από το χορό". Κάποτε, πριν 20 περίπου χρόνια, στην εφηβεία, ήμουν 10 κιλά παραπάνω από το κανονικό κι αυτό ήταν όλο. Θα πείτε λοιπόν πως δεν καταλαβαίνω το δράμα σας, και ίσως να είναι έτσι...
Όμως... άνθρωποι πεθαίνουν πάνω στην προσπάθεια να κάνουν εγχειρήσεις, να βρουν "shortcuts", το σύντομο δρόμο προς το ιδανικό σώμα...
Τα έχω με τη βλακεία. Τα έχω με την τεμπελιά. Τα έχω με τη νοοτροπία της "εύκολης λύσης" που δυστυχώς κατατρέχει πολλές από εσάς εδώ μέσα. Που αντί να κλείσετε αυτό το στόμα-χοάνη, που όλα τα καταβροχθίζει, αντί να μάθετε, διάολε, κάποια στιγμή την πειθαρχία - ορμάτε στα ψυγεία, στις πιτσαρίες και τα ζαχαροπλαστεία και μετά τρέχετε σε γιατρούς, που φτιάχνουν βίλες και πισίνες από το πρόβλημά σας, και τους τα ακουμπάτε για να κάνετε επικίνδυνες εγχειρήσεις.
...ʼνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της ηλίθιας αυτής νοοτροπίας της ευκολίας. Της τεμπελιάς, της παθητικότητας, του να ελπίζουμε στον από μηχανής θεό, που θα μας ράψει, θα μας στουμπώσει το στομάχι, ή με κάποιο τρόπο θα μας εξαναγκάσει να αγαπήσουμε το σώμα μας.
Γίνονται αυτά τα πράγματα;;;
....
Αν δεν σε αφορά το θέμα της συζήτησης, ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ. Δεν έχουμε χρόνο για μια ακόμη αντιπαράθεση με άτομα που δεν ξέρουν τον καθημερινό γολγοθά. Που δεν έχουν βιώσει τον απόλυτο εξευτελισμό της στερητικής μακροχρόνιας δίαιτας που για μια φορά ακόμη δεν είχε αποτέλεσμα. Που δεν έχουν νιώσει τα σαρκαστικά σχόλια του διατροφολόγου "έπρεπε να έχεις χάσεις περισσότερα", λες και φταίμε εμείς για τη διάλυση του μεταβολισμού - που μας προκάλεσαν οι ίδιοι οι διατροφολόγοι με τις ίδιες τις δίαιτες που προσπαθούσαμε για χρόνια να ακολουθήσουμε.
Μιλάς για ακρωτηριασμούς, για απώλειες ζωής. Τα πολλά κιλά μας - που παρεπιπτόντως έχουμε ήδη κάνει άπειρες προσπάθειες να τα μειώσουμε με τρόπους που ούτε να φανταστείς μπορείς... - δημιουργούν αυξημένους κινδύνους, και τα ποσοστά να χάσουμε τη ζωή μας εξαιτίας αυτών των προβλημάτων είναι πολύ μεγαλύτερα. Δεν είμαστε τεμπέληδες - η απόφαση να βάλεις μαχαίρι στο σώμα σου δεν είναι ούτε εύκολη ούτε απλή.
Το σώμα μας το αγαπούσαμε και πριν την επέμβαση, για αυτό και κάναμε αυτή τη θυσία. Όχι για να το δούμε πιο "όμορφο". Αλλά για να το δούμε πιο υγιές.
ʼσε μας κορίτσι μου στη "βλακεία" μας, και σου εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ να έρθεις σε αντιπαράθεση με "εξυπνάκηδες" που θα σχολιάσουν κάτι που θα χρειαστεί για τη δική σου την περίπτωση.