Γλαύκη είμαι 1,80 και 90 κιλά με ποσοστό λίπους 15%. Θέλω να πάρω 5-6 κιλά (μυών) ακόμα για να κατέβω σε αγώνες στις αρχές του 2013. Τώρα είμαστε ίσοι και μπορούμε να συζητήσουμε;
Printable View
Γλαύκη είμαι 1,80 και 90 κιλά με ποσοστό λίπους 15%. Θέλω να πάρω 5-6 κιλά (μυών) ακόμα για να κατέβω σε αγώνες στις αρχές του 2013. Τώρα είμαστε ίσοι και μπορούμε να συζητήσουμε;
Ποιος σου ειπε οτι οι εγχειρισμενοι τρωνε παγωτα κ πινουν κοκα κολες ολη μερα η μια τουρτα την ημερα?που το ειδες γραμμενο?
Μονο κ μονο οτι εισαι ξανα αδυνατος η ψυχολογικη σου κατασταση ειναι πολυ καλυτερη οποτε αυτοι που δεν μπορουν να διαθεσουν για ψυχοθεραπεια,εχω κανει κ θεωρω οτι ηταν τα πιο πεταμενα λεφτα που εδωσα στη ζωη μου,ειναι αρκετα καλυτερα.
Κοιταξε Ροκετ δεν ειναι σιγουρο οτι μπορω να σε πιστεψω γιατι εχω γιο 1,96 ,84 κιλα που ειχε ποσοστο λιπους 14% περσι κ το κατεβασε κι αλλο γιατι ηταν πολυ κ ουτε μπηκε ουτε θα εμπαινε ποτε σε ενα φορουμ διατροφικων διαταραχων απο τη στιγμη που δεν ειχε ποτε προβλημα.Σε τι αγωνες θελεις να κατεβεις?Να σου πω οτι ειναι πολυ γυμνασμενος κ βολευμπολιστας.
...κι εγώ πεταμένα τα θεωρώ... όχι τα πιο πεταμένα, αλλά σίγουρα πεταμένα!
Rocket ακριβώς γι'αυτό σου έγραψα παραπάνω ότι έχω πλέον να αντιμετωπίσω μόνο την πείνα του μυαλού μου. Προσέχω όσο μπορώ αλλά αν θελήσω οπωσδήποτε να φάω γλυκό θα φάω π.χ. μισή πάστα και αναγκαστικά θα σταματήσω γιατί θα σκάσω κι εν τω μεταξύ θα μου έχει περάσει και η "λύσσα" για γλυκό. Αν τώρα κάποιος που έχει κάνει sleeve θέλει να τρώει κάθε μία ώρα μισή πάστα εννοείται ότι αρθροιστικά μέσα στην ημέρα θα πάρει πολλές θερμίδες και θα πάρει και κιλά. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να παρακολουθείται κάποιος και από ψυχολόγο, θα τον βοηθήσει η επέμβαση αλλά δεν αρκεί για να διατηρήσει το βάρος του σε βάθος χρόνου. Το καλό όμως είναι ότι αρκετά παιδιά από εδώ μέσα κάνοντας βαριατρική επέμβαση έχουν βοηθηθεί πολύ και στον τρόπο που βλέπουν πλέον το φαγητό και τη διατροφή τους. Επειδή το πρώτο εξάμηνο είναι πολύ μικρές οι ποσότητες που μπορούμε να φάμε και έχουμε και δυσανεξίες σε κάποια φαγητά αναγκαζόμαστε πολλές φορές να ακολουθούμε σωστή διατροφή και το μυαλό μας συνηθίζει τα νέα δεδομένα και ξεχνάει τις παλιές κακές συνήθειες. Σε κάποιους δηλαδή το βαριατρικό χειρουργείο λειτουργεί και ως "λοβοτομή". Πρώτη και καλύτερη είμαι εγώ που λόγω του διαβήτη μου και των κιλών μου μου απαγορεύονταν τα γλυκά και γι'αυτό ήθελα να τα τρώω συνέχεια. Τώρα με τη σιγουριά του sleeve δεν τα σκέφτομαι όπως πριν και μου κάνει πραγματικά εντύπωση που χωρίς καθόλου πίεση από μόνη μου και χωρίς να το θέλω ή να το έχω προσπαθήσει δεν θέλω να τα φάω. Το βαριατρικό χειρουργείο είναι ένα εργαλείο και έχει να κάνει με τη διάθεση του καθενός για το πως θα το διαχειριστεί και θα το εκμεταλλευτεί σε βάθος χρόνου για να παραμείνει στο φυσιολογικό του βάρος. Επαναλαμβάνω ότι όταν κάποιος βλέπει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το χειρουργείο του πρέπει να έχει και παράλληλη επίβλεψη από ψυχολόγο.Quote:
Originally posted by rocket
Η Τζίνα έδωσε μια απάντηση "και να θέλω δεν μπορώ να κάνω υπερφαγικά" αλλά εγώ ο άσχετος νομίζω ότι τα υπερφαγικά δεν έχουν να κάνουν με πείνες κλπ αλλά με άλλα προβλήματα (ψυχολογικής φύσεως) τα οποία δεν λύνονται με μια εγχείρηση. Επίσης δεν καταλαβαίνω πως μπορείς να χάσεις πολλά κιλά αν τρώς παγωτά και πίνεις κοκακόλες όλη τη μέρα. Δεν έχει διαφορά αν φας μια τούρτα μονοκοπανιά ή αν την φας κατά την διάρκεια της μέρας νομίζω
Επίσης Rocket, θα ήθελα να σου πω ότι κατανοώ ότι έχεις κάποιες απορίες αλλά και όσα παιδιά μπήκαν στον κόπο να σου απαντήσουν εδώ το έκαναν καλή τη πίστη. Εμείς εδώ είμαστε μία παρέα, με κοινό μας πρόβλημα την παχυσαρκία, που βοηθάει και στηρίζει ο ένας τον άλλον όταν χρειαστεί. Ισως να μου σου δώσαμε ακριβώς τις απαντήσεις που ήθελες ή να διαφωνείς με πολλά από αυτά που σου λέμε, αλλά μην μας μαλώνεις, είναι δικαίωμα όλων μας κι εσένα φυσικά να έχουμε την άποψή μας. Προσωπικά βιώνω καθημερινά το καλό που μου έκανε το χειρουργείο και δεν με αφορά να αποδείξω σε κανέναν αν είναι λάθος ή σωστό που το έκανα, ούτε να υπερασπιστώ το sleeve ή να έρθω σε αντιπαράθεση γι'αυτό. Παρ'όλα αυτά έχω την καλή διάθεση να σου απαντήσω σε ότι άλλες απορίες έχεις.
:D:D:D είσαι αγοράκι λοιπόν και όλες μας νομίσαμε πως είσαι κοριτσάκι..να σου προσθέσω λοιπόν πως έχω σταματήσει και το γυμναστήριο (έκανα βάρη γιατί αυτά μου αρέσουν) γιατί δεν έχω αντοχές πλέον ενώ μετά την επέμβαση σίγουρα θα ξεκινήσω πάλι..
εγώ επειδή δεν την έκανα ακόμα την επέμβαση (εγώ θα κάνω γαστρικό bypass) είμαι σε κατάσταση αναμονής για το χειρουργείο δεν μπορώ να σου πω για την διατροφή και όλα όσα σου είπε πχ η Τζίνα. εγώ ακόμα παλεύω να μην πάρο αλλα κιλά και μάλιστα με κίνδυνο τις υγείας μου αφού έχω κατεβάσει την ποσότητα ινσουλίνης που painro για να μην βάλω αλλα κιλά
πάντως ελπίζω να σου λύθηκαν οι απορίες
εχω και εγω μια ερωτηση βρε ροκετ.εσυ ενας αθλητης ξυπνησες μια μερα και λες τι να κανω τι να κανω???δεν μπαινω σε ενα φορουμ διαταραχων προσληψης τροφης και ας ανοιξω ενα τοπικ γιατι κανετε επεμβασεις???μην μου πεις οτι σου ηρθε θεια φωτηση.
ναιQuote:
Originally posted by lila198621
εχω και εγω μια ερωτηση βρε ροκετ.εσυ ενας αθλητης ξυπνησες μια μερα και λες τι να κανω τι να κανω???δεν μπαινω σε ενα φορουμ διαταραχων προσληψης τροφης και ας ανοιξω ενα τοπικ γιατι κανετε επεμβασεις???μην μου πεις οτι σου ηρθε θεια φωτηση.
ημουν σιγουρη για την απαντηση σου.κριμα που τοσα ατομα μπηκαν στον κοπο να σου απαντησουν.δεν εχω καταλαβει ακομα αν εισαι παχυσαρκος που κρυβεται πισω απο ενα ψευτικο προφιλ αθλητη και επιτιθεσαι σε ατομα με το ιδιο προβλημα για να νιωσεις ευχαριστηση η αν απλα εχεις μπει για να σπασεις πλακα.
Κρίμα δεν είναι τα τόσα άτομα που απάντησαν. Κρίμα είναι που εσύ κατάφερες να κάνεις flame σε ένα topic γιατί απλά "δε σου άρεσε". Εσύ δεν είσαι σε αυτούς που απάντησαν (επι της ουσίας, παρά μόνο με post του στυλ "πες μας ποιός είσαι εσύ ρε") οπότε μην οικτίρεις τους άλλους που θέλησαν να συζητήσουν το θέμα. Όλοι οι άλλοι (έστω και κάποιοι κάπως επιθετικά) είχαν την ευγένεια να καταθέσουν την άποψή τους για την απορία μου. Τα δικά σου post ήταν
Quote:
γιατι δεν μας λες λιγο για τον εαυτο σου???ποσα κιλα εισαι ποσα θες να χασεις
Quote:
Όπως βλέπεις είναι όλα απλά απαξιωτικά προς το πρόσωπό μου χωρίς να λένε ουσιαστικά τίποτα για το θέμα.Quote:
ημουν σιγουρη για την απαντηση σου.κριμα που τοσα ατομα μπηκαν στον κοπο να σου απαντησουν.δεν εχω καταλαβει ακομα αν εισαι παχυσαρκος που κρυβεται πισω απο ενα ψευτικο προφιλ αθλητη και επιτιθεσαι σε ατομα με το ιδιο προβλημα για να νιωσεις ευχαριστηση η αν απλα εχεις μπει για να σπασεις πλακα.
:flaming:
Αν κάποιοι σου απάντησαν επιθετικά είναι γιατί η δικιά σου προσέγγιση με το καλημέρα σας ήταν επιθετική και συνήθως ότι δίνεις παίρνεις. Εσύ έρχεσαι για πρώτη φορά σε επαφή μαζί μας, εγώ όμως που γνωρίζω πολλά άτομα από αυτό το φόρουμ, μερικά από αυτά και προσωπικά, θεωρώ ότι έχεις άδικο να τους επιτίθεσαι, όπως π.χ. στη Lila που είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και θα σε παρακαλούσα να παραμείνεις στις απορίες σου χωρίς περαιτέρω επιθετικά σχόλια, αν όντως σε ενδιαφέρει να μάθεις πράγματα και αν θέλεις να συνεχίσουμε να σε σεβόμαστε και να σου απαντάμε.Quote:
Γιατί κάνετε ή θέλετε να κάνετε χειρουργικές επεμβάσεις; Δεν είναι πολύ καλύτερο να κάνετε μια υγιεινή διατροφή;
Μπήκα σήμερα στο forum και πραγματικά σοκαρίστηκα. Τα μισά post είναι για επεμβάσεις και αυτοί που τα γράφουν τα περιγράφουν ότι θα τους αλλάξει την ζωή και άλλα τέτοια...
