Καλησπέρα σε όλους, Καλή Χρονιά, πάνω από όλα με υγεία στο κορμί και στην ψυχή μας!
Συμπληρώνω σήμερα 12 μέρες που δεν έχω κάνει τίποτα "κακό" και ήταν δύσκολες μέρες... Συνεχόμενα τραπέζια με οικογένεια και φίλους. Σαν να μην έφτανε αυτό, με πήρε ο άντρας μου και φύγαμε 4 μέρες εκδρομή σε ένα μέρος μαγικό, για να ηρεμήσουμε μετά από όλη την τρικυμία. Σε ένα μέρος όμως όπου όλες οι λιχουδιές έκαναν παρέλαση και εγώ είχα πλέον μόνο 2 επιλογές - ή τρώω και παχαίνω ή δεν τρώω και ... και απλά ζηλεύω. Τρίτη επιλογή πλέον δεν είχα. Έφαγα σαν άνθρωπος, τουλάχιστον έτσι πίστευα.
Πήρα 2 κιλά. Φαίνεται ο οργανισμός μου απορροφάει σα σφουγγάρι όσα του στέρησα εδώ και 10 χρόνια... Επιστρέψαμε από το μαγικό μας μέρος παραμονή Πρωτοχρονιάς και όταν ανέβηκα στη ζυγαριά έπαθα κατάθλιψη, δεν ήθελα να βγω το βράδυ, ένιωθα φάλαινα, ήθελα να μείνουμε σπίτι, μόνοι, με τις πιτζάμες.
Γκρίνιαζα όλη τη μέρα, το βράδυ τελικά βγήκαμε και λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου τελικά τσακωθήκαμε. Την Πρωτοχρονιά του ζήτησα συγνώμη για τη συμπεριφορά μου, αλλά του εξήγησα ότι αυτό που ζω δεν είναι εύκολο και θα πρέπει κάποιες φορές να κάνει τα στραβά μάτια, γιατί προσπαθώ. Δεν είμαι τέλεια, αλλά προσπαθώ να γίνω καλύτερη.
Είμαι περήφανη που δεν "κύλησα" αυτές τις 12 μέρες, είναι οι πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια που δεν έχω αγκαλιάσει τη λεκάνη για τόσο καιρό, αλλά δυστυχώς δεν έχω αγκαλιάσει και τον εαυτό μου. Δεν είμαι καλά με το σώμα μου, με τον εαυτό μου, τρελαίνομαι στη σκέψη ότι πήρα 2 κιλά, από τη μέρα που γυρίσαμε έχω πέσει σε μελαγχολία, δεν θέλω να βγω, δε θέλω να μιλήσω, έκλεισα το κινητό μου. Τα βράδια δεν κοιμάμαι καλά, βλέπω εφιαλτικά όνειρα, ξυπνάω ξημερώματα και ξαγρυπνώ μέχρι το πρωί.
Απόψε ο άντρας μου αναγκάστηκε να πάει μόνος του σε μια κοινωνική υποχρέωση. Έμεινα μόνη σπίτι πρώτη φορά από τότε που έγιναν τα αποκαλυπτήρια. Με έβαλε να ορκιστώ στη ζωή του ότι δεν θα κάνω "βλακεία" και νομίζω ότι είναι ο μόνος λόγος που πράγματι δεν έκανα. Αυτό όμως θα ντραπώ να του το πω όταν γυρίσει.
ʼνοιξα τον υπολογιστή μετά από 10 μέρες και άρχισα να σας γράφω...