Quote:
Originally posted by filipparas
Δεν απορρίπτω τροφές λόγω θερμίδων προσωπικά σχεδόν ποτέ, απορρίπτω τροφές με πολλές θερμίδες που δε δίνουν όμως αίσθημα πληρότητας με τίποτα και ταυτόχρονα διατροφικά αν και υγιεινές δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο. Ίσα ίσα εδώ και μήνες τρώω τακτικότατα αποξηραμένα δαμάσκηνα και σύκα αν και θα μπορούσα να κάνω πολύ καλύτερες επιλογές(φρέσκα φρούτα δλδ) για λόγους ευκολίας και μόνο(δε χαλάνε, δε χρειάζονται καθάρισμα, πλύσιμο κλπ).
Εξηγώ συγκεκριμένα για τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Oι ξηροί καρποί... θερμιδική πυκνότητα μεγαλύτερη από σοκολάτα, μη πλήρεις πρωτεΐνες, πολυακόρεστα φυτικά λίπη(not good) και φυσικά τα Ω λιπαρά οξέα που περιέχουν είναι κυρίως Ω6 λιπαρά οξέα που δε λείπουν από τη διατροφή μας και δευτερευόντως τα πολύτιμα Ω3 λιπαρά οξέα. Αν τρώμε μια φορά την εβδομάδα λιπαρό ψάρι πρακτικά δε μας προσφέρουν απολύτως τίποτα. Για τα φρούτα τα έγραψα και παραπάνω, πολύ κατώτερη επιλογή από τα φρέσκα... πολλά ζάχαρα με μεγάλη θερμιδική πυκνότητα και το μόνο που προσφέρουν είναι ελάχιστες ίνες.
Χαίρομαι που δουλεύει αλλά δεν είναι μονόδρομος Έλλη, αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Σύμφωνα με τα διαγνωστικά κριτήρια του σεμιναρίου έπασχα(πάσχω; δεν έχω καταλάβει αν τελικά θεραπεύεσαι και ποτέ) και γω από αδηφαγική διαταραχή και με ταλαιπωρεί ακόμα... αν και φυσικά δεν έχω 2 επεισόδια ανά εβδομάδα εδώ και πάρα πολύ καιρό... βοηθήθηκα αλλιώς αλλά έχω προς το παρόν ένα αποτέλεσμα το οποίο και ελπίζω να διατηρήσω. Δε φύτρωσα από ένα ροζ συννεφάκι να το παίζω εδώ μέσα αντιδραστικός χωρίς να έχω εμπειρία από υπερφαγικά επεισόδια, απλά με ενοχλεί αυτό που γίνεται να προσπαθούμε, με καλή πρόθεση, να τους βάλουμε όλους στο καλούπι που βοήθησε εμάς και γι'αυτό δεν έχω δώσει ποτέ συμβουλή χωρίς να μου ζητηθεί... και τότε πάλι πολύ γενικά πράγματα και διστακτικά. Μπορεί να λέω οτι μετραω απλά θερμίδες αλλά κοιτάω πολλά πράγματα στη διατροφή μου, δεν είμαι αφελής... εχω και εγώ κανόνες για το χρόνο που θα φάω κάτι, σχετίζονται περισσότερο με τη γυμναστική μου παρά με αυτά που αναφέρεις εσύ, έχω κανόνες ως προς τη σύσταση της διατροφής μου, δεν έχει υπάρχει μήνας εδώ και 7 μήνες που ο ΜΟ της ΣΗΠ για κάθε βασικό θρεπτικό συστατικό της διατροφής μου να μην είναι πάνω από 80%. Όπως ίσως διακρίνεις έχω κάνει και εγώ και πολλοί ακόμα εδώ μέσα τη μελέτη τους και ίσως έχουν καταλήξει σε μια διαφορετική προσέγγιση που έστω για αυτούς δουλεύει... ο,τι λέω μπορώ να το υποστηρίξω, δε λέω υπάρχει πιθανότητα να αραδιάζω συνεχώς βλακείες αλλά στο δικό μου μυαλό ξέρω γιατί τρώω ή δε τρώω κάτι και δε θέλω να μου συμπεριφέρονται σα να είμαι κάποιος αφελής που λέει λόγια του αέρα επειδή δε ξέρει καλύτερα.
Φίλλιπε καλησπέρα,