τρωω αυτο που θελω οταν πειναω, οχι αυτο που πρεπει ή αν δεν πειναω...αν κανω κατι διαφορετικο σκαει το υπερφαγικο
Printable View
τρωω αυτο που θελω οταν πειναω, οχι αυτο που πρεπει ή αν δεν πειναω...αν κανω κατι διαφορετικο σκαει το υπερφαγικο
α κ κατι αλλο που ειδα κ σου ειπε με αλλα λογια η κλικ απο πανω, γεμισε τα ντουλαπια σου με καθε λογιων τροφες, απαγορευμενες κ μη,
απλα οταν θα τρως θα κανεις μια πιο συνειδητη επιλογη τροφης καθε φορα μεχρι να φτασεις στο σημειο να τρως μετρημενα απο τα "απαγορευμενα".
στοχος δεν ειναι να βαλεις ταμπελες, "πρεπει να φαω αυτο" " δε πρεπει εκεινο" αλλα να μπορεις να φας απολα, εσυ ομως να επιλεγεις το υγιεινο.
Σου εγγυομαι οτι πιανει αυτο, αφου πριν τσακισεις 2-3 σοκολατες κ μερεντες κ πας να απογοητευτεις θα καταλαβεις οτι μονος του ο οργανισμος δεν ζητα τροφες που εχεις στα ντουλαπια διαθεσιμες μετα απο λιγο καιρο...
αν ομως δεν ξαναπαρεις τοτε τις βαφτιζεις κ παλι απαγορευμενες κ αρχιζει ο φαυλος κυκλος...σπαστον! καλη συνεχεια!
Λοιπον οταν μπηκα στο φορουμ τον Σεπτεμβριο που μας περασε ειχα κανει ακριβως την ιδια ερωτηση!!!:kiss:
Εγω τα υπερφαγικα τα αντιμετωπισα με τη διατροφη Τριαδες-δυαδες
Υπαρχει εδω το τοπικ με αυτο τον τιτλο κ μπορεις να το δεις.
Εκανα για χρονια υπερφαγικα κ μετα διαιτες,εχανα κ μετα δεν αντεχα απο την πεινα κ εκανα παραγγελια στα delivery τις απιστευτες ποσοτητες η ετρωγα στο δρομο σουβλακια.Καποια εποχη πριν χρονια θυμαμαι ειχα παει στα weight watcers.Eκανα κ χορο τοτε κ ηθελα να ειμαι αδυνατη.Ημουνα 58 κιλα αλλα δεν ημουνα ευχαριστημενη γιατι ειχα ανεβει στα60.Λοιπον εκανα το προγραμμα εφτασα 57 κ μετα εφυγα διακοπες κ το συνεχισα.Απο τη χαρα μου αρχισα να στερουμαι αρκετα.Καποια στιγμη βγηκαμε με την παρεα μου κ πηγαμε σε ενα κλαμπ.Απεναντι απο το κλαμπ ηταν ενας φουρνος που εφτιαχνε κατι που μοσχομυριζε.Τους ειπα να μπουνε μεσα κ θα τους βρω.Σαν υπνωτισμενη μπηκα στο φουρνο κ πηρα πραγματα που ειχα στερηθει τυροπιτακια,λουκουμαδες,εκ λερ,κεικ οτι μπορεις να φανταστεις.Τα εφαγα τρομερα γρηγορα κ συνεχισα.Επαθα σχεδον δυσπεψια αλλα την την αλλη μερα συνεχισα.Οταν γυρισα στην Αθηνα σε μια βδομαδα απο το γεγονος, ειχα παει 65 κιλαΟταν πηγα να ζυγιστω παθαν σοκ οι ανθρωποι.
Τωρα για πρωτη φορα στη ζωη μου ηρεμησα κ δεν κανω καθολου. Δες το τοπικ ειναι ενδιαφερον κ νομιζω οτι μπορει να μας βοηθησει ολους.:kiss:
Στο συστηνω γιατι το δοκιμαζω στον εαυτο μου κ ειμαι πολυ ευχαριστημενη.Για να καταλαβεις καποια εποχη ημουνα σε τετοια απογνωση με τα υπερφαγικα που εψαχνα αν υπαρχει καμμια κλινικη η ειδικο κεντρο για να κλειστω μεσα.Αλλα στην Ελλαδα δεν εχει.
