οποτε καλα κανω και κανω και λαιτ πιτσες ε? οχι τακτικα αλλά θα τις κανω! παν μετρον αριστον!
λοιπον για σημερα το μενου μας εχει φακες. "ξεχασα" να βαλω λαδι και εδωσα οδηγιες στη μητερα μου που θα προσεχει τα παιδια να τα βαλει στο πιατο απο μια κουταλια ελαιολαδο. το ιδιο θα κανω και για μενα. οσο για το συζυγο (που δεν τα ανεχεται αυτα!!), αυτος θα φαει αυριο απο την υπολοιπη (για σημερα τον κρατησα τα τελευταια πα******κια) και θα του την ξαναβρασω λιγο με λαδι!! αχ τι σκαρφιζεται ο κοσμος!
εχθες για βραδυνο που φαγαμε στις 7 περιπου ειχαμε τονοσαλατα. ντοματα, αγγουρι, πιπερια, κρεμυδι, ελαχιστη τριμενη φετα και 100γρ τοννο! μια φετα ψωμι και τελος! για πιο βραδυνο υπολογιζα για φρουτο αλλά η κορη δεν ηθελε, ηταν χορτατη ειπε!!
οκ, ο γιος δεν ακολουθει αλλά δεν ζοριζομαι ιδιαιτερα. αυτος προς το παρον τρωει οτι "διαλεγει" απο αυτα που εχουμε! θα τελειωσουν ομως και μετα να δω! θα αρχισει και το ολοημερο, θα πειναει, θα τρωει οτι του βαζω! αχ, κακια μανα που ειμαι!
για βραδυνο για σημερα ετοιμαζω κατι σπεσιαλ! τονομπιφτεκια-συνταγη απο raniadio (ΠΗΡΑ ΤΟΝΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ. ΕΒΑΛΑ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΛΕΥΡΙ. ΤΑ ΖΥΜΩΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 30'.) νοστιμοτατα τα φανταζομαι και ειναι ενας εξτρα τροπος να τελειωσει γρηγορα η κονσερβα που ανοιξα χθες!!!!
και επειδη εχω ορεξη να γραφω σημερα ας αναφερθω και στο ψωμι που κανω.
λοιπον εχω εδω και 1,5 χρονο αρτοπαρασκευαστη. εχει εναν καδο, ριχνεις ολα τα υλικα σε 2 λεπτα, πατας ενα κουμπι και σε 3 ωρες μοσχοβολαει το σπιτι απο το ψωμι. συνηθως το βαζω βραδυ ωστε να μη μας ανοιγει την ορεξη ακι αν μη τρωμε φρεσκο ψωμι. οσο πιο φρεσκο τοσο νοστιμοτερο και τοσο πιο πολυ τρως!
απο αλευρια χρησιμοποιω αναμικτα. Λιγο κριθαρι, λιγο καλαμποκι, λιγο σικαλης, μπολικο σιταριου ολικης και το υπολοιπο (περιπου 1/3 του συνολου) κανονικο αλευρι.
γευση φοβερη και ειναι ουσιαστικα πολυσπορο χωρις να καταλαβαινεις τους σπορους τους οποιους ο συζυγος δεν τους θελει!!! ακομη και τωρα νομιζει οτι κανω λευκο ψωμι κανονικο με λιγο αλευρι ολικης! και τρωμε ολοι υγιεινο ψωμι!
αντε καλη μας μερα!
περιμενω ιδεες γαι υγιεινα και ευκολα φαγητα! και οχι μονο!