Kάτι σα τη γνωστή πάλη των σεισμολόγων μου θυμίζουν όλα αυτά....
αν αρχίσουν και οι διαιτολόγοι να τα βάζουν με τους χειρουργούς
ή και το αντίθετο τα πιάσαμε τα λεφτά μας...
Ο κόσμος τι φταίει και οι ελπίδες του ....
Printable View
Kάτι σα τη γνωστή πάλη των σεισμολόγων μου θυμίζουν όλα αυτά....
αν αρχίσουν και οι διαιτολόγοι να τα βάζουν με τους χειρουργούς
ή και το αντίθετο τα πιάσαμε τα λεφτά μας...
Ο κόσμος τι φταίει και οι ελπίδες του ....
Εγώ ξαναλέω και θα το λέω συνέχεια.
Δεν υποστηρίζω φανατικά την επέμβαση.Αλλά δεν λέω οτι μπορούμε ΟΛΟΙ να χάσουμε ΜΟΝΟ με διατροφή και άσκηση.
Ομως, δέχομαι όσα μου λένε.Απλά θελω επιχειρηματα.Αποδειξεις και εξηγήσεις ακόμη και με ιατρικούς όρους.Μπορώ να καταλάβω πάνω κάτω.
Αοριστίες θα εχεις επιπλοκές δεν με συγκινούν καθόλου!
Και δεν το λέω επειδη εκανα ήδη την επέμβαση.Και πριν μου τα ελεγαν αυτά.Αλλά κανένας δεν μου απέδειξε ότι με αυτό το μηχανισμό ο οργανισμός θα έχει προβλήματα με το κόψιμο στομάχου κλπ κλπ κλπ
Εξηγεί το βιβλίο αυτό πως θα προκυψουν προβλήματα; Πως τα κύτταρά μας θα πεθάνουν νωρίτερα; Δεν κάθομαι να λεω το κλασικο, αν ημουν παχυσαρκη θα πεθαινα ουτως η αλλως, τωρα κέρδισα λιγα χρονια παραπάνω κλπ κλπ. Αυτα τα εχουν πει τοσοι και τοσοι.Τα ξερουμε.
Ας πουμε και κάτι καινούργιο.Δεκτό.Καναμε επεμβαση.Κοψαμε στομαχια, εντερα κλπ.Τι επιπλοκες θα εχουμε; Με τι μηχανισμους θα προκυψουν αυτες; Φυσικα δεν εννοω επιπλοκες τη χαλαρωση απο την απωλεια κιλων.Ουτε την επιπλοκη απο ενδονοσοκομειακο μικροβιο κλπ.
Αναφερομαι στις επιπλοκες που γραφει στο βιβλιο του ο διατροφολογος αυτος.Τις μελλοντικες.
Αν υπαρχουν απαντησεις θα ηθελα παρα πολυ να τις διαβασω!
Badgirl, υπαρχουν μεσα στο βιβλιο αυτο;
Ποσο θα θελα να μιλησω με τετοιους ειδικους.Μου αρεσει πολυ να κάνω ερωτήσεις και να παίρνω απαντήσεις.ΕΚει εμπιστευομαι τους γιατρους και τους παραδεχομαι.Και αν καποιος με ειχε πεισει ως τωρα, μου εξηγουσε ετσι οπως εγώ θα θελα, ισως να μην ειχα φτασει τα 140 κιλα.
Αλλα απο μικρή μου ελεγαν οι δικοι μου, πως εισαι ετσι; Δεν θα σε θελει κανενας κλπ και οι ειδικοι μιλουσαν γενικα για πιεση και διαβητη.Κανενας δεν εξηγησε τοσο αναλυτικα αυτες τις απωτερες επιπλοκες με μια επεμβαση....
παιδια παντα υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος σε ολα τα πραματα ... και οι επεμβασεις αυτες απ οσο γνωριζω τουλαχιστον (ουτε γω το χω ψαξει ιδιαιτερα γιατι ουτε γω το σκευτομαι , ακομη , για μια τετοια επεμβαση . Σε 2-3 χρονια αν ειμαι ακομη οπως ειμαι , ισως ) ειναι σχετικα καινουριες και ετσι δεν εχουν περασει καποια χρονια για να αρχισουν να βλεπουν οι γιατροι τις επιπτωσεις στην υγεια . Και γενικως πιστευω οτι τετοιες επεμβασεις καλυτερα να τις κανουν ατομα με πολυ μεγαλο σωματικο βαρος που μπορει να ειναι και μη αναστρεψιμο με φυσικες μεθοδους , ως τελευταια λυση . Εχει περασει και απο το δικο μου μυαλο να κανω καποια επεμβαση αλλα θελω ακομη 3-4 χρονια να δω μηπως τα χασω μονη μου . Αν δεν τα καταφερω , βλεπουμε ..
