:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup::thumbup::thumbup::thumbup:
Printable View
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup::thumbup::thumbup::thumbup:
Πολύ καλό τόπικ MerryMaker_Misery !
Θα ήθελα να προσθέσω τι με έκανε να δοκιμάσω low-carb δίαιτα:
Sickengly Sweet
Hunger and hormones: a vicious circle
Ειδικά το τελευταίο βιντεάκι εξηγεί το γιατί ο εγκέφαλος μας λειτουργεί έτσι: Depressed?
Κάποτε συζητούσα με μία φίλη μου (ελλιποβαρής) και της έλεγα ότι εσύ δεν πεινάς, ενώ λόγω των παραπανίσιων κιλών πεινάω και μου απαντάει ότι πεινάει συνέχεια (είναι τέλεια στην ζαχαροπαστική :starhit: ) ακόμα κι αφού έχει φάει πεινάει. Αναρωτιόμουν πως γίνεται μέχρι που είδα τα βίντεο.
Αυτές τις μέρες κάνοντας low-carb ελέγχω 1) συναισθήματα και 2) την πείνα!! Έπαψα να έχω εκείνο το αίσθημα της πείνας που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και νόμιζα ότι θα τρελαθώ εάν δεν τσιμπήσω κάτι.
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν προτείνω "κάντε atkins", αλλά δώστε χρόνο να ενημερωθείτε για το πως επηρεάζει το σώμα μας η υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων, πραγματικά έπαθα πλάκα όταν είδα αυτά τα βιντεάκια, είναι ολόκληρη σειρά, δείτε και τα άλλα! Σε ένα ποσοστό η πείνα γεννιέται από αυτό που επιλέξαμε να φάμε στο προηγούμενο γεύμα και όχι επειδή σώνει και καλά είμαστε απειθάρχητες, βουλιμικές κ.α. όπως μια κοινωνική αντίληψη μας έχει πείσει ότι είμαστε!
Και αυτό για την φρουκτόζη Sugar - a sweet addiction, ΔΕΝ θα βρείτε low-fat τρόφιμο που δεν έχει και φρουκτόζη! καλύτερα να φας το full-fat και να χορτάσεις παρά το low-fat με τη φρουκτόζη και να πεινάς μετά από μισή ώρα... και δεν είναι ότι θα πεινάς, το πρόβλημα είναι ότι όταν θα ενδώσεις στην πείνα και φας θα αισθάνεσαι τύψεις και άσχημα για εσένα!!! Είναι φοβερό το πως μας προγραμματίζουν ελέγχοντας την χημεία του εγκεφάλου μας να έχουμε μια "αυτο-τιμωρητική" διάθεση για το σώμα μας και ενοχική σχέση με το φαγητό!
does eating fat make you fat?
"carbs are killing you" είναι λίγο υπερβολικό, το σώμα μας χρειάζεται ποικιλία, αλλά αυτά που λέει για την υπερέκκριση ινσουλίνης δυστυχώς αληθεύουν όπως η πηγή που παρέθεσε η MerryMaker_Misery στο πρώτο ποστ
:thumbup::thumbup::thumbup:Quote:
Originally posted by otiosa
Πολύ καλό τόπικ MerryMaker_Misery !
Θα ήθελα να προσθέσω τι με έκανε να δοκιμάσω low-carb δίαιτα:
Sickengly Sweet
Hunger and hormones: a vicious circle
Ειδικά το τελευταίο βιντεάκι εξηγεί το γιατί ο εγκέφαλος μας λειτουργεί έτσι: Depressed?
Κάποτε συζητούσα με μία φίλη μου (ελλιποβαρής) και της έλεγα ότι εσύ δεν πεινάς, ενώ λόγω των παραπανίσιων κιλών πεινάω και μου απαντάει ότι πεινάει συνέχεια (είναι τέλεια στην ζαχαροπαστική :starhit: ) ακόμα κι αφού έχει φάει πεινάει. Αναρωτιόμουν πως γίνεται μέχρι που είδα τα βίντεο.
Αυτές τις μέρες κάνοντας low-carb ελέγχω 1) συναισθήματα και 2) την πείνα!! Έπαψα να έχω εκείνο το αίσθημα της πείνας που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και νόμιζα ότι θα τρελαθώ εάν δεν τσιμπήσω κάτι.