καλημέρα σε όλους...να σας πω την αλήθεια δεν περιμένω να εξαλύψω τα υπερφαγικά...απλά να μην γίνονται συχνά...:wink2:μία φορά στις 15 ημέρες ελπίζω....:yes:
Quote:
Originally posted by vivian20
Eγω αντιμετωπιζω τα υπερφαγικα με το να καλυπτω τις συναισθηματικες μου αναγκες, τα συναισθηματικα κενα που με οδηγουν στο να τρωω πολυ.
Αντιμετωπιζω το προβλημα απο την ριζα του.
Επισης αντι να ξοδευεις χρηματα τρωγοντας προσπαθησε να αγοραζεις αλλα πραγματα που να σε κανουν χαρουμενη και να σε γεμιζουν (ρουχα χρωματιστα, βραχιολια...).
Υπαρχουν και αλλες απολαυσεις στην ζωη εκτος απο το φαγητο.
συγνώμη αυτό πάει για την διατροφή της Πηνελόπης???
εγώ όταν παχαίνω φτάνω τα 55...
και άκου τι τρωω
πρωι:τοστ ,καφές με ζάχαρη και γάλα
μεσημέρι: φαγητό παστίτσιο μεγάλο κομμάτι ή κρέας με πατάτες και σαλάτα ή πίτα χωριάτικη ή λαδερό ΟΛΑ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΟΣΟΣΤΗΤΕΣ ή έξω τα πάντα παιδάκια τηγανιτές πατάτες σαλάτες οπωσδήποτε ψωμί σαγανάκια τα πάντα μα τα πάντα
απόγευμα:φρούτο ή σοκολάτα ή γλυκό η κρέμα με πολλές σταφίδες και κανέλα
βράδυ :στην καλύτερη σαλάτα με κανονικό λάδι τυρί και αυγό βραστό και 1 τουλάχιστον παξιμάδι...
και μην μου πεις ότι δεν παχαίνω γιατί παχαίνω ..
αλλα ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ
χάσαμε το μέτρο παιδιά ..
εγώ αν έτρωγα όπως η πηνελόπη μάλλον δεν θα στεκόμουνα στα πόδια μου!!!
και ναι το ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ...
και ειδικά όταν περνας κάποια ηλικία που βαρέθηκες να σε πατάνε στα clubs...
όλα δεκτά και καλά ...
αλλά όχι να κατακρίνουμε όσους νιώθουν καλά στην ταβέρνα δλδ ..
στην ιταλία και στην Γαλλία έχουν απο τα πιο ωραία εστιατόρια , απο τις πιο ωραίες γεύσεις του κόσμου
τα εστιατόρια τους είναι γεμάτα
και μέσα υπάρχουν και όμορφες αδύνατες και υπερ-καλλίγραμες γυναίκες
γιατί πάνε αφού δεν διασκεδάζουν ??
πάνε για να δείξουν πλούτο
δεν νομίζω ..
απλά τρώνε ελαφριά φαγητά με σωστές ποσότητες ...
νιώθεις μια ολοκλήρωση μια ευτυχία που πολλοί μπορούν να την συγκρίνουν και με ηδονή αλλοι νιώθουν την ίδια ηδονή όταν μπαίνουν στο 24 νούμερο παντελονιού
και τα δυο δεκτά...
και τα δύο όμως!!
Πως αντιμετωπιζω τα υπερφαγικα.
Πρωτον πλεον δε βαζω στο σπιτι μου τροφες οπως γαριδακια,πατατακια,σοκολα τες και αλλα προιοντα που πραγματικα δεν υπαρχει κανενας λογος να τα εχεις σπιτι σου.Επισης δεν παιρνω ντελιβερι.(εχω να παραγγειλω στο σπιτι χρονια)
Δευτερον γεμιζω το ψυγειο μου με φρουτα και λαχανικα,τυροκομικα με χαμηλα λιπαρα,κρεας και ψαρι.
Τριτον Δε στερω στον οργανισμο μου κατι που εχει λαχταρισει απλα περιοριζω την ποσοτητα και προσπαθω να μην το τρωω μιζερα ,μονη μου μπροστα σε μια οθονη (οπως εκανα παλια που ετρωγα τον απακα μονη μπροστα στο pc και το εκρυβα κιολας αμα με ρωταγαν αν εχω φαει).Προτιμω να βγαινω για φαγητο ή για γλυκο 2,3 φορες το μηνα με τους φιλους μου τωρα που εχασα τα κιλα.Με το να αποκλειω ομαδες τροφων τελειως απο τη διατροφη μου μονο σε χειροτερο υπερφαγικο μπορει να με οδηγησει.
Τεταρτο προσπαθω καθε φορα που με πιανει λυσσα να περιμενω 20 λεπτα.Λεω στον εαυτο μου οκ κανε υπομονη 20 λεπτα μην πας να αγορασεις την τουρτα που θελεις και αν ακομα τη θελεις και τοτε οκ.Και τις πιο πολλες φορες πιανει.
Πεμπτο Ακομα και αν τελικα κανω το υπερφαγικο προσπαθω να μην απογοητευομαι και συνεχιζω την επομενη μερα χωρις να συμβαινει τπτ.Επισης εμενα με βοηθαει πριν φαω κατι παχυντικο και πολυ να ζυγιστω.Αμα ζυγιστω και με δειχνει μειον λεω οκ δε λεει να το χαλασω.Αμα με δειχνει συν παλι λειτουργει σαν αποτρεπτικο.Βεβαια αυτο με τη ζυγαρια δεν πιανει σε ολους απο οτι διαβαζω αλλα σε μενα παντως πιανει και θυμαμαι πολλες φορες που κρατηθηκα γι?αυτο.
Εκτο βαζω ποικιλια στις τροφες μου.Τρωω απολα.Και το ψαρι μου και τα λαχανικα μου αλλα προσπαθω να ειναι νοστιμα μαγειρεμενα, περνω ιδεες απο παντου και βρισκω εναλλακτικες να μαγειρευω νοστιμα και γλιτωνοντας θερμιδες.
Και τελος επειδη τα υπερφαγικα μου συνηθως συνδεονται με κακη ψυχολογια ή απλα βαρεμαρα (κυριακες που δεν κανω πολλα συνηθως τοτε πειναω συνεχεια)προσπαθω να απασχολω τον εαυτο μου με δραστηριοτητες που με ευχαριστουν.Επισης εχω προσεξει και οτι το περπατημα μου κοβει την ορεξη.Μερες που εχω ξεπατωθει στο περα δωθε βλεπω oτι τα παω καλυτερα απο αλλες που καθομαι ολη μερα.
A και κατι αλλο.Δεν εχω ποτε την ψευδαισθηση οτι εχω βρει τη μαγικη λυση κι εχω λυσει το προβλημα μου.Η προσπαθεια δεν τελειωνει ποτε ,ουτε αμα χασεις τα κιλα σου.
ωραιο ποστ ολοκληρο.Quote:
Originally posted by Constance
Πως αντιμετωπιζω τα υπερφαγικα.
Πρωτον πλεον δε βαζω στο σπιτι μου τροφες οπως γαριδακια,πατατακια,σοκολα τες και αλλα προιοντα που πραγματικα δεν υπαρχει κανενας λογος να τα εχεις σπιτι σου.Επισης δεν παιρνω ντελιβερι.(εχω να παραγγειλω στο σπιτι χρονια)
Δευτερον γεμιζω το ψυγειο μου με φρουτα και λαχανικα,τυροκομικα με χαμηλα λιπαρα,κρεας και ψαρι.
αλλα ηθελα να πω οτι συμφωνω απολυτα με τα παραπανω, δεν υπαρχει λογος το σπιτι να ειναι γεματο σαβουροτροφες. αλλο να τυχει να φας και απο αυτα και αλλο να τα βαζουμε μεσα στο σπιτι και να προσποιουμαστε οτι κανουμε διατροφη.
το σπιτι πρεπει ναναι εξοπλισμενο, αλλα οχι με βλακειες.
