εσυ πως ξερεις αν εχεις βαρυ σκελετο ? εγω εκανα εξετασεις αλλα μονο την πυκνοτητα τον κοκκαλων κατι τετιο μετρανε :P
Printable View
εσυ πως ξερεις αν εχεις βαρυ σκελετο ? εγω εκανα εξετασεις αλλα μονο την πυκνοτητα τον κοκκαλων κατι τετιο μετρανε :P
πριν απο χρονια και χρονια, που ειχα παει σε διαιτολογο, παιδι ημουν, θυμαμαι να μας αναφερει οτι με βαση το πως φαινονται τα κιλα σε συγκριση με αυτο που δειχνει η ζυγαρια, εχει να κανει και με το σκελετο.
τωρα το ειδα στο θερμιδομετρητη σε πινακα και το ανεφερα.
μην παρω κανεναν στο λαιμο μου αμα πεταξω και καμμια κοτσανα, συμβαινουν αυτα..
οχι ρε και εγω ροταω απο περιεργια για να μαθω :P
στο σκελετο βρε κολλησατε?
clickακο, να προσπαθησω να βοηθησω στο θεμα με τι ρυζογκοφρετες. στα υπολοιπα μαλλον σε χουν ηδη απαντησει.
δεν εχω φαει ποτέ αλλά να διαβασεις την ετικετα για θερμιδες κλπ. αν καπου λεει νατριο, απο εκει υπολογιζουμε το αλατι.
το νατριο=sodium επι 2,54 μας δινει το αλατι. γραφει πουθενα?
η συνιστωμενη ημερησια δοση αλατιου ειναι 6γρ. οποτε ετσι κιατλαβαινεις αν ειναι λιγο ή πολυ και αποφασιζεις.
γενικα το αλατι οπως ξερεις το αποφευγουμε γιατι κανει κατακρατηση υγρων αλλά και καλυτερα να φαμε λιγο αλατι παρα αλλες σαχλαμαρες, ετσι δεν ειναι?
θα πρεπε να το λεει οπως λες.Quote:
Originally posted by BARB3
στο σκελετο βρε κολλησατε?
clickακο, να προσπαθησω να βοηθησω στο θεμα με τι ρυζογκοφρετες. στα υπολοιπα μαλλον σε χουν ηδη απαντησει.
δεν εχω φαει ποτέ αλλά να διαβασεις την ετικετα για θερμιδες κλπ. αν καπου λεει νατριο, απο εκει υπολογιζουμε το αλατι.
το νατριο=sodium επι 2,54 μας δινει το αλατι. γραφει πουθενα?
η συνιστωμενη ημερησια δοση αλατιου ειναι 6γρ. οποτε ετσι κιατλαβαινεις αν ειναι λιγο ή πολυ και αποφασιζεις.
γενικα το αλατι οπως ξερεις το αποφευγουμε γιατι κανει κατακρατηση υγρων αλλά και καλυτερα να φαμε λιγο αλατι παρα αλλες σαχλαμαρες, ετσι δεν ειναι?
ομως το μονο που λεει ειναι στα συστατικα: πληρες ρυζι, θαλασσινο αλατι.
στη θρεπτικη αξια ανα 100 γρ
380 kcal
7,6 πρωτεινη
79,1 υδατανθρακες
3,5 λιπαρα
η καθε γκοφρετα ειναι περιπου 12,5 γραμμαρια
βλακεια που δε λεει ποσο αλατι εχουν. θα πρεπε
μια βοηθεια αν εχει καποιος καμμια ιδεα...
ειχα παρει τοννους σε ηλιελαιο, ηταν οι πιο φθηνοι αλλα τελικα εχουν απαισια γευση, σα να ηταν σε νερο.
εχετε καμμια ιδεα πως να τους μαγειρεψω ωστε να μετριαστει καπως η ψαριλα?
δε θελω τσιγαρισματα με πολλα λαδια κλπ γιατι θα καταληξει το φαγητο τελειως ακυρο για διαιτα.
σκεφτηκα να το μαγειρεψω με φρεσκια τριμμενη ντοματα ισως?
αλλα χωρις λαδι μηπως βγει χαλια και χαλασει και τη γευση της ντοματας? :P
με μαυρο ψωμακι και ντοματα επιχειρησα να τον φαω την προηγουμενη φορα και ηταν μια αηδια.
μηπως τελικα μονο με κρεμα γαλακτος θα ισιωσει? χεχεχεχε:P
το πολυ πολυ να τον πεταξω και να παρω ριο μαρε σε ελαιολαδο, που μπορει να ειναι ακριβος αλλα τουλχιστον τρωγεται μια χαρα στραγγιστος.
