Ακομα ηθελα να σας ρωτησω τι καλύπτει το ΙΚΑ?
Νοσηλεια? Χειρουργειο? Τι αλλο?
Printable View
Ακομα ηθελα να σας ρωτησω τι καλύπτει το ΙΚΑ?
Νοσηλεια? Χειρουργειο? Τι αλλο?
Εννοειτε Αβα μου οτι υπαρχουν και επιτυχιες στο δακρυλιο οπως ειπα και πριν, οπως εισαι και εσυ μια απο αυτες!!
Το Ικα καλυπτει ολο το ποσο της επεμβασης, νοσηλειας, φαρμακων αρκει να γινει σε δημοσιο νοσοκομειο! Αν γινει η επεμβαση σε ιδιωτικο, καλυπτει ενα μερος της και τα υπολοιπα τα πληρωνεις εσυ. Υπαρχουν πολλα καλα δημοσια νοσοκομεια οπως το Ιπποκρατειο, το Ριο (πρωτοπορος σε αυτου του ειδους επεμβασεις!) ο Ευαγγελισμος και αλλα! Ακομα και στο Ηρακλειο Κρητης κανουν.. Το καλυτερο ειναι να δει οσους πιο πολλους γιατρους μπορει η κοπελα σου, να δει ποιος της κανει το κλικ και να την κανει σε αυτον! Οταν αποφασισει σε ποιο γιατρο θα την κανει, της δινει ο γιατρος μια βεβαιωση οτι πρεπει να κανει επεμβαση παχυσαρκιας και την κατατεθετε στο πιο κοντινο σας Ικα! Θα σας ζητησουν να κανει μια σειρα εξετεσεων και μολις τις εχει μαζεψει ολες θα τις καταθεσει στο Ικα μαζι με την βεβαιωση του γιατρου! Την λιστα εξετασεων θα σας την δωσει ειτε ο γιατρος ειτε το ικα δεν ειμαι σιγουρη, καλυτερα να σε ενημερωσει παιδι που την εχει κανει με το Ικα. Θα πρεπει να περασει και απο επιτροπη και ψυχολογο αν δεν κανω λαθος! Αλλα ολα αυτα τα κανουν ολοι του Ικα αρα μην αγχωνεσε! Καλη αναζητηση γιατρου και ευχομαι να πανε ολα καλα μεσα απο την καρδια μου!
Εαν η ιδιωτικη κλινική ειναι συμβεβλιμενη με τον ΕΟΠΥΥ, τι πληρώνει το ΙΚΑ?
Πήγα στο ΙΚΑ και δεν ξερουν τι τους γινεται...
Το ικα θα πληρωσει εαν δεν κανω λαθος 1500-2000 ευρω... Δεν ειμαι -00% σιγουρη γιαυτο, καλυτερα να στο πει καποιος αλλος που ειναι σιγουρος!
Θελω να σου πω ομως το εξης: εγω οταν μου μπηκε η ιδεα να κανω την επεμβαση, ουτε κατα διανια δεν σκεφτηκα να παω σε δημοσιο νοσοκομειο!! Ειχα την αντιληψη οτι δεν θα με προσεξουν, οτι σιγα τωρα ενα δημοσιο νοσοκομειο μην κανει σωστα την δουλεια του... Και ομως! Ευτυχως επεσα ΠΟΛΥ εξω!! Πολλα απο τα δημοσια νοσοκομεια μας δεν εχουν να ζηλεψουν σε ΤΙΠΟΤΑ απο τα ιδιωτικα. Εκτος αυτου: σε ιδιωτικο θα σε κρατησουν μεσα 2 μερες το πολυ, σε δημοσιο τουλαχιστον 4-5! Αυτο σημαινει οτι εαν κατι συμβει θα εισαι εκει και θα το αντιμετωπισουν αμεσως! Επισης εαν κατι παθεις χτυπα ξυλο στο ιδιωτικο νοσοκομειο, θα σε στειλουν σε δημοσιο για να γινεις καλα και μετα το ιδιωτικο δεν φερει καμια ευθυνη! Επισης αν αναλογιστεις το ποσες περισσοτερες επεμβασεις κανουν στα δημοσια νοσοκομεια, η πειρα των γιατρων ειναι μεγαλητερη απο των ιδιωτικων!!
Προς Θεου δεν εχω τιποτα εναντια στα ιδιωτικα, απλα το ανελυσα το θεμα και μιλησα και με πολυ κοσμο που ειχε αναλογες εμπειριες και βγηκα σε αυτο το συμπερασμα!
Εννοειτε η τελικη αποφαση δικη σας! Καλη επιτυχια στην κοπελα σου!
wow μου εγω θα την κανω σε ιδιωτικη κλινικη γιατι το ταμειο μου τα καλυπτει ολα αλλα θα μεινω μεσα 4 μερες , οχι 2...
mariakriti τι ταμειο εχεις?
Πόσο περιπου θα σου κοστισει? Αν θες μου λες φυσικα!
Και πότε θα την κανεις?
αυριο θα στειλω τα χαρτια μου αθηνα εγω , και θα περιμενω κανενα διμηνο το πολυ για να παρω την εγκριση..μετα θα την κανω αμεσως..εγω εχω ταμειο τραπεζων ,και μου καλυπτει ολο το ποσο..νομιζω ειναι γυρω στα 6 χιλιαρικα..
mariakriti δες τι θα σου εγκρινου πρωτα , διοτι εμενα το ταμειο μας μου ειχε εγκρινει γυρω στα 2500? , τσεκαρε το πρωτου βγεις με κανενα κονδυλι και ψαχνεσαι
οχι ειναι σιγουρο οτι μου εγκρινουν ολο το ποσο. εγω ειμαι απο τους τυχερους ακομα διοτι ειμαστε εκτος εοπυ!
καλα τελειως ακυρο...χιλια συγνωμη δεν ημουν σωστα ενημερωμενη...μολις τωρα εμαθα απο τη μαμα μου οτι ειμαι ασφαλισμενη ( εχω ασφαλεια ζωης ) και αυτη πληρωνουν το υπολοιπο ποσο....χιλια συγνωμη..:P
μια μεγαλη καλησπερα και απο εμενα......εχω παρα πολυ καιρο να γραψω αλλα με αυτα που διαβαζω δεν θα γραψω ... θα κραξω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΛΟΙ να το παιζετε ιατροι !!!!! καθε περιπτωσηειναι διαφορετικη !!!! οτι και να κανεις αν συνεχισεις να τρως δεν προκειται να χασεις γραμμαριο !!!!!!! και σε οτι αφορα τον δακτυλιο ...κλεινω 8 μηνες παρεα του και το αποτελεσμα ειναι - 42 κιλα και ενα μεγαλο χαμογελο στο προσωπο !!!!!!!!!!!!!!
Καλησπέρα Elizaasian. Κάνεις λάθος εάν θεωρείς ότι εδώ μέσα το παίζουμε γιατροί. Καταθέτουμε τις εμπειρίες μας και από εκεί και πέρα ο καθένας είναι σε θέση να κρίνει, ούτε συνταγές δίνουμε, ούτε τίποτα. Φυσικά και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χαίρομαι που τα έχεις πάει καλά με τον δακτύλιο και είχες καλά αποτελέσματα γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο άλλωστε, να τα καταφέρουμε και να έχουμε το χαμόγελο στο πρόσωπό μας. Δυστυχώς όμως εγώ γνωρίζω πολλά άλλα άτομα και από εδώ μέσα αλλά και προσωπικά που κινδύνεψε σοβαρά η υγεία τους με τον δακτύλιο και μόνο χαμόγελο δεν είχαν στο πρόσωπό τους και θεωρώ υποχρέωσή μου να μην το αποκρύψω και να το πω, αν εσύ θεωρείς ότι το παίζω γιατρός είναι δικό σου θέμα και δεν με αφορά, εγώ απλά λέω την αλήθεια που ξέρω.
Ναι ετσι μαλιστα. Ιδια περιπτωση με εμενα, ταμειο και ιδιωτικη ασφαλεια τα καλυψαν ολα και δε πληρωσα κατι και την εκανα ιδιωτικα σε μονοκλινο δωματιο.Quote:
Originally posted by mariakriti
καλα τελειως ακυρο...χιλια συγνωμη δεν ημουν σωστα ενημερωμενη...μολις τωρα εμαθα απο τη μαμα μου οτι ειμαι ασφαλισμενη ( εχω ασφαλεια ζωης ) και αυτη πληρωνουν το υπολοιπο ποσο....χιλια συγνωμη..:P
elizaasian κανεις δεν το παιζει γιατρος. ο καθενας λεει αυτα που εχει δει και απο κει και περα ο καθενας θα κρινει το τι θα πιστεψει και τι οχι. τι θα ψαξει και τι δεν θα ψαξει. εμενα η μαμα μου εχει πολλα προβληματα με τον δακτυλιο και υπαρχει πιθανοτητα να τον βγαλει για να κανει σλιβ. ξερω πολλα ατομα που δεν εχουν παει καλα με τον δακτυλιο και ο ιδιος ο γιατρος σου λεει ποσα περρισοτερα αρνητικα εχει σε σχεση με το σλιβ. το οτι εσυ εχεις παει καλα ειναι πολυ ευχαριστο αλλα δυστυχως δεν ισχυει για ολους με δακτυλιο...! και μαλιστα εσυ που τον εχεις βαλει και προφανως θα εχεις μιλησει και με αλλα ατομα θα επρεπε να το ξερεις καλυτερα!