Quote:
Originally posted by konina
Είναι περισσότερο σωστή διατροφή σε μικρότερες ποσότητες παρά "δίαιτα" και χάνεις 1-1,5 κιλό την εβδομάδα. εγω τωρα χανω λιγοτερο κ γιατι δεν την τηρω κατα γράμμα αλλα και γιατι ο μεταβολισμος μου εχει καταστραφει απο πληρη απουσια σωματικων δραστηριοτητων αλλα και απο αλλεπαλληλες προσπαθειες για απωλεια κιλων (και με χημικες διατες)... παρ'ολ'αυτα, χανω συστηματικα, δεν πειναω και νιωθω "υγιης".
1200 θερμιδες
Πρωινό
1 ποτήρι γάλα με 3κ.σ. δημητριακά ολικής αλέσεως
Ή 1 ποτήρι γάλα με 3 φρυγανιές και ½ κ.γ. μαρμελάδα / φρυγανιά
Ή ½ τοστ με μία φ. ψωμί για τοστ και 1 φ. τυρί άπαχο και 1 φ. γαλοπούλα
Δεκατιανό
1 φρούτο ή 1 ζελέ ή 1 μπάρα δημητριακών ή 1 γιαούρτι
Μεσημεριανό
1) Κρέας με σαλάτα και 1 φ. ψωμί
2) Κοτόπουλο με σαλάτα και 1 φ. ψωμί
3) Ψάρι με σαλάτα και 1 φ. ψωμί
4) Λαδερό με 1φ.ψωμί και 30γρ.τυρί άπαχο
5) Λαδερό με 1φ.ψωμί και 30γρ.τυρί άπαχο
6) Κρέας με σαλάτα και 1 φ. ψωμί
7) Όσπριο με σαλάτα και 30γρ. τυρί άπαχο
Απογευματινό
1 φρούτο ή 1 ζελέ ή 1 μπάρα δημητριακών ή 1 γιαούρτι
Βραδινό
1 πίτα αραβική (ή 1 φ. ψωμί για τοστ) με 1 φ. τυρί , 1 φ. γαλοπούλα και λαχανικά
Ή 1 πίτα αραβική (ή 1 φ. ψωμί για τοστ) με 2 αυγά και λαχανικά
Ή 1 σαλάτα με 1 αυγό
Ή 1 σαλάτα με 1 φ. τυρί και 1 φ. γαλοπούλα
Ή ½ μεσημεριανού
Ή 1 σουβλάκι με πίτα αλάδωτη,καλαμάκι κοτόπουλο και ντομάτα-μουστάρδα
Διευκρυνίσεις:
1) Όσπρια + Λαδερά από 1 κούπα του γαλλικού καφέ "μπουχτισμένη"
2) Σαλάτα από 1 1/2 κούπα του γαλλικού καφέ "μπουχτισμένη" και 1 κουτ. σούπασ ελαιόλαδο
3) Κρέας/Κοτόπουλο/Ψάρι 120γρ. αφού ψηθεί και χωρίς κόκκαλα
4) Ψωμί ολικής αλέσεως 1 φέτα = 30γρ.
5) Ζελέ/Μαρμελάδα/Δημητριακά χωρίς ζάχαρη
6) Επιτρέπεται μόνο 1 μπάρα δημητριακών τη μέρα και καλό είναι γενικά να προτιμώνται τα φρούτα
7) Αφού χάσεις ~ 80% των κιλών που θες βάζεις και μακαρόνια ή παστίτσιο ή μουσακά κτλ... 1 φορά την εβδομάδα 180 γρ.
8) Στην συντήρηση ουσιαστικά αυξάνεις σταδιακά τις ποσοτητες. δηλαδη 120->150->180
και προσθέτεις γλυκά 2 φορες την εβδομάδα αντι για φρούτο ενω εμπλουτίζεις το βραδυνο με πιτσα ή σουβλάκια 1-2 φορές την εβδομάδα.
9) 1 φ. ψωμί = 1/2 κούπα ρυζι = 2 φρυγανιές = 3-4 πατατες φούρνου (αλλα καλό ειναι για τις περισσότερες φορες να επιλεγεται το ψωμί ή οι φρυγανιες)
Αυτά... είναι πολύ υγιεινή κ εμένα με είχε βοηθήσει...Και όσο πρόσεχα αυτά που μου έλεγε και στην μετεπειτα ζωή μου δεν είχα πάρει γραμμαριο....μετα τα σκ@τωσα... :)
φαινεται πολυ σωστη,, και ειναι αυτο που λες διατροφη ,.. και οχι διαιτα... μονο που νομιζω πως μια αραβικη πιτα δεν αντιστοιχει σε μια φετα ψωμι του τοστ μονο ..