σχετικα με τις επεμβασεις μονο αυτα λεει. το θεμα του βιβλιου ειναι η διατροφη σαν τροπο απωλειας κιλων, η βουλιμια, η ανορεξια κτλ. ειναι βιβλιο, μη το λεμε 100 φορες...σε λιγο θα λενε οτι του κανω δαφημιση. απλα διαβασα κατι που με συγκλονισε κ ειπα να το μεταφερω μετα απο δικη σας προτροπη. τελικα κακως εκανα?Quote:
Originally posted by sweet_but_obese
Καλα όσα μας παράθεσες.
Δεν θα γράψεις κι άλλα;
Γραφει αναλυτικα αυτο το βιβλιο-αρθρο, δεν ξερω τι ειναι, κατι παραπανω;
dexa πηρα το μυστικο! εχει μελετη αποψε! πανω κατω λεει οσα μενδιαφερουν κ ηδη ειχα διαβασει σε αλλα βιβλια, λιγο απο εδω λιγο απο εκει. αυτο εχει ολη τη φιλοσοφια συγκεντρωμενη και πολυ γουσταρω! σευχαριστω ξανα
τοτε θα μπορουσες να επισκεφτεις εναν απο αυτους. εγω δεν ειμαι...Quote:
Ποσο θα θελα να μιλησω με τετοιους ειδικους.Μου αρεσει πολυ να κάνω ερωτήσεις και να παίρνω απαντήσεις.ΕΚει εμπιστευομαι τους γιατρους και τους παραδεχομαι.Και αν καποιος με ειχε πεισει ως τωρα, μου εξηγουσε ετσι οπως εγώ θα θελα, ισως να μην ειχα φτασει τα 140 κιλα.
Αλλα απο μικρή μου ελεγαν οι δικοι μου, πως εισαι ετσι; Δεν θα σε θελει κανενας κλπ και οι ειδικοι μιλουσαν γενικα για πιεση και διαβητη.Κανενας δεν εξηγησε τοσο αναλυτικα αυτες τις απωτερες επιπλοκες με μια επεμβαση....
Στελλου θα τα καταφερεις καλη μου, σιγα τα κιλα. Εχεις δικιο σαυτα που λες, εγω τουλαχιστο συμφωνω. Παμε γερα, Δευτερα αυριο. σιχαινομαι τη δευτερα, τα κεφαλια μεσα, δουλεια κ διαιτα :D
Δεν είπα ότι είσαι γιατρός.Quote:
Originally posted by badgirl
τοτε θα μπορουσες να επισκεφτεις εναν απο αυτους. εγω δεν ειμαι...Quote:
Απλά λέω ότι δέχομαι όσα λέγονται αλλά όχι έτσι αόριστα.Ολοι λενε για επιπλοκές.Δεκτό, που ειναι η εξηγηση αυτων ομως...
εαν τους ρωτουσες πιθανον να σου απαντουσαν...ρωτας λαθος ανθρωπο
Στελλουλού μου,ελπίζω να τα καταφέρεις ν'αποκτήσεις το επιθυμητό βάρος και να το διατηρήσεις!Quote:
Originally posted by stellou1989
Εχει περασει και απο το δικο μου μυαλο να κανω καποια επεμβαση αλλα θελω ακομη 3-4 χρονια να δω μηπως τα χασω μονη μου . Αν δεν τα καταφερω , βλεπουμε ..
Είσαι μικρό κορίτσι κι έχεις όλο το χρόνο και τις ευκαιρίες να το πετύχεις!Βάλε ρεαλιστικό στόχο,
χωρίς πιεστικά χρονοδιαγράμματα,κάνε ήρεμες μικρές αλλαγές και πάνω απ'όλα πίστεψε το πως μπορείς!