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν προτείνω "κάντε atkins", αλλά δώστε χρόνο να ενημερωθείτε για το πως επηρεάζει το σώμα μας η υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων, πραγματικά έπαθα πλάκα όταν είδα αυτά τα βιντεάκια, είναι ολόκληρη σειρά, δείτε και τα άλλα! Σε ένα ποσοστό η πείνα γεννιέται από αυτό που επιλέξαμε να φάμε στο προηγούμενο γεύμα και όχι επειδή σώνει και καλά είμαστε απειθάρχητες, βουλιμικές κ.α. όπως μια κοινωνική αντίληψη μας έχει πείσει ότι είμαστε!
Και αυτό για την φρουκτόζη Sugar - a sweet addiction, ΔΕΝ θα βρείτε low-fat τρόφιμο που δεν έχει και φρουκτόζη! καλύτερα να φας το full-fat και να χορτάσεις παρά το low-fat με τη φρουκτόζη και να πεινάς μετά από μισή ώρα... και δεν είναι ότι θα πεινάς, το πρόβλημα είναι ότι όταν θα ενδώσεις στην πείνα και φας θα αισθάνεσαι τύψεις και άσχημα για εσένα!!! Είναι φοβερό το πως μας προγραμματίζουν ελέγχοντας την χημεία του εγκεφάλου μας να έχουμε μια "αυτο-τιμωρητική" διάθεση για το σώμα μας και ενοχική σχέση με το φαγητό!
asteropi αν καταλαβα καλα... εννοεις μεταξυ αλλων οτι τα συμπληρωματα-βιταμινες ειναι απατη κ δεν χρειαζονται?
2. 10 ημέρες
Ας θεωρήοσυμε έναν μέσο άνθρωπο που έχει μεταβολισμό στις 2000 θερμίδες ημερησίως.
Αν για 10 μέρες δε φάει τίποτα και πίνει μόνο νερό, θα χάσει 2000*10=20000θερμίδες. Δηλαδή 20000/7500=2,6 καθαρά κιλά.
Φυσικά κι αυτό είναι ουτοπικό γιατί μετά από 1-2 μέρες ο οργανισμός θα σοκαριστεί κι ο μεταβολισμός θα πέσει πάρα πολύ, επίσης κι οι δραστηριότητες του ανθρώπου αυτού, που θα έχει κρεβατωθεί-νοσηλευτεί. ʼν, εν τω μεταξύ δεν έχει τρελαθεί ή πεθάνει!
Αν επί 10 μέρες όμως πεισμώσει και πεινάσει τρώγωντας -1000 θερμίδες ημερησίως θα χάσει 1,3 κιλό περίπου.
Και στις 2 περιπτώσεις όταν ξαναδει φαΐ, θα μετατρεπεί φαγάνθρωπος, όπως λέμε τέρας.
ΥΓ. Ίσως να τα έχουμε ξαναπεί, αλλά είναι ένα καλό θέμα και μια καλή ευκαιρία να ανταλλάσουμε απόψεις. Και να είμαστε σε κουβέντα.
για τις βιταμινες giorgosdelta τι αποψη εχεις?
@ria, όταν είσαι σε παρατεταμένη δίαιτα ίσως χρειαστείς. Εκτός κι αν βρεις κάποιες σούπερ τροφές και τα παίρνεις όλα. Συνήθως έλλειψη ενός ιχνοστοιχείου σου δίνει σημάδια τα οποία δύσκολα καταλαβαίνεις. Πχ, μπορεί κάποια βράδια να νιώθεις ότι δε βλέπεις καλά την ώρα που σκοτεινιάζει. Α+D.
Εγώ παίρνω Α+D, ίσως και τζάμπα, εν πάση περιπτώσει παίρνω μιας εταιρίας που εμπιστεύομαι, της natures plus, στη χειρότερη χάνω τα λεφτά μου.
Αν αθλείσαι στα όριά σου, χάνεις ιχνοστοιχεία, μεταλλικά άλατα (τα αποβάλλεις) τα οποία, αν δε βρεις τρόπο να τα πάρεις είσαι τελειωμένος.
Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα οι βιταμίνες, ο τρόπος λήψης.
Βιταμίνες για παράδειγμα έχουν κατά κύριο λόγο οι ωμές τροφές., φρούτα και λαχανικά. Για μέτρα, πόσα τρως από αυτά.
παρόλα αυτα υπαρχουν εξετασεις που σου δειχνουν την ελλειψη ή μη... οπως για την D που ανεφερες η (OH)25D3 . Εγω σκοπευω να αρχισω κανοντας πρωτα εξετασεις.... ειμαι σιγουρη οτι θα χρειαστω γιατι οπως κι εσυ ειπες.... ποσες ωμες τροφες καταναλωνουμε την ημερα.... πολυ λιγες
Η τάση για υπερφαγία πολλές φορές υποκρύπτει έλλειψη βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Γι αυτό και οι διατροφολόγοι, ειδικά αυτοί που ειδικεύονται σε διατροφικές διαταραχές συστήνουν συμπληρώματα διατροφής.
Όπως είπε και ο Γιώργος αν κάνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα στερητική διατροφή το πιθανότερο είναι να παρουσιάσουμε ελλείψεις. Οι ελλείψεις αυτές όμως δεν φαίνονται στο αίμα γιατί το σώμα μας έχει την τάση να διατηρεί την σύσταση του αίματος σταθερή. Η έλλειψη είναι σε κυτταρικό επίπεδο και εντοπίζεται μόνο μέσα από εξειδικευμένες εξετάσεις. π.χ. μία γυναίκα μπορεί να έχει οστεοπόρωση και το ασβέστιο στο αίμα της να έχει τιμή σε φυσιολογικά επίπεδα. Θέλει πιο εξειδικευμένες εξετάσεις για να εντοπίσει την έλλειψη ασβεστίου στα κόκαλά της.
Η άποψη του διατροφολόγου μου είναι η εξής:
Αν ζεις σε ένα περιβάλλον χωρίς ρύπανση, πίνεις καθαρό φιλτραρισμένο νερό, δεν έχεις συνεχές άγχος, τρως φρούτα και λαχανικά από τον βιολογικό μπαχτσέ σου, χωρίς να έχεις καθόλου επεξεργασμένη τροφή στο καθημερινό σου διαιτολόγιο, βγαίνεις κάθε μέρα στον ήλιο και αγναντεύεις το απέραντο γαλάζιο για 30 λεπτά τότε δεν χρειάζεται να λαμβάνεις συμπληρώματα διατροφής. :lol:
Για εμάς όμως που ζούμε σε πόλεις, τρώμε το άγχος του ελέους, ζούμε μέσα στην ρύπανση και δεν έχουμε την πολυτέλεια να τρώμε μόνο βιολογικές τροφές επιβάλλεται για να έχουμε σε βάθος χρόνου καλή υγεία να λαμβάνουμε συμπληρώματα. Δεν είναι τυχαίο που τα χρόνια νοσήματα (ειδικά τα καρδιαγγειακά) , τα αυτοάνοσα και οι καρκίνοι θερίζουν την τελευταία ειδικά 20ετία και μάλιστα με αυξητικές τάσεις. Η δυνατότητα του οργανισμού μας για αυτοίαση μειώνεται και η διατροφή και ο τρόπος ζωής μας παίζει τον ύστατο ρόλο.
Μπορεί λαμβάνοντας συμπληρώματα να μην αντιλαμβανόμαστε την θετική τους επίδραση μέσα σε λίγες μέρες, αλλά σε βάθος χρόνου σίγουρα θα νιώσουμε διαφορές.
Προσωπικά ένα ντοκιμαντέρ που με κλόνισε πολύ σε ότι έχει να κάνει με την διατροφή και με τα συμπληρώματα διατροφής ήταν το "Food Matters". Για όποιον δεν το έχει δει, συστήνω ανεπιφύλακτα να αφιερώσει τον χρόνο. Αξίζει τον κόπο.
http://www.youtube.com/watch?v=0MFP2oHe0yE
πολυ κατατοπιστικό ποστ... σε ευχαριστω Έλλη...
Παρακαλώ Ρία μου :starhit:
εύχομαι να σε βοηθήσει να δεις με ένα πιο θετικό μάτι τα συμπληρώματα διατροφής. Κάποτε ήμουν και εγώ αρνητική στο να λαμβάνω συμπληρώματα γιατί είμαι άνθρωπος γενικά που δεν θέλω να παίρνω χάπια και είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτική με τα φάρμακα και ιδιαίτερα αρνητική ως προς την κατάχρησή τους.
Νόμιζα ότι τα συμπληρώματα είναι και αυτά χάπια - φάρμακα, αλλά δεν είναι έτσι. Αν επιλέγουμε αξιόπιστες εταιρείες με συμπληρώματα που παράγονται με φυσικό τρόπο, τότε μπορείς να είσαι βέβαιη ότι μόνο να ωφεληθείς μπορείς με την λήψη τους. Τώρα πλέον λαμβάνω σίγουρα μία πολυβιταμίνη την ημέρα και κατά καιρούς λαμβάνω και άλλα συμπληρώματα όπως προβιοτικά, λιπαρά οξέα και βιταμίνη D και σπιρουλίνα. Τελευταίως ξεκίνησα να τρώω και γύρη κάθε πρωί πριν το πρωινό μου. Γενικώς φροντίζω σύμφωνα πάντα με την καθοδήγηση του διατροφολόγου μου και με την οικονομική μου κατάσταση να λαμβάνω συμπληρώματα. Σε βάθος χρόνου και παράλληλα με μία ισορροπημένη διατροφή βλέπω ότι με βοηθάνε να έχω περισσότερη ενέργεια, να ξεμπλοκάρω τον μεταβολισμό μου και να έχω λιγότερες τάσεις για υπερφαγία.
Η αλήθεια είναι οτι κι εγω σε αυτη τη κατηγορια ειμαι... ή μαλλον δεν την επέλεξα.. οτι μηνυματα μας περνανε αυτα και υιοθετούμε προφανώς....Quote:
Originally posted by Eli
Κάποτε ήμουν και εγώ αρνητική στο να λαμβάνω συμπληρώματα γιατί είμαι άνθρωπος γενικά που δεν θέλω να παίρνω χάπια και είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτική με τα φάρμακα και ιδιαίτερα αρνητική ως προς την κατάχρησή τους.
Νόμιζα ότι τα συμπληρώματα είναι και αυτά χάπια - φάρμακα, αλλά δεν είναι έτσι.
σε ευχαριστώ και πάλι... ειδα λιγο απο το βίντεο κ ομολογω οτι μου εδωσες ''τροφή'' για σκεψη σήμερα :tumble:
Ρία μου το κακό είναι ότι η Δυτική ιατρική έχει απόλυτη άγνοια σε ότι αφορά συμπληρώματα διατροφής και γενικά περί διατροφής. Μάλιστα οι περισσότεροι γιατροί είναι ακόμα και αρνητικοί ως προς την λήψη τους για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω. Λένε ότι δεν τα χρειαζόμαστε ή ότι μπορεί να βλάψουν την υγεία μας. Ωστόσο κανείς δεν πέθανε ή δεν απέκτησε προβλήματα υγείας λαμβάνοντας βιταμίνες, ενώ δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα φάρμακα.
Σίγουρα και τα συμπληρώματα θα πρέπει να τα λαμβάνουμε σωστά και σύμφωνα με την σύσταση κάποιου επαγγελματία υγείας. Η κατάχρηση φέρνει προβλήματα ακόμη και σε τροφές και συμπληρώματα που μπορούν να μας ωφελήσουν. Δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί ως προς την λήψη τους. Παν μέτρον άριστον :)
απότι καταλαβαίνω όμως... καθε ανθρωπος εχει διαφορετικες αναγκες σε βιταμίνες (ποσότητα κ είδος) αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πιο ειναι το κριτηριο επιλογης αυτων, όταν μάλιστα δεν δινονται μετα απο εξειδικευμενες εξετασεις ....
θα μου πεις το σωμα θα σου δειξει ποσο κ τι χρειαζεται... αλλα αν μιλαμε για μακροχρονιο ωφελος? αυτο δεν το καταλαβαινω...