αν ηταν ετσι δεν 8α υπιρχε ο κλαδος την ψυχολογιας.ορισμενα 8εματα δεν μπορει ο εαυτος μας να τα κατανοησει και γιαυτο χριαζονται αυτποι οι αν8ρωποι να μας βοη8ανε.
αν ηταν ετσι δεν 8α υπιρχε ο κλαδος την ψυχολογιας.ορισμενα 8εματα δεν μπορει ο εαυτος μας να τα κατανοησει και γιαυτο χριαζονται αυτποι οι αν8ρωποι να μας βοη8ανε.
περα απο του οτι δεν ειναι κανεις σε θεση να βοηθα τον εαυτο μου με τον καλυτερο τροπο ανα πάσα στιγμη, εχεις σκεφτει πως αν πεις: \"αξιζω\" ή κάτι άλλο θετικο για τον εαυτο σου τί συνεπειες μπορει να εχει αυτο για σένα? ή τι ευθύνες?
Γιατί γλυκιά μου τι σε σπρώχνει σε αυτήν τη σκέψη, που οφείλεται αυτή η αμφισβήτηση ;
Αυτά που λέω, εσύ επέλεξες να μην τα πιστέψεις, εγώ όμως απλά σου γράφω ότι νιώθω και εισπράττω από αυτά που εσύ γράφεις.
Και γω σε\'υχαριστώ για όσα γράφεις , μα περισσότερα για όσα διδάσκεις με τον αγώνα σου.
Ασε Σοφια μου μου χε τυχει καποτε να καθαρισει εντελως το μυαλο μου,να νιωσω αδεια απο αρνητισμο κ τρομαξα \'κ τωρα τι κανω?\' \'πως ζω?\'\'δεν ξερω\'.Αν ψαξω πολυ μεσα μου το εχω συνηθισει,μπορει κ να με βολευει.Ειμαι σιγουρη πως χρειαζομαι πολυ ψυχοθεραπεια συν τη δικη μου προσπαθεια αλλιως δε γινεται τιποτα αλλα αυτη την περιοδο ειναι αδυνατο οικονομικα.Η πρωτη μου εγνοια ειναι να μπορεσω να αυξησω το εισοδημα μου για να αρχισω.Εντομεταξυ ουτε καν φορολογικη δεν κανω να νπορεσω να παρω δανειο.
thessalo μπορει να οφειλεται στο οτι απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου ακουγα κ δεχομουνα συνεχεια υποτιμηση,χαρακτηρισμους ακραιους που λογικα ειναι αδυνατο να τους αξιζει ενα παιδακι αλλα παραλογα οι ιδιοι οι γονεις που σ αγαπανε πιο πολυ απ ολους σε χαρακτηριζουν ετσι οποτε τι να περιμενεις απ τους αλλους...Παραλογη κ ανωριμη σκεψη αλλα μπορει καπου να στεκεται κ να ειναι ισχυρη χωρις καν να μπορω να την εντοπισω.Παρολα αυτα προσπαθω να δυναμωνω τη λογικη.
Πριν μερικά χρόνια έτυχε να ακούσω για την συμβουλευτική φιλοσοφία, Αμερικανοί ψυχολόγοι από συνεδριάσεις αντιλήφθηκαν ότι πολλά προβλήματα τα οποία μέχρι τότε ήταν ενταγμένα στις ψυχολογικές δυσλειτουργίες προερχόντουσαν απλά από την έλλειψη π.χ. στόχων (...και τώρα που πάμε...), από την έλλειψη εναλλακτικών σεναρίων, από το ότι δεν είχαν μια φιλοσοφική αντίληψη της ζωής, η φιλοσοφικής ομπρελάς.
Η απουσία αυτής της φιλοσοφική βάση στην οποία μπορούσαν να αναλύσουν τα καθημερινά θέματα, είχε ως συνέπεια δραματικές ψυχοσωματικές επιπτώσεις , με αποτέλεσμα και η ψυχολογική αλλά και η φαρμακευτική υποστήριξη όχι μόνο δεν βοηθούσαν αλλά περιέπλεκαν παραπάνω τα πράγματα .