Είναι καλό να έχεις κατά νου την ασφαλιστική δικλείδα της επέμβασης,αλλά μου αρέσεις
που δεν αποφασίζεις να καταφύγεις βεβιασμένα σε κάποια από αυτές!Υπάρχουν άνθρωποι,που έχασαν
πολλά περισσότερα από όσα έχεις εσύ να χάσεις και κατάφεραν-με ριζική αλλαγή θεώρησης ζωής-
να τα διατηρήσουν.Είναι εφικτό και όπως το έκαναν κι οι άλλοι,το μπορείς κι εσύ!Κατάστρωσε
το καλά οργανωμένο σου σχέδιο και βάλε τα δυνατά σου!Είμαστε όλοι δίπλα σου!Πίστεψε το και το έχεις!
Ήδη έφυγαν 11!Στείλ'τα στον αγύριστο και συνέχισε δυνατά!Παρεμπιπτόντως,περα στικούλια σου,
γιατί βλέπω δίπλα στη διάθεση σου πως δηλώνεις αρρωστούλα...Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό,
που να σε ταλαιπωρεί πολύ και γρήγορα να βρεις και πάλι την υγεία σου!Σε φιλώ!Να σε προσέχεις!
NADINE μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :) Μια απλή ίωση είναι. Μου κανε 2-3 μέρες 39άρια και μετά δεν μου έχει κάνει άλλο πυρετό αλλά είναι γενικώς η διάθεση πεσμένη , πονοκέφαλοι , καθόλου όρεξη για φαγητό , πολύς βήχας, καταρροή κλπ . Θα περάσει , που θα πάει ! Όσο για τα κιλά είμαι σε φάση που έχω όρεξη και ,το βασικότερο , κίνητρα για να προσπαθήσω αρκετά , οπότε θα λεγα ότι το ηθικό από αυτή την άποψη είναι ψηλά αυτόν τον καιρό ... το site αυτό θα λεγα οτι βοηθάει αρκετά να είμαι σε ένα συγκεκριμένο κλίμα έτσι ώστε να μην αφήνω τον εαυτό μου να ξεφεύγει και σας ευχαριστώ πολύ γι αυτό ολους :)
ετσι ακριβως τα ιδια νιωθω! παμε για νεες απωλειες! ριξε κι ενα ζυγισμα που ησουν κρυωμενη να παρεις τα πανω σου, βοηθα πολυ η μειωση των θερμιδων για 2-3 μερες!Quote:
Originally posted by stellou1989 Όσο για τα κιλά είμαι σε φάση που έχω όρεξη και ,το βασικότερο , κίνητρα για να προσπαθήσω αρκετά , οπότε θα λεγα ότι το ηθικό από αυτή την άποψη είναι ψηλά αυτόν τον καιρό ... το site αυτό θα λεγα οτι βοηθάει αρκετά να είμαι σε ένα συγκεκριμένο κλίμα έτσι ώστε να μην αφήνω τον εαυτό μου να ξεφεύγει και σας ευχαριστώ πολύ γι αυτό ολους :)
Για όλες αυτές τις απορίες που έχει ο κύριος που έγραψε το βιβλίο,δεν έχει παρά να παρακολουθήσει την συνεδρία που έχει ο Καθηγητής Χειρουργικής Κος Φώτης Καλφαρέντζος κάθε Πέμπτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα.Εκεί θα ακούσει όσα ρωτάει.Και στατιστικά παρακολούθησης και λόγους που φτάνει κάποιος ως εκεί,τις επεμβάσεις και τους λόγους των επιπλοκών,πόσοι τα καταφέρνουν στατιστικά με διατροφή.Όσο για το προσδόκιμο ζωής μετά από επέμβαση(και πιστεύω με λιγότερο σύγχρονη τεχνική από τη δική μου επέμβαση),θα το δει ζωντανά μπροστά του απο τον ίδιο τον Καθηγητή που θα του μιλάει.Αξίζει τον κόπο να πάει κανείς σε αυτή τη συνεδρία ακόμη κι αν δεν είναι αποφασισμένος για χειρουργείο,ακόμη και αν δεν είναι καν παχύσαρκος.Αυτά που θα ακούσει αξίζουν απόλυτα το χρόνο και το χρήμα που θα ξοδέψει και είναι πραγματικά απίστευτα.Εγώ παρότι χειρουγημένος,ψάχνω κάποιον που θα πάει στην ενημέρωση για να πάω ως συνοδός του μπας και έχω την τύχη να τα ξανακούσω και τα βάλω στο κεφάλι μου.Γιατί η επέμβαση σού βελτιώνει την ποιότητα ζωής αλλά όχι τον τρόπο σκέψης απέναντι στο φαγητό.Και εκεί δεν σου λέει μόνο για τα χειρουργεία...
