Quote:
Originally posted by sweetOctober
Καλά Γιώργο μου, αν άφηνες το παιδί σου να μεγαλώσει με ταχίνι μέλι και σοκολάτα αυτό είναι δικό σου θέμα, και μη προσπαθούμε να τα ρίχνουμε όλα στον αθλητισμό για να φανούν σωστά, ΟΚ επειδή ο αθλητή τρώει (που δεν το κάνει) ένα βάζο ταχινόμελο, ας το κάνω κι γω. Δε πάει καθόλου έτσι κατά τη γνώμη μου πάντα. Επίσης έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί που σπουδάζει, διαβάζει, και δεν βλέπω πουθενά να κάνει πρωταθλητισμό.
Το παιδί μου είναι 9 μηνών και πίνει γάλα, μετά τρώει 1 μπανάνα, 1 μήλο, 1 πορτοκάλι και 1 αχλάδι, το μεσημέρι τρώει 1 κομμάτι κρέας ή κοτόπουλο, 1 πατάτα, 1 καροτο, 1 κολοκυθι, λιγο κρεμμυδι, ντοματα, μπρόκολο ή ό,τι άλλο εποχης υπάρχει, το απόγευμα την κρέμα του (σιτάλευρο ρυζάλευρο και τα συναφή) και το βράδυ πάλι γάλα. Αυτά πρέπει να τρώει, αυτά τρώει, με ένα στομαχάκι μια σταλιά. Πόσο μάλλον ένας μεγάλος άνθρωπος που...περπατάει!
Φυσικά υπάρχουν μάνες που δεν τα δίνουν στο παιδί όλα αυτά γιατί τα θεωρούν ανθυγιεινά ή είναι χορτοφάγοι ή 1000 ή.
Εδώ μιλάμε για το μέσο όρο. Και όχι δεν είναι συνηθισμένο να τρώς μόνο τοστ και μέλι.
Αίγλη καλή επιτυχία στην εξεταστική σου και συγνώμη που βγήκαμε εκτός θέματος :)
PS δεν είσαι ο μόνος που αθλείσαι ή συναναστρέφεσαι αθλητές ή και τρώς ανεπεξέργαστες τροφές. Ευτυχώς!
Αυτό δε σημαίνει ότι όλη η ζωή είναι ο αθλητισμός και το φαγητό. Εκτός κι αν πάει κανείς για πρωταθλητισμό. (που και πάλι δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος τύπου φοιτητή που βιάζεται να φάει κάτι για να διαβάσει)
Επίσης είμαστε σε φόρουμ διατροφικών διαταραχών, ας το προσέξουμε λίγο.
Δήμητρα δεν επεμβαίνω στο τι θα φάνε τα παιδιά μου. Στην τωρινή φάση που είμαστε απλά τους λέω και με μέτρο τί είναι σωστό και τι όχι σύμφωνα με εμένα. Με μέτρο για να μην τους τη σπάω πολύ. Πχ αν δω τον γιο μου να τρώει 3 κρουασάν στη σειρά θα του πω ότι αυτά μόνο λίπος προσθέτουν στο ήδη υπάρχον (που είναι αλήθεια δηλαδή) και θα του το πω απλά για να αρχίσει να μαθαίνει τι είναι το κάθε τί. Γιατί το παιδί θα φάει ότι θέλει να φάει κι όχι ότι θες εσύ ή εγώ να φάει. Και με μέτρο για να μη γίνομαι σπαστικός. Το ίδιο λοιπόν προσπαθώ να κάνω κι εδώ. Λέω τί πιστεύω κι όποιος θέλει ακούει. Τώρα αν αυτά που λέω είναι σωστά ας τα κρίνει ο καθένας. Ο αθλητισμός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μου πια κι ίσως γι αυτό τον μνημονεύω συνεχώς. Υπάρχει η υγιεινή διατροφη κι η αθλητική διατροφή που κάνω τώρα. Τα τρόφιμα μέλι-ταχίνι-σοκολάτα θα τα τοποθετούσα στην υγιεινή κατηγορία τροφών κι όχι στην καθεαυτή αθλητική. Μη σας σκοτίζω άλλο.