Στην προσπάθειά σου να υπερασπιστείς την φίλη σου διαστρέβλωσες συνειδητά και σκόπιμα τα όσα έγραψα στο πρώτο post αφαιρώντας το μεγαλύτερο κομάτι της δημοσίευσής μου. Προφανώς στον γραπτό λόγο το ύφος και οι προθέσεις του κειμένου μπορούν πολύ εύκολα να παρανοηθούν. Όπως όμως προκύπτει από την συνέχεια του post που αφαίρεσες από την παράθεσή σου δεν υπήρξε από πλευράς μου καμία πρόθεση να κατακρίνω κανέναν για τις επιλογές του. Το post ολόκληρο είναι αυτό
και από τα όσα γράφει μπορεί καθένας να καταλάβει τόσο τις σχέσεις μου με την παχυσαρκία όσο και τις προθέσεις μουQuote:
Γιατί κάνετε ή θέλετε να κάνετε χειρουργικές επεμβάσεις; Δεν είναι πολύ καλύτερο να κάνετε μια υγιεινή διατροφή;
Μπήκα σήμερα στο forum και πραγματικά σοκαρίστηκα. Τα μισά post είναι για επεμβάσεις και αυτοί που τα γράφουν τα περιγράφουν ότι θα τους αλλάξει την ζωή και άλλα τέτοια...
Υποτίθεται ότι η επέμβαση θα σας μειώσει την όρεξη; Μα αυτά που τρώμε δεν τα τρώμε επειδή πεινάμε. Τα τρώμε επειδή είμαστε λιχούδηδες. Κανένας "χοντρός" δεν έχει πει ποτέ "έφαγα 3 μπριζόλες με μια γαβάθα αγγουροντομάτα κι έσκασα". Όλοι λέμε "έφτιαξα ένα τσιζκέικ και το έφαγα μόνος μου" ή πήρα δυο πίτσες special και τις καθάρισα αλλά το τελευταίο κομμάτι δεν το έφαγα από τις τύψεις".
Πως βοηθάνε τα μανίκια, δαχτυλίδια, μπαλόνια (δεν τα ξέρω απλά από αυτά που είδα εδώ). Ειλικρινά δεν έχω καμία πρόθεση να "την πω" σε κανέναν από εσάς απλά μου δημιουργήθηκε ένας πολύ έντονος προβληματισμός. Κυρίως επειδή διαπίστωσα και μια τάση στο forum να προβάλλονται οι επεμβάσεις ως "λύση" στο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Εγώ θεωρούσα μέχρι τώρα ότι αφορούσαν ενα πολύ μικρό ποσσοστό ανθρώπων με πολύ μεγάλα προβλήματα αλλά βλέπω ότι έχουν γίνει μόδα.
Ειλικρινά και με πολύ αγάπη για ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα θα ήθελα να το συζητήσουμε.
αγαπητε rocket δεν ειναι φιλη της ειναι φιλη ολων και οπως ολες εδω μεσα εχουμε περασει τα ιδια απο τα παραπανω κιλα μας εκτος απο προβληματα υγειας και το ρατσισμο και αν βλεπεις πολλα ατομα να εχουν κανει επεμβαση ειναι γιατι εγινε γνωστο οτι αυτες τις επεμβασεις τις καλυπτουν τα ταμεια γιατι ειναι αληθεια οτι χωρις ταμειο δυσκολο να κανεις μια επεμβαση αυτου του ειδους
συνηθως τα πιο πολλα ατομα που κανουν ξερουν τι ακολουθει και φυσικα υπαρχει διατροφη απλα δεν αισθανεσε πιεση και χανοντε πιο ευκολα τα κιλα !
αλλα δεν αντιλεγω οτι υπαρχουν και ατομα που πανε και κανουν επεμβαση μονο και μονο για να χασουν πιο ευκολα τα κιλα ! δεν χανοντε ευκολα θελει και διατροφη και ασκηση και πειθαρχεια απλα ενα μικροτερο στομαχι και ελειψη πεινας βοηθανε πολυ