Απλα θεωρω λιγο χαζο το να τρωει καποιος πολυ για διασκεδαση (στιγμιαια) και μετα να τυρρανιεται με διαιτες ή να τον ριχνει ψυχολογικα το οτι πηρε κιλα (αυτο δεν ειναι σιγουρα διασκεδαστικο). Ειναι σαν για μια στιγμιαια απολαυση μετα να πληρωνεις...Quote:
Originally posted by sasa14
Quote:
Originally posted by vivian20
Eγω αντιμετωπιζω τα υπερφαγικα με το να καλυπτω τις συναισθηματικες μου αναγκες, τα συναισθηματικα κενα που με οδηγουν στο να τρωω πολυ.
Αντιμετωπιζω το προβλημα απο την ριζα του.
Επισης αντι να ξοδευεις χρηματα τρωγοντας προσπαθησε να αγοραζεις αλλα πραγματα που να σε κανουν χαρουμενη και να σε γεμιζουν (ρουχα χρωματιστα, βραχιολια...).
Υπαρχουν και αλλες απολαυσεις στην ζωη εκτος απο το φαγητο.
συγνώμη αυτό πάει για την διατροφή της Πηνελόπης???
εγώ όταν παχαίνω φτάνω τα 55...
και άκου τι τρωω
πρωι:τοστ ,καφές με ζάχαρη και γάλα
μεσημέρι: φαγητό παστίτσιο μεγάλο κομμάτι ή κρέας με πατάτες και σαλάτα ή πίτα χωριάτικη ή λαδερό ΟΛΑ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΟΣΟΣΤΗΤΕΣ ή έξω τα πάντα παιδάκια τηγανιτές πατάτες σαλάτες οπωσδήποτε ψωμί σαγανάκια τα πάντα μα τα πάντα
απόγευμα:φρούτο ή σοκολάτα ή γλυκό η κρέμα με πολλές σταφίδες και κανέλα
βράδυ :στην καλύτερη σαλάτα με κανονικό λάδι τυρί και αυγό βραστό και 1 τουλάχιστον παξιμάδι...
και μην μου πεις ότι δεν παχαίνω γιατί παχαίνω ..
αλλα ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ
χάσαμε το μέτρο παιδιά ..
εγώ αν έτρωγα όπως η πηνελόπη μάλλον δεν θα στεκόμουνα στα πόδια μου!!!
και ναι το ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ...
και ειδικά όταν περνας κάποια ηλικία που βαρέθηκες να σε πατάνε στα clubs...
όλα δεκτά και καλά ...
αλλά όχι να κατακρίνουμε όσους νιώθουν καλά στην ταβέρνα δλδ ..
στην ιταλία και στην Γαλλία έχουν απο τα πιο ωραία εστιατόρια , απο τις πιο ωραίες γεύσεις του κόσμου
τα εστιατόρια τους είναι γεμάτα
και μέσα υπάρχουν και όμορφες αδύνατες και υπερ-καλλίγραμες γυναίκες
γιατί πάνε αφού δεν διασκεδάζουν ??
πάνε για να δείξουν πλούτο
δεν νομίζω ..
απλά τρώνε ελαφριά φαγητά με σωστές ποσότητες ...
νιώθεις μια ολοκλήρωση μια ευτυχία που πολλοί μπορούν να την συγκρίνουν και με ηδονή αλλοι νιώθουν την ίδια ηδονή όταν μπαίνουν στο 24 νούμερο παντελονιού
και τα δυο δεκτά...
και τα δύο όμως!!
