Λοιπόν ας καταθέσω και εγω αυτά που πιστεύω... μπορεί κάποια να είναι άσχετα αλλα νομίζω θα καταλάβεις και ελπίζω να σου δώσουν κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά σου.
Περσυ τέλη Μαϊου κοιτέμαι στον καθρέπτη και λεω τέλος δεν μου αρέσει όπως είμαι θα το αλλάξω.
Ημου τότε 65kg με πολύ καθημερινή γυμναστική και ακραίες διατροφες (αφαγία κάποιες μέρες και δίαιτες χημικές) έφτασα αρχές Αυγούστου να ζυγίζω 52 kg, κιλά που είχα 6 χρόνια να τα δω :)
Καπού εκεί τα έφτιαξα με τον καλό μου:love: και έρχεται η εξεταστική του Σεπτεμβρίου ....
Για άλλη μια χρονία παταγώδης αποτυχία...Να διαβάζω τα μαθήματα και να φοβάμαι να πάω να τα δώσω γιατι φοβόμουν την αποτυχια.Παράλληλα, αρχισαμε να βγαινουμε με τον καλό μου και δεν αφήσαμε ταβέρνα για ταβέρνα στην περιοχη :P Αποτέλεσμα μεχρι τα χριστούγεννα είχα φτάσει 62-65 kg πάλι .
Σε μια απο τις συζητήσεις που είχα με τον κολλητό μου του έλεγα για τα χάλια μου τα μάυρα στα μαθήματα, που με κάναν να νιώθω πως είμαι άχρηστη και για παρηγοριά ετρωγα να ξεχαστώ και μετά ξεχνουσα να σταματήσω να τρώω.
Μου λέει "γιατί δεν μπας σε ψυχολόγο?" "Σε ψυχολόγο? ποιος εγώ ? οχι και τι, πως να με βοηθήσει, δεν εχω ανάγκη , δεν εχω λεφτά " κτλ κτλ αλλες δικαιολογίες. Στην τελειτεύα , τα χρήματα , μου κάνει "Στα πανεπιστήμια υπάρχουν τζάμπα για κοίταξέ το" .
Τελικά ευτυχώς που τον άκουσα, αρχές του χρόνου πήγα μετά απο αρκετό ψάξιμο και έκλεισα ραντεβου . Δεν έχω αποψη για ψυχιατρους- ψυχαναλητές αλλα θα πώ για την ψυχολόγο μου
Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και ξέρεις που φαίνεται? στο γεγονός πως το πανεπιστήμιο έκλεισε για καλοκαίρι , κατ'επέκταση σταμάτησαν τα ραντεβού, και εγώ δεν έχω την τρελή ανάγκη να την συνατήσω
Πιστεύω πως όλα ξεκινάνε απο μέσα μας. Αν δεν τα έχεις καλά με την ψυχούλα σου αυτο θα φαίνεται και έξω. Θα αυτοκαταστρέφεις τον ευατό σου τρώγοντας πολυ ή λίγο. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπόρεσα να διατηρήσω τα κιλά που έχασα πέρσυ με τοσο κόπο και τα οποία πήρα σχεδόν διπλά όλο τον υπόλλοιπο χρόνο, Η ΚΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ!!
Τώρα που νίωθω λίγο καλύτερα με τον ευατό μου, είπα καιρός να με φροντίσω και έξω μου και πήγα σε διαιτολόγο , που θα με μάθει πρώτα απόλα να τρώω σωστα! Πρωταρχικός μου στόχος δεν είναι πλέον να χάσω τα κιλά αλλα ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΣΩΣΤΑ!!
και όταν μαθω αυτό η καλή μου ψυχολογία θα με βοηθήσει να τα διατηρήσω.
Στο ερώτημα πότε καταλαβαίνεις αν είναι σωστη ή όχι η θεραπεία /θεραπευτής που διαλεξες ? , πιστεύω πως δεν θέλει καιρό. Είναι κατί που το νιώθεις σχεδον απτην αρχη. Η σου ταιριάζει και τον κρατάς, ή όχι και τον αλλάζεις. Πάντως μην περιμένεις να σου δώσει λύσεις στα προβλήματα σου , μόνο εσυ θα το κάνεις .Αυτός είναι εκει για να σε ακούσει ( πραγμα πολύ σημαντικό αφου κενένας δεν μας ακούει σήμερα) και ίσως να σε κατευθύνει για να βρείς πιο έυκολα τις απαντησεις σε θέματα που σε βασανίζουν. Οχι υπερανάλυση του παρελθόντος, αλλα αντιμετώπιση του παρόντος και του κοντινού μέλλοντος.
Και αυτό που εχω μόνο να μεταφέρω που μου είπε η ψυχολόγος ειναι , πως δεν χρειάζεται να πληρώσεις για ψυχοθεραπεία, γιατι υπάρχουν πολλοί πλέον δωρεαν , απο τους δήμους και τα νοσοκομεία . οπότε ψάξτε το αυτο προτείνω.
:rolleyes::rolleyes: