Quote:
Originally posted by giorgosdelta
Καλημέρα Έλη. Παρακαλώ, είναι δική μου η ευχαρίστιση.
Ας προσπαθήσουμε να πάρουμε από την αρχή το κεφάλαιο χαμομηλέλαιο. Αποτελείται από 2 βασικά συστατικά. Το χαμομήλι και το ελαιόλαδο.
Το ελαιόλαδο ξέρω εμπειρικά πως είναι προστατευτικό του δέρματος, το χαμομήλι είναι γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες όπως είπες. Το σκόρδο είναι ισχυρό μικροβιοκτόνο όπως και το θυμάρι επίσης.
Το καλοκαίρι είχε ωτίτιδα ο γιος μου και είπα να του βάλω χαμομηλέλαιο, το οποίο είχαμε φτιάξει παρέα, και μου απαντά πως ναι να μου βάλεις αυτό το λάδι το γκάρλικ. Δε ξέρω πως του ήρθε, αλλά εμένα είτε μου έφεξε είτε το είχα ξαναδιαβάσει κάπου, έτσι έφτιαξα λίγο τέτοιο λαδάκι με χαμομήλι και σκόρδο κι είχε φοβερά αποτελέσματα. Φαντάσου το σαν μια σβηστήρα με ειδικότητα το μικρόβιο της ωτίτιδας.
Το χαμομήλέλαιο το χρησιμοποιώ συνήθως για τους πόνους των άκρων και για προβλήματα ακοής. Για δερματικά προβλήματα κι ως επουλωτικό πληγών (αν και κάνει και το χαμομηλέλαιο γι αυτά) χρησιμοποιώ το βαλσαμέλαιο (επουλωτικό) καιτο βαλσαμέλαιο με αιθέριο έλαιο θυμαριού ή βάμμα θυμαριού. Για πάσης φύσεως δερματικά θέματα (σαν το έκζεμα).
Για το έκζεμα διάβασα πως οφείλεται σε κάποιες τροφές (αλλεργική αντίδραση) όπως το γάλα, αυγό, σιτάρι. Είναι τροφές που έχει καταστρέψει ο άνθρωπος με την επεξεργασία, είναι άχρηστες στη μορφή που διατίθενται προς κατανάλωση. Για το γάλα τώρα, καλό είναι, μέχρι τα 3, 4 χρόνια μας, αλλά όχι το αγελαδινό. Το μητρικό ή το κατσικίσιο. Για τις αγελάδες τα έγραψες κι εσύ, που να δεςι κι εικόνες από σύγχρονες φάρμες.
Θα μπορούσα, πολύ ευχαρίστως, αν θες να σου στείλω λίγο χαμομηλέλαιο με θυμάρι για την δουλειά που το θες (γράψε μου μύνημα στην περίπτωση αυτή).
Μπορείς να αγοράσεις και λίγο αιθέριο έλαιο θυμαριού και να ρίξεις μέσα σε 50γρ βαλσαμέλαιο 10,20 σταγόνες. Έτσι θα έχεις ένα δυνατό φάρμακο πιστεύω για το έκζεμα.
Το χαμομήλι επιλέγω να το μαζέψω από την παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας όπου έχει και πολύ δυνατό άρωμα.
Από τα μικρά φυτά επιλέγω να μαζέψω άνθη, αυτά που φτάνουν μέχρι 40 εκατοστά ύψος, όχι τα μεγάλα που φτάνουν μέχρι και το 1μέτρο.
Γιωργο να σε ρωτησω κατι μηπως ξερεις? ο μικρος μου γιος καποια στιγμη οταν ηταν 3 ετων ηρθε απο το σχολειο με κοκκινα λιγο ανασηκωμενα σα σπυρακια στα μαγουλακια του, εκτοτε καθε χειμωνα βγαινουν και καθε καλοκαιρι φευγουν εδω και 6 χρονια!! για να μη σε ζαλιζω τον εχω παει σε 3 παιδιατρους και 4 δερματολογους, 1 αλλεργιολογο, εχω κανει το παιδι πειραματοζωο αλλα φως μηδεν!! πως μπορω να φτιαζω αλοιφη απο βαλσαμο να του βαζω μηπως βοηθησει?