-
Mια συνταγη της Ντινας Νικολαου που την μετετρεψα σε συνταγη ντουκαν !- απλα αφαιρωντας το λαδι και προσθετοντας βρωμη και οχι ψωμι.
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΝΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ
Υλικά
250 γρ. στραγγισμένος τόνος κονσέρβας (ιδανικά παίρνουμε τόνο σε φιλέτα, που είναι συσκευασμένα σε βαζάκια)
Την ημερησια δοση βρώμης
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος σε σκόνη
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
3 ντομάτες ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα, με τα υγρά τους
1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού γλυκαντικό
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
Διαδικασία Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας, τον βάζουμε σε ένα μπολ και τον «σπάμε» με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει μικροσκοπικά κομμάτια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να ενωθούν. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τα υγρά τους, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το δυόσμο, αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 6 ? 7 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να κοχλάζει πολύ απαλά. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια τόνου στη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά. Αν κατά το μαγείρεμα, σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια τόνου με τη σάλτσα τους.
-
Την κρεπα μη τη τρως μονη της.Βαζε απο πανω γλυκαντικο σε σκονη και ειναι πιο ωραια.Με πιτουρο μπορεις να κανεις μαφινς ή ποριτζ για πρωινο(εγω αυτο κανω καθε μερα) με λιγη κανελα και γλυκαντικα.
-
Το ποριτζ είναι γάλα βρασμενο με βρώμη κ ζαχαρίνη. Κοίτα στις συνταγές θα το βρεις
-
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΝΤΟΥΚΑΝ
Warm Cocoa fudge
Phase: Cruise | Preparation time: 10 min. | Cooking time: 25 min.
Serves 6
Ingredients
8 tbsp Oat Bran - 2 tbsp cornflour (tolerated food) - 8 tbsp skimmed milk - 2 tbsp powdered skimmed milk - 1.5 tbsp liquid sweteener - 2 eggs - 1/2 tsp baking powder ? 2 tsp Low-fat cocoa powder (tolerated food) - 10 drops of hazelnut flavouring
Preparation
- Preheat the oven to 180°C / Gas 6.
- Mix all of the ingredients in a bowl.
- Pour the mixture into 6 little ramekins, bake for for 10 minutes, then lower the temperature to Gas 5 / 150°C and bake for 10 minutes more. Cooking depends on ovens, so keep a close eye on the ramekins.
Tips
The use of hazelnut flavouring is option al. This delicious fudge works well with vanilla, gingerbread, pistachio or even banana flavourings!
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;ΚΑΛΟ;;
-
Για τους φιλους του συκωτιου
Πηρα συκωτι κοτοπουλου (ειναι και πολυ φτηνο) το βαλα σε γιουβετσακι με λεμονι και ρηγανι και το κανα στο φουρνο.Ηταν ΑΠΑΙΚΤΟ.
wannabeskinny δεν την εκανα τη συνταγη, οποτε δεν ξερω...:)
-
α σουρκουνα μου κριμα που χανω μια συνταγη ντουκαν να εμπλουτισω τη διατροφη μου γιατι δεν μου αρεσει καθολου το συκωτι!:fake sniffle:
παντως για οσους τους αρεσει το συκωτι και κανουν ντουκαν ,να σαι σιγουρη θα τους φανει πολυ χρησιμη!:tumble:
-
angela το μοσχαρίσιο συκώτι ούτε εγώ το τρώω από παιδί,μία μου βρωμάει,μία δεν μου αρέσει η γεύση και η υφή ΑΛΛΑ τα κοτοπουλίσια συκωτάκια είναι πολύ ωραία!καμία σχέση με το μοσχαρίσιο.
-
μπα αγγελουδακι δεν μου αρεσουν γενικα τα εντοσθια ,τα αντερα ,τα μυαλα...:(
μονο κρεατακι!
-
[quote]Originally posted by angelaorangel
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΝΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ
είναι και για την πρώτη φάση?
Γιατί κάπως έχω μπερδευτεί με την σάλτσα ντομάτας...
και αν είναι μπορώ να μην βάλω τον κρόκο και να βάλω μόνο το ασπραδι??
-
ναι ειναι και για τη πρωτη φαση
πελτε ντοματας και κονκασε ( σε κονσερβα ) μπορεις να φας απο οτι εχω καταλαβει και εγω ,στη πρωτη φαση.
Στη δευτερη φαση μπορεις να τρως και ντοματα.
Βαλε το ασπραδι μονο ,οπως θελει ο καθενας και αφησε να φας ολοκληρο αυγο πχ για ομελετα το βραδυ η σε κρεμουλες με βρωμη.
-
ωραία ευχαριστώ θα το κάνω μάλλον ή αύριο ή μεθαύριο :grin: