Quote:
Originally posted by karol_E
ʼβα προσωπικά διαφωνώ μαζί σου, διότι το γεγονός ότι ο "τρόπος του είναι άγαρμπος" δέν δικαιολογεί τίποτα και δεν τον απαλλάσσει απο τις ευθύνες του. Προσωπικά μου πήρε 1 χρόνο ψυχανάλυση και μία σχέση με έναν πολύ βίαιο άνθρωπο για να καταλάβω επιτέλους πως το "έλα μωρέ, ο τρόπος του είναι έτσι, κατα τ'άλλα είναι καλό παιδί" δεν περνάει και δεν πρέπει να περνάει σε κανέναν. Με το να το λέμε είναι σαν να λέμε "δεν με πειράζει που δε με σέβεται, γιατί [μ'αρέσει να] φαντάζομαι πως το κάνει απο καλοσύνη". Όχι, αν υπάρχει κατι που μας προσβάλλει ή μας ενοχλεί ανεξάρτητα απο τό πόσο αγαπιόμαστε μ'αυτόν που το κάνει, οφείλουμε στον εαυτό μας να πούμε, "σταμάτα, με προσβάλλεις". Εννοείται αν μας αγαπά περισσότερο απο τον εγωισμό του θα το σταματήσει γιατί δέ θέλει να μας προσβάλλει. Συγνώμη αν είμαι κάπως απότομη αλλά οι πληγές είναι νωπες, δε μου φταίς εσύ.
Αγάπη δεν έιναι να υποκρινόμαστε ότι όλα είναι μια χαρά, ουτε να βλέπουμε τα θετικά στον άλλο. Γιατί και τα αρνητικά θα δούμε, και τα ελαττώματα, και θα τα αγαπήσουμε κι αυτά μαζί, γιατί ο άνθρωπος είναι ολόκληρος με τα καλά του και με τα κακά του και δέν μπορούμε να διαλέξουμε πώς τον θέλουμε για να τον αγαπήσουμε. Είναι πολύ δύσκολο, γιατί προφανώς δεν μας το έμαθε κανείς, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Αρκεί ν'αρχίσουμε από μας.
Δομινίκη καταλαβαίνω όντως πως νιώθεις. Να σου πω κι εγώ λοιπόν: όταν τελείωσα το σχολείο πέρασα στα ΤΕΙ, αλλά οι γονείς μου εξοργίστηκαν και με έστειλαν στο εξωτερικό. (εγώ ήθελα να παω στο ΤΕΙ). Την πρώτη σχολή την παράτησα, γιατί ήταν άθλια, και οι γονείς μου σοκαρίστηκαν και μου βρήκαν μίαν άλλη σχολή λέγοντας ψέματα σε όλους πως είμαι ακόμη στην πρώτη. Θυμάμαι τότε η μάνα μου με έπαιρνε τηλέφωνο, και με ρωτούσε "στο Δημήτρη τό'πες;" με εμφανή θυμό και ντροπή στη φωνή, κι εγώ της έλεγα "ο Δημήτρης είναι ο καλύτερός μου φίλος και δέν πρόκειται να του πώ ψέματα." και εκείνη έλεγε, "μακάρι να σε αγαπά ακόμα και με τις αποτυχίες σου στην πλάτη σου" μες στην ειρωνία όπως καταλαβαίνεις.
Τα πράγματα άλλαξαν όταν αφού ήμουν καταμεσής της ψυχανάλυσης και είχα αρχίσει να σκέφτομαι πιο ανεξάρτητα, μου ζήτησαν να πάω στους συγγενείς και να πώ αυτοπροσώπως τα ψέματα που τους είχαν πει αυτοί, ότι τάχα ήμουν στον 3ο χρόνο της σχολής, ότι ήμουν πολυ επιτυχημένη, πρώτη μαθήτρια, κι ότι με κυνηγούσαν επαγγελματίες για να δουλέψω γι'αυτούς. Τότε γέλασα, και είπα, "δεν μπορώ να πώ τίποτε απο αυτά. Είμαι περήφανη για τις αποτυχίες μου και για το ότι παράτησα τη σχολή και για το ότι άρχισα ψυχίατρο και για το ότι παίρνω αντικαταθληπτικά". Περιττό να σου πω το σοκ, γιατί νόμιζαν πως με τόσες προσβολές δεν είχα πια δική μου φωνή και θα έλεγα ναι σε ότι μου πουν. Απο τότε έχουν αρχίσει σιγά να καταλαβαίνουν.. Η άποψή μου είναι, αυτοί θέλουν την τέλεια οικογένεια, εγώ όμως θέλω να είμαι καλά, οπότε θα πάρω αυτόν τον δρόμο, κι αν θέλουν ας με υποστηρίξουν, αν όχι, πρόβλημά τους, δε θα σκάσουμε πάλι..
Πώς νιώθεις γι'αυτά; Θέλω να σου δώσω δύναμη και να μή νιώθεις εγκλωβισμένη, μπορείς να βγείς και έχει έξω ανθρώπους που θα σε αγαπήσουν και θα σε στηρίξουν και θα σε φυλάνε.
Καρολ μου, τι εχεις περασει και συ βρε κοπελαρα μου..