Quote:
Originally posted by Tassos67i
Μια μέρα εδώ και χρόνια έφαγα γλυκά εορταζόντων...τέσσερα διαφορετικά κομμάτια. Έτρεμα μην μου ανοίξει η διάθεση και θελήσω να αδειάσω τα κουτιά. Την στιγμή που τα έτρωγα σκεφτόμουν πόσο θεσπέσια ήταν η γεύση τους κι ότι θα μπορούσα να φάω άπειρα από αυτά. Τελικά αρκέστηκα σε ότι μου προσφέρανε. Και δεν έφαγα τίποτα όλη την υπόλοιπη μέρα πέρα από τα προβλεπόμενα φρούτα το πρωϊ και το μεσημέρι. Κι ούτε ζορίστηκα καθόλου, ούτε λιγούρες...τίποτα από ότι φοβόμουν αλλά το ρίσκαρα.
Ήταν η καλύτερή μου ημέρα εδώ και μήνες!
Άδειο πανάλαφρο στομάχι, δεν ζύγισα-ετοίμασα φαγητό, πήγα γυμναστήριο και με ενέργεια αλλά και με άδειο στομάχι -που όμως δεν γουργούριζε- και γυμνάστηκα άνετα και τελικά είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο αφού ακόμη και η κατανάλωσή τους πήρε μερικά δευτερόλεπτα. Βέβαια από θρέψη...αλλά και γνώση του τι έφαγα...μηδέν.
Αφού το σκέφτηκα να καθιερώσω κάποιες ημέρες την εβδομάδα να τρώω γλυκά για τους παραπάνω λόγους.
Αλλά κόλλησα στο ότι πρόκειται για σαβούρα χειρότερη κι από τα πιτόγυρα. Πάντως με αυτό το βίωμα ένοιωσα ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου.
Tασο το εχω κανει και εγω αυτο και την πρωτη φορα αισθανθηκα οτι ειμαι πολυ δυνατη,οταν το επιχειρησα δευτερη φορα αρχισα να βαζω και αλλους υδατανθρακες μεσα στη μερα μου,την τριτη φορα που το εκανα ειχα αποκτηση περισσοτερη εμπιστοσυνη στον εαυτο μου και κρατησε λιγες μερες αυτη η κατασταση με αρκετους υδατανθρακες (ρυζι,γλυκοπατατες,σουπες,β ρωμη... στο περιπου στα γραφω...συν καποια γλυκα καθημερινα) και τρομαξα να συμμαζευτω μετα!!Σκεψου οτι τα γλυκα που τρωω συνηθως ειναι ας τα πουμε πιο υγιεινα,ειναι σοκολατα σκουρα,σπιτικες μπαρες βρωμης με μελι και ταχινι,παστελι,μελομακαρον α και τετοια,οχι σαντιγυ και πολλα βουτυρα γιατι δεν τα προτιμω,φαντασου να ετρωγα και τετοια τι θα γινοταν.Ηταν ομως καλη εμπειρια γιατι αυτη μου εδειξε οτι ειναι πραγματικα εθισμος η ζαχαρη και δεν το ξανακανω τοσες μερες συνεχομενες :thumbup: