Ντέστινυ, το πεπρωμένο μας το φτιάχνουμε και εμείς. Υπάρχει φυσικά, αλλά συμβάλλουμε κι εμείς.
Τα τελευταία χρόνια κι εγώ, λόγω συνθηκών, έχασα τον εαυτό μου. Ας ξεκινήσω με το ότι πήρα τριάντα ολόκληρα κιλά. Δεν ήμουν που δεν ήμουν αδύνατη, ήρθα και μου έδωσα μία να πάω στον πάτο, πάνω στην πιο κρίσιμη ηλικιακά καμπή της ζωής μου. Κλείστηκα σπίτι, αρνήθηκα τη σχέση με το άλλο φύλο και μου την αρνήθηκε κι αυτή. Κι εμένα με πλησίαζαν οι παντρεμένοι και οι ηλικιωμένοι και οι σιχαμένοι. Ζούσα σε μία διαρκή άρνηση. Το μόνο που είχα στα χέρια μου ήταν δουλειά και στοργική οικογένεια.
Όταν, όμως, πιάσεις πάτο... Όταν αισθανθείς πραγματικά ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση... Όταν το επόμενο βήμα σου είναι η αυτοκαταστροφή... Τότε κάνεις κάτι για σένα. Δίνεις μία δυνατή κλωτσιά στο έδαφος που σέρνεσαι και ανεβαίνεις ψηλότερα. Ξεκίνησα με το να χάσω κιλά. Το ένα φέρνει το άλλο, είναι αλυσιδωτή η αντίδραση. Ανεβαίνεις ψυχολογικά, φροντίζεις τον εαυτό σου και αυτό φαίνεται παραέξω. Θα δεις, στο μέλλον και φουστανάκια θα φορέσεις κι απ' όλα. Προς το παρόν, γράψου σε ένα γυμναστήριο. Ξέρω ότι δεν δουλεύεις, πήγαινε σε ένα δημοτικό ή σε ένα συνοικιακό, που είναι δωρεάν ή έστω πιο οικονομικά. Και μόνον αυτή σου η ενέργεια θα σε βγάλει από το σπίτι, θα σε αδυνατίσει και θα σε κάνει να αισθανθείς δημιουργική. Πάρε μία κρεμούλα, ένα κραγιονάκι, κάτι που θα σου ξυπνήσει την κοκεταρία.
Δε λέω ότι έφτιαξε η ζωή μου, αλλά είμαι πάρα πολύ καλύτερα. Και μάντεψε: Αρχίζουν τα κομπλιμέντα να πέφτουν βροχή γύρω μου. Δεν θα σου πω από ενδιαφέροντες άντρες. Οι σιχαμένοι είναι πάντα γύρω μου, αλλά τώρα τους αντιμετωπίζω αλλιώς. Με ανωτερότητα και αναρωτιούνται πώς στην ευχή τόλμησαν να κάνουν το διάβημα να με πλησιάσουν. Δεν είμαι πια απολογητική, διεκδικώ.
Σημασία έχει για αρχή να μην αρνούμαστε τη ζωή και στη συνέχεια θα έρθουν και οι άντρες και όλα. Και αν δεν έρθουν τελικά, θα έχουμε το δικό μας προσωπικό κέρδος ότι ζούμε και ότι ζούμε καλά!