χααχαχαχαχαχαχ οχι, πλακα εκανα.
πανε αυτα! τελος
δεν ειχα συνειδητοποιησει ποσο αισχος ειναι η συγκεκριμενη μαρκα γιατι παντα τον ετρωγα η με μαγιονεζα η σε σαλτσα με κρεμα γαλακτος, κρεμμυδι, τυρια κλπ. καταλαβαινεις!
τωρα μαλλον σκουπιδια θα παει η θα τον δωσω να τον κανουν με κρεμα γαλακτος οπως του αξιζει! χαχαχαχαχαχαχαχα
με κρυα καρδια πηρα χτες κιμα βοδιου! τι βοδι ηταν αυτο την τυχη μου?!?!?!? ο κιμας ηταν τοσο ροζ απτο λιπος που εμοιαζε με κιμα χοιρινο.
εν τω μεταξυ κοτοπουλο ειχε 1 βδομαδα να φερει το σουπερ μαρκετ γιατι παρηγγειλαν και δεν τους το εστειλαν, λεει.
τελοσπαντων.
κανω χτες 3 μικρα μπιφτεκια, χωρις ψωμι, μονο μπαχαρικα και σκορδο.
και χωρις να εχω βαλει λαδι καθολου το ταψι γεμισε λιπος, σα να ειχα βαλει μισο ποτηρι λαδι εμοιαζε :shocked2:
τι να υπολογιζα απο θερμιδες? 1000 :S
απογοητευση
κοτοπουλο μονο απο δω και περα
Και γω μπιφτέκια έκανα χτες, απο κιμά μοσχαρίσιο όμως και έβαλα μέσα μονο μπαχαρικά, κρεμμύδι και ντομάτα. Όσο ψήνοταν τα μπιφτέκια είχα βάλει στο φούρνο και μια μελιτζάνα, την οποία έκοψα μετά κομματάκια με μια ντομάτα και ήταν πραγματικά ένα γεύμα απόλαυση!
Ξέρεις τι έχω παρατηρήσει; Οταν είμαι σε διαιτα τότε απολαμβάνω πραγματικά το φαγητό και τις γεύσεις!!!
Αυτο το εχω παρατηρήσει κι εγω!!!!Quote:
Originally posted by Vallia
Ξέρεις τι έχω παρατηρήσει; Οταν είμαι σε διαιτα τότε απολαμβάνω πραγματικά το φαγητό και τις γεύσεις!!!
:starhit:
προς το παρον δεν μπορω να πω οτι τις απολαμβανω, αλλα τουλαχιστον τις ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
και επειδη αυτη τη φορα το χω παρει πολυ ζεστα το θεμα, τρωω αργα, μασαω καλα και μικρες μπουκιες.
σκεφτομαι να κανω μπιφτεκια απο κοτοπουλο και να βαλω μεσα λαχανικα, λιγα, αυτα που μπορω να ανεχτω σε γευση.
κολοκυθακι, ντοματα, πιπεριες, κρεμμυδι
σκορδο παντα! το λατρευω
ωραια ιδεα αυτη με τη μελιτζανα. αρκει να θυμηθω να τη βγαλω την προηγουμενη μερα να ξεπικρισει.
τωρα με τη ζεστη δεν υπαρχει προβλημα να μεινει τοσες ωρες εξω?
Σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα που διάβασα αν τρως ένα κουταλάκι κανέλα κάθε μέρα χάνεις ένα κιλό σε ένα μήνα χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο . ʼρα τα μπαχαρικά μπορεί να κάνουν και καλό ..:thumbup:
τελεια!!!!!!! λατρευω την κανελα!Quote:
Originally posted by vanvan
Σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα που διάβασα αν τρως ένα κουταλάκι κανέλα κάθε μέρα χάνεις ένα κιλό σε ένα μήνα χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο . ʼρα τα μπαχαρικά μπορεί να κάνουν και καλό ..:thumbup:
και το καρυ επισης
Να σου πω την αλήθεια δε κάνω κάτι τέτοιο, απλά τη βάζω ολόκληρη όπως είναι στο φούρνο και μόλις μαλακώσει αρκετά τη βγάζω και αφού κρυώσει λίγο, τη ξεφλουδίζω, τη κόβω κομάτια μαζί με μια ντομάτα και λίγο φρέσκο κρεμμύδι. Εκτός διαιτας έβαζα και αρκετά λαδάκι!Quote:
Originally posted by click
:starhit:
ωραια ιδεα αυτη με τη μελιτζανα. αρκει να θυμηθω να τη βγαλω την προηγουμενη μερα να ξεπικρισει.
τωρα με τη ζεστη δεν υπαρχει προβλημα να μεινει τοσες ωρες εξω?