Τεσπα... και ειμαι πολυ υπερ του να πηγαινουμε σε εστιατορια (και γω πηγαινω γιατι με ενδιαφερει πολυ ο χωρος της μαγειρικης και θελω να ανακαλυπτω νεους γευστικους συνδιασμους). Αλλα οταν παω σε καποιο εστιατορειο δεν θα φαω ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ (μεχρι να σκασω) για να περασω καλα. Θα μιλαω κυριως με τους παρακαθημενους μου, θα απολαμβανω το περιβαλλον, την μουσικη, τις γευσεις. Η υπερβολη της Πηνελοπης μου εκανε εντυπωση απλα. Προσπαθησα να καταλαβω αν για αυτη διασκεδαση σημαινει κυριως το να τρως ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. :)
click βεβαια αυτο δεν ειναι εφικτο αν μενεις μαζι με αλλους.Εγω μενω μονη μου και επιλεγω τι θα μπει στο ντουλαπι και το ψυγειο μου.Θαυμαζω ατομα ομως που τηρουν το προγραμμα εχοντας και τους πειρασμους μεσα στο σπιτι τους.Αυτο δεν ξερω αν θα μπορεσω ποτε να το κανω.Quote:
Originally posted by click
αλλα ηθελα να πω οτι συμφωνω απολυτα με τα παραπανω, δεν υπαρχει λογος το σπιτι να ειναι γεματο σαβουροτροφες. αλλο να τυχει να φας και απο αυτα και αλλο να τα βαζουμε μεσα στο σπιτι και να προσποιουμαστε οτι κανουμε διατροφη.
το σπιτι πρεπει ναναι εξοπλισμενο, αλλα οχι με βλακειες.
vivian νομιζω δεν εχεις ακριβη εικονα για την Πηνελοπη.Αλλα ειναι και λιγο δυσκολο να ξερεις και τι κανει ο αλλος καθημερινα και να παρακολουθεις τα ποστ που εκανε εναν ολοκληρο χρονο πχ.:)
οταν θαρχισει να τρολλαρει σε φορουμ με διαφορους λογαριασμους και να λεει μπουρδες περι thinspiration με σλογκαν "starve on", να ψαχνει αντρα με λεφτα μεσω αγγελιας στο ιντερνετ και να το παιζει δασκαλα σε οσους ζηλευει, τοτε θαρχισουμε να ανησυχουμε!
πηνελοπη τρωγε, μη γινεις ετσι!
παιδια, νομιζω ειναι θεμα ανθρωπου..
εγω μπορει να εχω πραγματα στα ντουλαπια που καταληγω να τα πεταω επειδη εχουν ληξει κ μπορει να μην εχω κ να ψαχνω σα ναρκομανης...
θελω να καταληξω οτι για μενα ειναι καλυτερα να υπαρχουν στο σπιτι γλυκα κτλ παρα να μην υπαρχουν...
τωρα, πως προεκυψε στο συγκεκριμενο τοπικ να ασχολουνται με καποιο ατομο που καν δεν εχει γραψει εδω, δεν το καταλαβα...
αβυσσος...
:lol: :dork:
smart γιαυτο και διευκρινισα στην αρχη οτι αυτα που θα γραψω ειναι τι κανω εγω.Σε καμια περιπτωση δε σημαινει οτι μπορουν να βοηθησουν τους παντες γιατι κανεις δεν ειναι και ιδιος με τον αλλον.Παντως δε νομιζω οτι κανω καποιο κακο στην υγεια μου πχ με αυτες τις επιλογες.Προσπαθω για το καλυτερο.Και κυριως προσπαθω να φτιαξω την ψυχολογια μου γιατι η διατροφη μου εχει φτιαξει καιρο τωρα και ειμαι χαρουμενη γιαυτο.:)
ναι, το καταλαβα κ μου φαινονται πολυ σωστα αυτα που κανεις :)
αναφερομαι γενικοτερα στις αποψεις που εχουν διατυπωθει, καποιες τις βρισκω αρκετα ακραιες.
για παραδειγμα, ναι κ εγω το βρισκω χαζο να εχω γαριδακια κ τετοια στο σπιτι (που εξαλλου τα τρωω μαι φορα τη 10ετια :P), τα βρισκω γενικα χαζα ως τροφες αυτα, αλλα αλλο αυτο αλλο να υπαρχει λιγη σοκολατιτσα για μια δυσκολη ωρα :D.
απο την αλλη βεβαια εγω ποτε δε θα μπορουσα να φαω 9 κορνεδες, αρα δεν ξερω αν πρεπει να μιλαω για υπερφαγικο στην περιπτωση μου η ειμαι εντελως off topic...
παντως constance ( κ σορι που ξεφευγω παιδια ) σε βλεπω οντως γενικα πολυ καλυτερα τελευταια:)
μπραβο :)