πιθανόν σωστή σκέψη, αυτά τα "ελπιδοφόρα" στατιστικά μου τα είχε πει ο γαστρεντερολόγος και τα είχα βρει και σε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του xenical στα ψιλά γραμματάκια (δεν έχω πρεσβυωπία και πάλι με δυσκολία τα διάβασα), πάρε να αδυνατίσεις, και μετά ξαναπαίρνε για να τα συντηρήσειςQuote:
Originally posted by giorgosdelta
Μπορεί να τα λέει αυτά η στατιστική παιδιά, εδώ στα Γιάννενα έχω γνωρίσει ατελείωτο κόσμο που ήταν χόντροι και με το τρέξιμο αδυνατίσαν. Δε μπορώ να τους μετρήσω. Τώρα τρέξιμο και διατροφή παν παρέα, το ένα φέρνει το άλλο. Πες το όπως θες, αλλαγή τρόπου ζωής, σήκωμα απ' την καρέκλα. 1% πάντως δεν είναι. Κάποιους μπορεί να συμφέρει να είναι.
βέβαια ο γαστρεντερολόγος πάλι καλά που μου το'πε γιατί έψαχνα διακαώς για ματζούνια για να αδυνατίσω μέχρι που κατέστρεψα στο στομάχι μου και πήγα σε αυτόν
επίσης δεν θυμάμαι ακριβώς πως βγήκαν τα νουμεράκια που είχα διαβάσει οπότε ψάξτε το, αλλά νομίζω ότι το 1% αφορά αυτούς που έχασαν πολλά κιλά (ξεκίνησαν από νοσογόνο παχυσαρκία) και κατάφεραν να διατηρήσουν το βάρος των "φυσιολογικών κιλών" +λίγα κιλά παραπάνω για ένα χρονικό διάστημα μεγάλο, π.χ. 10 ετών. Οπότε φαντάσου ότι ένα άτομο που έπεσε από τα 140 στα 60 και μετά από λίγα χρόνια ανέβηκε στα 65 ή 70, δεν καταλογίστηκε στο 1% που διατήρησε το βάρος, ή ένα άτομο που έκανε ένα μικρό σκαμπανέβασμα, έβαλε 10 κιλά αλλά τα ξαναέχασε δεν καταχωρήθηκε σε αυτούς που τα είχαν κρατήσει.
Το είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια κάπου στο ίντερνετ, δεν θυμάμαι πηγή αλλά θυμάμαι ότι μου είχε κάνει εντύπωση η λογική του "εάν δεν μείνεις σταθερός στο βάρος σου, τότε απέτυχες", λες και δεν είναι φυσιολογικό και για εκείνους χωρίς ιστορικό παχυσαρκίας να παίρνουν 5-10 κιλά και να τα χάνουν μετά από λίγο.
πάντως χωρίς πλάκα πρέπει να ψάξουμε πως βγήκανε τα νούμερα σε αυτές τις έρευνες