Με αφορμή την agh ( και όχι μόνο το εχω διαπιστώσει και σε άλλους) που αναρωτιέται πως ζω και τώρα τι κάνω , κατευθείαν το μυαλό μου πήγε εκεί.
( Υπάρχει και ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο \'\' Πλάτων αντί για Προζακ\'\')
Προσωπικά άρχισα να νιώσω ελεύθερος και καλά όταν υιοθέτησα κάποιες σταθερές του τύπου, Η ζωή είναι και όμορφή αλλά πολλές φορές και πολύ δύσκολη και θέλει αγώνα αγώνα αγώνα . Η το να δουλεύεις δεν είναι δυστυχία αλλά μια ευκαιρία για να διαπρεψεις και να δημιουργείς. ( είμαι λίγο τεμπελακος και επιλεκτικός )
Λογικο δεν ειναι να αναπτυσσεις την αποψη για τον εαυτο σου, που νιωθεις οτι υπάρχει για σενα στο πρωτο περιβάλλον που μεγαλώνεις κ αναπτύσσεσαι?Δλδ στο οικογενειακο περιβάλλον?Quote:
Originally posted by agh
........απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου ακουγα κ δεχομουνα συνεχεια υποτιμηση,χαρακτηρισμους ακραιους που λογικα ειναι αδυνατο να τους αξιζει ενα παιδακι αλλα παραλογα οι ιδιοι οι γονεις που σ αγαπανε πιο πολυ απ ολους σε χαρακτηριζουν ετσι οποτε τι να περιμενεις απ τους αλλους...
Στο σπίτι μου, ποτέ δεν υπήρχε κάποιος ενθαρρυντικος χαρακτηρισμος του ενος προς τον άλλο, πχ της μαμας μου προς τον πατέρα μου, αντιστροφα, αλλα κ προς εμας τα παιδια. Βγαινοντας σιγα σιγα κ πηγαινοντας σχολειο, σιγά σιγά ακουγα διαφορα θετικά πραγματα κ για μενα. Θυμαμαι ακομα την εκπληξη που ενιωθα, αλλα κ την τάση αμφισβήτησης (βρε μηπως με δουλεύουν?)....ακομα κ τώρα καθε φορά που μου λένε κάτι ομορφο κοκκινιζω, χαμογελώ κ εκπλησσομαι....Ισως οχι τοσο οσο παλια, αλλα κουβαλω αποχρωσεις των ιδιων συναισθηματων....
Aν δεχτουμε πως υπαρχει μεσα μας ο σοφος εαυτος κ ο αλλος που τον αναιρει ισως θα πρεπει γενικοτερα να τον δινουμε πιο πολυ σημασια κ οσο κ αν μας ελκει ο αλλος ξεροντας καταβαθος οτι ο σοφος εχει δικιο να τον ενισχυουμε συνεχεια εστω τις φορες που βγαινει πιο πολυ στην επιφανεια ετσι θα μας \'επισκεπτεται\' ολο κ πιο συχνα.Οπως γινεται σε ολους τους τομεις αναλογα που επενδυουμε εχουμε κ τους αναλογους καρπους.Αρκει μια ματια να μας ριξει ο σοφος κ θα πρεπει να πιασουμε το βλεμμα του να τον κοιταξουμε βαθια κ να τον παρουμε αγκαλια κ οχι να τον αφησουμε μονο στη γωνια για να μας κοιταζει ολο κ πιο σπανια.
κατι αλλο που θα μπορουσα να σκεφτω πιο πρακτικο ειναι να σημειωνουμε καθε πραξη η αποφαση μας κ διπλα σ αυτη το ποσοστο του \'σοφου\' η του \'αλλου\' εαυτου που χρησιμοποιησαμε κ το αποτελεσμα που ειχε.ετσι μπορει να συνηδειτοποιησουμε πιο ευκολο ποιος εχει δικιο κ ποιος οχι γιατι οταν φοβομαστε-μπερδευομαστε κ ακολουθουμε τον \'αλλο\' πιστευουμε καταβαθος οτι ο \'αλλος\' εχει δικιο.
