Quote:
Originally posted by Empneustns
Αρα καποια στιγμη πρεπει να αποφασισεις αν θα λειτουργεις συμφωνα με την ψυχρη σκεψη η με το συναισθημα,με τη στυγνη λογικη η με αυτο που σου λεει το στερνο σου,την εσωτερικη φωτια,το φως σου.Ανεφερα για τις διαστασεις για να αποδειξω πως δεν ειναι ολα συμπτωματικα.(ειπαμε συμπτωσεις αλλα τοσες πολλες?).Και συνεχιζω(πραγματικα πως καταφερνεις σε 15 σειρες να εκφραζεις τοσες σκεψεις ειναι αξιο αποριας).Καποτε εβλεπα ενα ντοκυμαντερ που εδειχνε μια μπαλα να πεφτει σε ενα καρφι.υπηρχαν 50% πιθανοτητες μετα την κρουση με το καρφι η μπαλα να φυγει δεξια και αλλες τοσες αριστερα.Με την λογικη θα πρεπει να ειναι ισες.Και συνηθως ετσι γινοταν.Το περιεργο ειναι πως οταν μαζευοταν 3-4 ατομα και σκεφτονταν πως η μπαλα θα παει δεξια,αποδυκνειοταν πως τοτε η μπαλα πραγματικα εφευγε προς τα δεξια τις περισσοτερες φορες.Οποτε μιλαμε για μια κατασταση οπου μεσα απο μια ασαφεια εβγαινε ενα σταθερο αποτελεσμα (τρελο ε?).Το παραλληλιζω λιγακι με το νομο των πιθανοτητων και πως μπορεις να επηρεασεις τις πιθανοτητες.
Ξεχωριζω και εγω τα συναισθηματα που χρησιμοποιουνται για την επιβιωση,ερωτας,πεινα,φοβο� � κλπ,με τα συναισθηματα της ουσιας,δικαιοσυνη,αγαπη,ηθ� �κη.θα βαλω την αγαπη στο δευτερο σκελος,επετρεψε μου να το κανω.
Σε μια μεταθανατια μορφη υπαρξης για μενα μετραει η ποιοτητα του ειναι σου,η οποια μπορει να ειναι ανεξαρτητη απο τις μνημες σου.πχ μια καλη ψυχη παλι καλοσυνη θα βγαλει γιατι ετσι εχει σχηματιστει,ενω μια κακη το αντιθετο.Οποτε εφοσον η ουσια σου ειναι διαυγης,παλι σε αναλογες δοκιμασιες θα δρασει με τροπο διαυγη.ειναι θεμα πυρηνα της ψυχης σου πλεον και πως εχει σφυρηλατηθει.Για αυτο ισως και να μην χρειαζονται οι μνημες.
Σχετικα με την δευτερη παραγραφο σου,ειναι μια δικη σου αποφαση στο κατω κατω αυτη ειναι και η μαγκια μας,οτι μπορουμε να αποφασισουμε για τον εαυτο μας.
Νομιζω οτι τη στιγμη που θα το αποφασίζω, θα λειτουργώ με τη σκέψη μου, αρα θα ειναι μια προκατειλημένη απόφαση ;) Γενικότερα δεν νιώθω την ανάγκη να υιοθετήσω μέσα μου μια σαφή στάση απέναντι στα πράγματα τα υπαρξιακά. Το αφήνω ρευστό, προς το παρόν.