Quote:
Originally posted by welldah
sleeve καταρχήν καλωσήλθες! Πρέπει να ξέρεις πως οι επεμβάσεις δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα σε όλους και αρκετές φορές μάλιστα το πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός σε ένα τέτοιο χειρουργείο μπορεί να εκπλήξει και τους ίδιους τους γιατρούς. Θα μπορούσες να μας πεις τι περίπου ποσότητες τρως κάθε μέρα?
Έλλη μου έχεις δίκιο με το σχεδιάγραμμα που έβαλες ότι αυτή είναι η σωστή διατροφή για κάποιον που θέλει να προσέξει την υγεία του όμως για τους εγχειρισμένους ανάλογα με τον τύπο του χειρουργείου που έχουν κάνει ισχύουν άλλα κριτήρια :)
welldah μου έχεις δίκιο, πράγματι στην περίπτωση sleeve αλλά και κάθε εγχείρισης η διατροφή διαφοροποιείται ανάλογα με την περίπτωση. Και εμένα η αδερφή μου δεν μπορούσε να φάει από όλες τις ομάδες των τροφών μέσα σε ένα γεύμα και πάντα προσπαθεί να δίνει προτεραιότητα στην πρωτεΐνη που είναι και η πιο σημαντική. Παρόλα αυτά ήθελα να τονίσω απλά το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε προϊόντα ολικής άλεσης αλλά και αμυλούχα στην διατροφή μας τα οποία μας βοηθάνε πάρα πολύ στην διαχείριση υπογλυκαιμιών, και για αυτό το λόγο αλλά και για άλλους πολλούς δεν θα έπρεπε να τις αποκλείουμε από το διαιτολόγιο μας εγχειρισμένοι και μη. Βέβαια κατανοώ ότι μία περιοριστική επέμβαση δεν δίνει την πολυτέλεια πολλών επιλογών και ποικιλίας σε κάθε γεύμα ειδικά τον πρώτο χρόνο :).