Eμμ πολύ καλή ιδέα δηλαδή για να το τεστάρω εδώ επί τόπου ... ο σοφός εαυτός μου λέει εε το έχεις παρακάνει με το ίντερνετ, έχεις ένα βουνό με εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσεις και οι προθεσμίες τρέχουν και μετά θα αρχίσεις να σκέπτεσαι ότι ίσως δεν είσαι αρκετά γρήγορος η αρκετά ικανός μήπως δεν μου ταιριάζει αυτή η δουλεία , μήπως ...μήπως...Quote:
Originally posted by agh
κατι αλλο που θα μπορουσα να σκεφτω πιο πρακτικο ειναι να σημειωνουμε καθε πραξη η αποφαση μας κ διπλα σ αυτη το ποσοστο του \'σοφου\' η του \'αλλου\' εαυτου που χρησιμοποιησαμε κ το αποτελεσμα που ειχε.ετσι μπορει να συνηδειτοποιησουμε πιο ευκολο ποιος εχει δικιο κ ποιος οχι γιατι οταν φοβομαστε-μπερδευομαστε κ ακολουθουμε τον \'αλλο\' πιστευουμε καταβαθος οτι ο \'αλλος\' εχει δικιο.
Ο άλλος απαντάει : Μα είμαι κουρασμένος και θέλω να ξεκουραστώ λίγο μόνο λίγο
Ο σοφος ξανά : όσο αναβαλλεις να αντιμετωπίσεις τα πράγματα τόσο πιο πολύ προσπάθεια και ενέργεια θα καταβάλλεις όταν τελικά θα είσαι στο παρά 1 και τότε αγχωμένος και κατατρεγμένος θα πέσεις με τα μούτρα στις εκκρεμότητες αγνοώντας την κούραση την αϋπνία την σωματική και ψυχικη υπερκόπωση, βρίζοντας και λέγοντας πόσο άχρηστος είμαι και μετά πάλι την άλλη μέρα λόγο ξανά υπερκοπώσεις θα χαζεύω στο ίντερνετ με συνέπεια να νιώσεις πάλι τύψεις γι\' αυτό που κάνεις.
Βλέπεις τι κανείς στην εαυτό σου, καταλαβαίνεις ότι σπαταλάς την μπαταριά σου και όταν κάποια στιγμή όταν πραγματικά θα πρέπει να τα δώσεις όλα , τότε θα κλατάρεις με απρόβλεπτες συνέπειες ...Απλά άκουσέ με, είμαι σύμμαχος σου, γιατί πάντα σου μιλάω μα έχεις μάθει να με αγνοείς, να μην με ακούς, ενώ είναι τόσο απλό....
Ε ρε πούστη μου κοίτα τι κάνω στον εαυτό μου...
* agh σ\' ευχαριστώ σου λέει ο καλός μου εαυτός :)
Α και σήμερα θα τον ακούσω τέλος ! Πάω
Τι εγινε thessalo τον ακουσες τελικα?Παντως παρα πολυ καλη ιδεα να γραφαμε ολοι σε μια σελιδα τα λογια του ενος κ του αλλου κ να παρακινουμαστε για το δρομο του \'σοφου΄!Εμενα τουλαχιστον μου εδωσες πολυ δυναμη να το κανω κ ν ασχοληθω με το διαλογο που κανουν.Αυριο δινω για διπλωμα και
\'σοφος\' \'Αν εισαι τυχερη θα το παρεις σου λειπει λιγη εξασκηση ακομα,αν ειχες χρονο θα το εδινες την αλλη βδομαδα αφου δε γινεται κανε οτι μπορεις κ τουλαχιστον θα εχεις μια πρωτη εμπειρια\'
\'αλλος\' \'Δε θα το παρεις γιατι δεν αξιζεις,το τιμονι ειναι σαν τη ζωη κ πρεπει να φτυσεις αιμα για να τα βγαλεις περα,εισαι ανασφαλης,δε μπορεις,θα τα χασεις,τζαμπα πας να δωσεις.Μηπως να μην πας καθολου?
\'σοφος\' \'Λες χαζομαρες,δε διαφερεις σε τιποτα απ τους αλλους κ κανε οτι μπορεις γι αυτα που ξερεις\'
θα παω κ ας λυποθυμησω απ το αγχος κ θα σας πω μετα τι ποσοστο απ τον καθενα χρησιμοποιησα στην εξεταση!
κ τωρα φευγω για μαθημα!