Στέλιο, έχει κάνει και ο Καλφαρέντζος by pass; Δεν το ήξερα....Quote:
Originally posted by stelios
Για όλες αυτές τις απορίες που έχει ο κύριος που έγραψε το βιβλίο,δεν έχει παρά να παρακολουθήσει την συνεδρία που έχει ο Καθηγητής Χειρουργικής Κος Φώτης Καλφαρέντζος κάθε Πέμπτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα.Εκεί θα ακούσει όσα ρωτάει.Και στατιστικά παρακολούθησης και λόγους που φτάνει κάποιος ως εκεί,τις επεμβάσεις και τους λόγους των επιπλοκών,πόσοι τα καταφέρνουν στατιστικά με διατροφή.Όσο για το προσδόκιμο ζωής μετά από επέμβαση(και πιστεύω με λιγότερο σύγχρονη τεχνική από τη δική μου επέμβαση),θα το δει ζωντανά μπροστά του απο τον ίδιο τον Καθηγητή που θα του μιλάει.Αξίζει τον κόπο να πάει κανείς σε αυτή τη συνεδρία ακόμη κι αν δεν είναι αποφασισμένος για χειρουργείο,ακόμη και αν δεν είναι καν παχύσαρκος.Αυτά που θα ακούσει αξίζουν απόλυτα το χρόνο και το χρήμα που θα ξοδέψει και είναι πραγματικά απίστευτα.Εγώ παρότι χειρουγημένος,ψάχνω κάποιον που θα πάει στην ενημέρωση για να πάω ως συνοδός του μπας και έχω την τύχη να τα ξανακούσω και τα βάλω στο κεφάλι μου.Γιατί η επέμβαση σού βελτιώνει την ποιότητα ζωής αλλά όχι τον τρόπο σκέψης απέναντι στο φαγητό.Και εκεί δεν σου λέει μόνο για τα χειρουργεία...
Από αυτά που ξέρω και μου έχουν πει άλλοι γιατροί και ασθενείς,όταν ήταν φοιτητής στη Βοστώνη ήταν γύρω στα 180,του το έκαναν,πήρε ειδικότητα στη Μασαχουσέτη(την πόλη των παχύσαρκων όπως λέει χαρακτηριστικά[ατάκα Νο 56 χαχα])και μετά ξεκίνησε στην Ελλάδα νομίζω το 1991.
Καλά κουράγια και σε σενα λοιπόν :) Εμένα δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτή η φάση αυτή τη φορα γι αυτό κάνω οτι μπορώ όσο έχω την όρεξη γιατί αν φύγει αστα ... ζύγισμα ιιιιιιιισως ριξω αυριο το πρωι δη΄λαδη πριν τις κραιπαλες της πρωτοχρονιας :p , δεν ξερω αναλογα τις ορέξεις . Η αυριο η μετα τις γιορτές πια . Καλημερεεεες ....Quote:
Originally posted by badgirl
ετσι ακριβως τα ιδια νιωθω! παμε για νεες απωλειες! ριξε κι ενα ζυγισμα που ησουν κρυωμενη να παρεις τα πανω σου, βοηθα πολυ η μειωση των θερμιδων για 2-3 μερες!Quote:
Originally posted by stellou1989 Όσο για τα κιλά είμαι σε φάση που έχω όρεξη και ,το βασικότερο , κίνητρα για να προσπαθήσω αρκετά , οπότε θα λεγα ότι το ηθικό από αυτή την άποψη είναι ψηλά αυτόν τον καιρό ... το site αυτό θα λεγα οτι βοηθάει αρκετά να είμαι σε ένα συγκεκριμένο κλίμα έτσι ώστε να μην αφήνω τον εαυτό μου να ξεφεύγει και σας ευχαριστώ πολύ γι αυτό ολους :)