Όχι ρε Μαρία μου..Οι κρίσεις πανικού αν και είναι δύσκολα θεραπεύσιμες χωρίς τα φάρμακα είναι πολύ λάιτ βερσιόν ψυχοπαθολογίας...Δεν είναι από την άλλη θέμα ψυχοπάθειας αν θα φοβηθείς κάποιον αλλά ο οποιοσδήποτε απειλούσε την ζωή σου θα σε έκανε να φοβάσαι.Και εγώ ψυχασθενής είμαι αλλά δεν σημαίνει ούτε ότι θα πάω να σκοτώσω ούτε ότι δεν φοβάμαι τον όποιο διαστροφικό,φονιά,βιαστή που κυκλοφορεί στο δρόμο....Ψυχοπαθής και ψυχασθενής είναι το ίδιο απλά με διαφορετικές λέξεις.Απλά το ψυχοπαθής χρησιμοποιείται περισσότερο μαζί με αναφορές διάπραξης εγκλημάτων και γι\'αυτό σου ακούγεται πιο βαρύ ίσως....Quote:
Originally posted by maria...
κοιτακτε εγω ειμαι μοντερνος ανθρωπος και δεν κρινω ουτε καταδικαζω κανενα ανθρωπο οτι προβλημα κιαν εχει.αλλα οσο να ναι φοβαμαι καποιον που ειναι ψυχοπαθης αν υπαρχει τετια λεξη να το περιγραψω .αλλα φοβαμαι τελικα μην ειμαι κ η ιδια ψυχοπαθης.δεν εχω ομως ψευδεσ8ησεις ουτε σκευτομαι κακα πραγματα νιωθω εντελως φυσιολογικη κοπελα που εχω τα προβληματα της ηλικιας μ π.χ χασημο κιλων το μελλον του παιδιου μου και ευρεση εργασιας.απλα ειχα μερικες κρισεις πανικου απο το πολυ στρες .με τα φαρμακα ειμαι οκ ομως.
Ψυχοπαθής είναι ο ψυχικά παθών...Αυτός που η ψυχή του πάσχει.Ψυχασθενής είναι ο ψυχικά ασθενής.Αυτός που η ψυχή του ασθενεί...Για το ίδιο πράγμα μιλάνε και οι δύο λέξεις....