Ρε Τάσο πραγματικά όποτε διαβάζω τα πσοτ σου μένω άφωνη. Μακάρι να μπορούσαμε να σκεφτόμασταν έτσι όλοι.....
Printable View
Ρε Τάσο πραγματικά όποτε διαβάζω τα πσοτ σου μένω άφωνη. Μακάρι να μπορούσαμε να σκεφτόμασταν έτσι όλοι.....
Ρε παιδια, μη με πυροβολειτε! :smilegrin:
Εντάξει, ξερω τις καλες σας προθέσεις και σεβομαι επισης την πολυτιμη πειρα σας που εχει φερει και αποτελεσματα στο κατω κατω!
Και ευχαριστω που διαβαζετε με τοση προσοχη τα ποστ μου και με συμβουλευετε! Ελπιζω να μην κουραστειτε να το κανετε- εχω πολυ δρομο μπροστά μου!!!
Aλλα υποτίθεται οτι οι θερμιδες θα αυξομειωνονται, θα πεσουν πρωτα λιγες μερες και μετα παλι 1900 και ξανα κατω ετσετερα...
Όσο για το ζυγισμα... Ρε σεις, δεν μπορω να αντισταθω στις κακες μου συνηθειες (γι' αυτο παχυναααα ;) )
Κάπου διαβαζα και κατι ποστ με θεμα "να παρω μαζι μου τη ζυγαρια στις διακοπες;" και γελουσα γιατι κι εγω με το ζορι συγκρατουμαι να μην κουβαλαω τη ζυγαρια μαζι όπου παω- δυστυχως στο αεροδρομιο με τα 20 κιλα οριο μου δυσκολευουν τη ζωη, χαχα
Ψυχαναλυτικα υποθετω οτι εξηγειται με την αναγκη να εχει κανεις τον ελεγχο πανω σε επουσιωδη ζητηματα μια και δεν τον εχει σε ουσιωδη... ;)
Λες ε;; Αυτό με έχει φάει κι εμένα μάλλον. λολ
Ας γράψω και τα σημερινά:
Πρωινό: 2 μπισκότα με σοκολάτα μπίττερ (152) --> εντάξει, τελείωσε το κουτί, δεν θα ξαναγοράσω, ήταν πολύ νοστιμα, δυστυχώς!
1 ποτ. φραπέ σκέτο με γάλα (20)
1 ποτ. χυμός πορτοκάλι (92)
Δεκατιανό: 1 γιαούρτι με 1 μήλο ψιλοκομμένο (196)
Μεσημεριανό: 1 μερ. σαλάτα νισουάζ (300)
1 φέτα ψωμί (82)
Απογευματινό: 2 μπισκοτάκια (50) --> πιάσαμε τώρα κάτι άλλα μικρά
1 ποτ. φραπέ σκέτο με γάλα (20)
320 γρ. σταφύλι (224)
Βραδινό: 1 αραβική πίτα (240)
Σύνολο: 1376 Kcal
Σας καληνυχτίζω, τα λέμε αύριο!:yawn:
5η ημέρα- καλημέρα!
+200 γραμμ. από χθες- οπότε, τι έχει απομείνει από το θριαμβευτικό προχθεσινό χαμένο κιλάκι; 400 γραμμάρια... σνιφ
Σήμερα: 1000 Kcal :starhit:
Θέλω να φτάσω σε μία κατάσταση ...ζεν όπου θα μπορώ να ελέγχω το σώμα μου σαν ένα καλογυμνασμένο άλογο ας πούμε (παρ' οτι εκ φύσεως είμαι μάλλον... άγριο... άτι χαχα)- να του λέω "μην πεινάς" και να σταματάει κάθε σκέψη περί φαγητού, να του δίνω μια 1900 και μια 900 θερμίδες κι αυτό να λέει "γιες μάστερ"...
Κάτι περίεργο θα εβλεπα στο όνειρό μου για να γράφω τέτοια πράγματα πρωί πρωί... :smilegrin:
To σίγουρο είναι ότι είναι μια bad-hair-day!
Αυτές οι ρημάδες bad hair days στον λαιμό μου κάθονται λολ.
Όσο για τον στόχο σου νομιζω πως το παρακάνεις λιγάκι αλλά δεν είμαι κι ειδικός για να σου πω :)
χαχα Σκαρλετ, ναι, δεν παλευονται με τιποτα!
Το στοχο με τις θερμίδες τις σημερινες εννοεις, ή τα τελικα κιλα;
Τα τελικα κιλα βλεποντας και κανοντας, ενδεικτικη τιμη ειναι, ας χασω εγω αλλα 10 και θα πεταω!!
Ή μήπως τη φαντασίωση με το σώμα μου που θα το κάνω ό,τι θέλω σαν τον φακιρη; :spin:
Τα σημερινά:
Πρωινό: 1 ποτ. φραπέ με γαλα (20)
1 φλ. γάλα με κουάκερ (196)
Δεκατιανό: 1 γιαούρτι με 1 ροδάκινο ψιλοκομμένο (194)
1 ποτ. φραπέ με γάλα (20)
Μεσημεριανό: 11/2 μερ. γεμιστά (559)
Απογευματινό: 1 μπισκοτάκι (25)
1 ποτ. φραπέ με γάλα (20)
Οπότε με σύνολο: 1034 Kcal δεν έμεινε και τίποτα για βραδινό, αλλά μου έχω υποσχεθει μια-δυο κουταλιές παγωτό σοκολάτα μπίττερ (κορυφαίο!) οπότε θα παρηγορηθω! :)
Καλο βράδυ συναγωνίστριες και συναγωνιστές!
Τον στόχο με τις θερμίδες λέω! Θεωρητικά κάτω απο 1300 είναι επικίνδυνο για την υγεία μας :/
Κοίτα, εγώ μένω μόνη κ επειδή δε μαγειρεύω κάθε μέρα, δεν τρώω σωστά. Οπότε τη σπιρουλίνα την πήρα πιο πολύ για συμπλήρωμα διατροφής. Αμα δεν τρώς σωστά, νιώθεις πολύ εξασθενημένος.... Και τη διαφορά την κατάλαβα όταν τη σταμάτησα για ένα διάστημα (οικονομικοί λόγοι). Ξανα-ξεκινώντας την, νιώθω τρομερή ευεξία!
Και ναι, όσον αφορά τη δίαιτα, νομίζω ώς σταματά λιγάκι την πείνα. Αλλα μεταξύ μας, βρε κορίτσια (και αγόρια), αφού το ξέρουμε ότι ζήτημα είναι 99% εγκεφαλικό....
Λες παίρνεις πολλες βιταμίνες... Τι εννοείς; Ηθελα να μάθω για το μουρουνέλαιο κάποια πράγματα (για πηγή Ω3). Μπορεί να το πάρει κανείς συνδυαστικά με τη σπιρουλίνα;
Και τι άλλο θα προτεινες, αν ξέρεις;;
Επίσης, μήπως σου έχει προτείνει κάποιος κάποιο σκεύασμα CLA;
Για τις θερμίδες τώρα, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Αυτό που ξέρω να σου πώ σίγουρα είναι ότι θα βοήθαγε πολύ να αποκτούσες κι άλλα ενδιαφέροντα, για να ξεχνιέσαι από τη ...θερμιδομετρία.
Και την άσκηση, μην τη φοβάσαι!!! Εστω και το απλό περπάτημα. Είναι ο μόνος τρόπος να φτιάξεις το μεταβολισμό σου!!!!!
Μετά θα σταθεροποιηθείς, και δε θα παίρνεις, ακόμη κι αν κάνεις κ κάποιες ... παρασπονδίες!
6η μέρα- καλημέρα!
Αααα, εδώ εγώ αντί να χάνω παίρνω οπότε μην ανησυχείτε για τις θερμίδες μου κορίτσια! Δηλαδή σήμερα είμαι στην αρχή πάλι! Όοοχι, θα κάνω ότι δεν το βλέπω και θα επικεντρωθώ στη μέτρηση στο τέλος της εβδομάδος, δεν θα με πάρει από κάτω ένα τυχαίο συμβάν!
Σήμερα: 700 Kcal, και εντάξει, δεν παθαίνω τίποτα με λίγες θερμίδες για 1-2 μέρες, εγώ να πάθω ανορεξία ποτέ και για κανέναν λόγο! Το μόνο ρίσκο είναι, όπως είχε γράψει και ο Τάσος, να κάνω κανένα υπερφαγικό αλλά είμαι σε πολύ καλή ψυχολογία και θα αντισταθώ (νομίζω). Με βοηθάει κιόλας πολύ που γράφω εδώ και με διαβάζετε, δεν θέλω να σας απογοητεύσω! :)
Χθες τη νύχτα ας πούμε που πεινούσα (λογικό) έφαγα 2-3 κουταλιές παγωτό (είχα ξεκινήσει για 1-2) και λίγο σκέτο ζαμπόν. Οπότε, μη στεναχωριέσαι Σκάρλετ, τις ξεπέρασα τις 1000 θερμίδες... Πάντα αυτό που γράφω είναι αυτό που λέω: οι καλές μου προθέσεις :)
Ναντιούλα, παίρνω ένα σωρό βιταμίνες εξαιτίας ενός γυναικολογικού προβλήματος (μου τις έχει συστήσει μια διατροφολόγος στην Αγγλία): Acidophilus, Digestive Enzymes, Krill, Evening Primrose Oil, Vit E, Vit C, Spirulina, σελήνιο, Vit B Complex, μαγνήσιο. Αυτός είναι και ένας από τους (σοβαρούς) λόγους για τους οποίους θέλω να αδυνατίσω- πρόσφατα υπήρξε μια επιδείνωση και έχω πανικοβληθεί...
Τα ω3 λιπαρά οξέα είναι απ' όσο ξέρω από τα λίγα συμπληρώματα διατροφής για τα οποία πάρα πολλές έρευνες έχουν αποδείξει (σε αντίθεση με άλλα για τα οποία υπάρχουν μόνο ενδείξεις) ότι ωφελούν πολλά συστήματα και λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Το Krill είναι μια μικρή γαρίδα της Ανταρκτικής, αν δεν κάνω λάθος, και τα ω3 που παίρνονται από αυτήν θεωρούνται ιδιαιτέρως καλής ποιότητας εξαιτίας του ότι το οστρακόδερμο αυτό ζει σε πολύ καθαρά νερά απαλλαγμένο από βαρέα μεταλλα. Φυσικά κανένα συμπλήρωμα διατροφής δε φτάνει σε διατροφική αξία το φρέσκο ψάρι (κυρίως δε τα λιπαρά ψάρια όπως σαρδέλες, σολομός, τόνος), οπότε όπου τα βρεις, τσάκισέ τα!
Κι εγώ μόνη μου μένω και παίρνω συνήθως φαγητό σε τάπερ από μαμά και θεία για να μην τρώω βλακείες (εκεί που μένω δυστυχώς δεν μπορώ ούτε αυγό να βράσω). Από την καινούργια χρονιά μάλλον θα μένω πιο κοντά στο πατρικό μου και ελπίζω να μπορώ να τρώω φρέσκο ψάρι πολύ συχνά!
Οπότε, για να απαντήσω στην ερώτησή σου, ναι, γιατί να μην παίρνεις ω3 και σπιρουλίνα συγχρόνως; Είναι μεταξύ τους διαφορετικά (αν και τα 2 θαλάσσιας προέλευσης!) και δεν αντιδοτούν το ένα το άλλο... Όσο για το CLA, σύμφωνα με τις γνώσεις μου, είναι κι αυτό ένα σύμπλεγμα λιπαρών οξέων ζωικής όμως προέλευσης, που πιθανώς να έχει κάποια επίδραση στο μεταβολισμό του λιπώδους ιστού. Γιατί όχι; Πάντα για λίγο καιρό βέβαια, μια συσκευασία και μετά διάλειμμα, διότι (νομίζω) ολ' αυτά μεταβολίζονται στο ήπαρ, μην το κουράσουμε...
Συμφωνώ, το θέμα της πείνας είναι καθαρά εγκεφαλικό! Στο παρελθόν έχω δοκιμάσει όλα τα σκευάσματα της μόδας για αδυνάτισμα, μείωση της όρεξης ετσέτερα. Σ' εμένα, που θεωρώ το φαγητό μια απόλαυση ανάμεσα στις άλλες που μας προσφέρει η ζωή, δεν είχαν ΚΑΜΙΑ επίδραση: συνέχιζα να πεινάω, κυριολεκτικά και συναισθηματικά, οπότε τρεφόμουν (συνήθως κυριολεκτικά χαχαχα) για να χορτάσω. Για την άσκηση επίσης θα συμφωνήσω, όλο το χειμώνα που περπατούσα 1-2 ώρες κάθε μέρα ένιωθα μεγάλη ευεξία- με τη ζέστη τα παράτησα και λογάριαζα φέτος να κολυμπάω αλλά δυστυχώς το κολύμπι είναι μπελάς για μένα (βρεγμένα μαλλιά και την αλλη μέρα πώς να πας στη δουλεια με το μαλλί τζίβα και πιστολάκι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ δεν μπορω!) οπότε όλο το καλοκαίρι τεμπέλιασα αισχρά. Τώρα το ξαναπήρα από την αρχή γιατί πάλι ψιλοξεσυνήθισα...
Αυτά λοιπόν, συγγνώμη για το μεγάλο ποστ, σας φιλώ, ξεκινάω για εκδρομούλα, τα λέμε το βράδυ! :)
Μαλλί τζίβα;; Έλα ρε, εδώ υπάρχουν σκευάσματα που κάνουν τα μαλλιά να έχουν το beach look κι εσένα δεν σου αρέσει; ΧΔ
Όσο για τις θερμίδες συμφωνώ απόλυτα με τον Τάσο δυστυχώς. 700 είναι ΑΠΕΙΡΑ λίγες! Είναι οι μισες απο το κατωτερο όριο! Δεν λέω η ψυχολογια παίζει μεγάλο ρόλο αλλά δυστυχώς δεν είναι μονο αυτό. ΣΚέψου και λίγο την υγεία σου πουλάκι μου.....:/
Επίσης να σου πω πως μπορεί να παίρνεις όπως λες γιατι ο οργανισμός σου "τρόμαξε" απο τις χαμηλες θερμίδες και να κάνει κατακρατησεις.
γιατι τοσες λιγες θερμιδες?θα αντεξεις την πεινα?
Ρε παιδιά, εδώ μπαίνω κυρίως για συμπαράσταση όχι μόνο για -καλοπροαίρετη, δε λέω- κριτική!
Γενικά όταν πεινάω δεν τρώω γλυκά αλλά το χθεσινό παγωτό μού το ταϊσανε στο στόμα, ποιος θα αντιστεκόταν; :spin:
Τα σημερινά:
Πρωινό: 4 κουλουράκια (280)
Μεσημεριανό: 2 σουβλάκια με ψωμί (420)
Βραδινό: καρπούζι και 2 βερύκοκα (90)
Σύνολο: 790 Kcal
Τάσο, νομίζω πως είμαι τυπικό δείγμα συναισθηματικού υπερφάγου! Οπότε φυσικά δίνω σημασία στην ψυχολογία- παχαίνω όταν έχω άγχος, όταν βαριέμαι κι όταν είμαι μόνη μου... Αδυνατίζω όταν στρώνουν τα πράγματα στη δουλειά, όταν περνάω καλά με τους φίλους μου κι οταν νιώθω ότι μ' αγαπάνε!...:starhit: Ελπίζω η παρούσα κατάσταση να διαρκέσει αρκετά ώστε να προλάβω να χάσω κάνα κιλάκι ανατροφοδοτώντας την θετικά με την αυξημένη αυτοπεποίθηση που συνεπάγεται η απώλεια βαρους!
7η ημέρα- καλημέρα!
Το κιλάκι ξαναχάθηκε ;)
Σήμερα: 400 Kcal (πολύ χλωμό βέβαια αν θα το καταφέρω, δεν το έχω ξανακάνει ποτέ! ...αλλά απ' την άλλη, τώρα που το σκέπτομαι, ποτέ δεν έχω καταφέρει να κρατήσω δίαιτα 7 συνεχόμενες μέρες κι αυτό νομίζω ότι, ναι, το οφείλω και στο φόρουμ- ευχαριστώ!!!)
Μέσος όρος θερμίδων αυτή την εβδομάδα: 1200 (plus...) . Μια χαρά είναι!