Ευχαριστω πολυ!! Mod τι ειναι?Quote:
Originally posted by Tassos67i
Δεν έχω ιδέα, αλλά άτομα με παρόμοιο πρόβλημα έχουν πάρει τις παρακάτω απαντήσεις (μέσα στα quotes) ...
Νομίζω αξίζει τον κόπο να διαβάσεις τι τους απάντησαν κι ας μην έχεις το ίδιο πρόβλημα. Η αντιμετώπιση αφορά όλα τα προβλήματα σχετικά με ανορεξία και βουλιμία.
Μην το αναβάλλεις. Υπάρχουν εδώ μέσα καταγεγραμμένες ιστορίες κοριτσιών με παρόμοια προβλήματα που με κατάλληλη βοήθεια από ειδικούς και φυσικά προσωπική προσπάθεια, τα κατάφεραν.
Ψάξε και λίγο στα θέματα της ανορεξίας και της βουλιμίας.
Καλό θα ήταν το θέμα σου να το μεταφέρει κάποια mod στον τομέα της βουλιμίας.
Quote:
Originally posted by konina
φανταζομαι καταλαβαινεις ότι χρειαζεσαι βοηθεια, ετσι? δεν ξερω αν πηγαινεις ακομα στον παιδιατρο ή εχει ξεκινησει να σε παρακουθει παθολογος, ομως επιβαλλεται αρχικα να κανεις μια συζητηση με την μαμα σου, να κανετε μια επισκεψη στον γιατρο που σε παρακουθει ωστε να μπορεσει να σε ενημερωσει πληρως για αυτο που σου συμβαινει αλλα κ για τους κινδυνους που διατρεχεις κ στην συνεχεια να ξεκινησεις θεραπεια με καποιον ψυχολογο... το μονο γνωστο κεντρο για τις διατροφικες διαταραχες ειναι η ανασα http://www.anasa.com.gr/main.htm...
μπορεις να απευθυνθεις εκει ή σε καποιον ιδιωτη που γνωριζεις κ εμπιστευεσαι... μπορεις να απευθυνθεις και σε δημοσιο φορεα -το νοσοκομειο γεννηματας εχει πολυ καλο τμημα για εφηβους http://www.gna-gennimatas.gr/index.c...el5=0&Level6=0 - όμως γενικα δεν το προτεινω γτ σε τετοιες περιπτωσεις χρειαζεται συστηματικη δουλεια, κατι που το δημοσιο δυστυχως δεν προσφερει...
οποτε συνοψιζοντας...
1) μιλας στη μαμα σου
2) κλεινετε ραντεβου ή στο κεντρο/ή σε ιδιωτη ψυχολογο/ ή στα εξωτερικα ιατρεια του νοσοκομειου
3) επισκεπτεστε το γιατρο σου
ασχετα με το πως νιωθεις τωρα ή αν πιστευεις ότι χρειαζεται ή δεν χρειαζεται αμεσα, πρεπει να απευθυνθεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε καποιον ειδικο
Quote:
Originally posted by Eli
Quote:
Originally posted by Dark Elf
Κουκλιτσα μου ειναι πολυ σημαντικο να ζητησεις βοηθεια οι γονεις σιγουρα σε λατρευουν και θα ηθελα πολυ να ακουσουν το προβλημα τους για να βοηθησουν το κοριτσακι τους.Και εγω με ανορεξια ξεκινησα στα 15,5 μου χρονια τωρα ειμαι 18 και ακομα ταλαιπωρουμαι με εναλλαγες της ανορεξιας με την βουλιμια ομως η μανουλα μου εψαξε και βρηκε ενα κεντρο που με βοηθα παρα πολυ ακομα και τωρα.Εκει οι ανθρωποι ειναι εξιεικευμενοι στους Εφηβους και τις διατροφικες διαταραχες.Ειναι ακριβως αυτο που χρειαζεσαι αυτη τη στιγμη μια εξιειδικευμενη ομαδα ειδικων με αγαπη για τους Εφηβους.Στο εγγυομαι προσωπικα πως δεν θα χασεις να κανεις μια επισκεψη με τη μανουλα σου σου παραθετω το site να μπεις μικρη μου να παρεις πληροφοριες:
http://www.youth-health.gr/gr/index.php
Μην το αμελησεις τωρα ειναι νωρις εγω επασχα 2 ολοκληρα χρονια απο ανορεξια.Εσυ λιγους μηνες προλαβαινεις ποτε δεν ειναι αργα.Παλεψε για σενα και τους ανθρωπους που αγαπας...
Jennaki έχω ακούσει και εγώ για αυτό το κέντρο και πραγματικά πρέπει να είναι πάρα πολύ καλό!!!! Πράγματι η συγκεκριμένη μονάδα πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλειά, έχω γνωρίσει μία διατροφολόγο μέσα από το τμήμα Διατροφής - Φυσικής Δραστηριότητας & Ευρωστίας και είναι απλά εξαιρετική, την θαύμασα για τις γνώσεις της και την δύναμη της να παλεύει με παιδιά που έχουν διατροφικές διαταραχές.
Μην φοβάσαι να πας ή αν δεν μπορείς να κάνεις το βήμα εσύ γιατί ξέρω σου φαίνεται αδύνατον αυτή τη στιγμή βάλε κάποιον αγαπημένο σου να σε πάει και να τα κανονίσει όλα. Κλείσε τα αυτιά σου στην ανορεκτική φωνή που σε θολώνει και κάνε το μεγάλο άλμα! Δεν θα το μετανιώσεις καρδούλα μου, οι άνθρωποι εκεί θα σε καταλάβουν έχουν μεγάλη εμπειρία πάνω στην ανορεξία.