Θελω μια απλη διαδρομη στην ζωη!
Αυτα τα λογια σου Εμπνευστη, πραγματικα με εκφραζουν! Με ταρακουνησαν....
Ετσι ειναι, αυτο σκεφτομαι. Συχνα... Γιατι μπηκα σε αυτην την Σχολη? Μηπως ειμαι στον λαθος δρομο?
Μετα ομως, σκεφτομαι ποσο καλη ειμαι σε αυτο, ακουγεται αλλαζονικο που το λεω, μα το λεω με πικρα, οχι με χαρα. Σφιγγομαι οταν μου το λενε διαφοροι, απο φιλους στο μεταπτυχιακο μεχρι συγγενεις... Εσυ, με τα χαρτια και τα προσοντα σου, θα πας πολυ ψηλα.... (Αυτα σε αντιδραση οταν τους μιλαω σχετικα με κατι πολυ απλο, ακομα και μια θεση υπαλληλου για να εχω ενα στανταρ ποσο το μηνα να ζω, θα με γεμιζε. Και φυσικα να εχω τον χρονο και την ηρεμια που εξασφαλιζει η ρουτινα και η μη αναληψη μεγαλης ευθυνης. Δεν θα με καλυπτε βεβαια, αλλα ισως, στρεφομουν σε αλλα μονοπατια- πχ. τεχνη. )
Σκεφτομαι τα δειλά βηματα που εκανα στις εξετασεις μου φετος.. ηταν προφορικες. Εξεταστες, μαθητες και ανοιχτη ακροαση, καταλαβαινετε, το αγαπημενο μου!!! Στην αρχη νομιζα οτι παθαινω πανικο, μετα ειπα στον εαυτο μου σκασε και παθε πανικο, παθε σπασμους, οτι και να συμβει θα ανοιξεις το στομα σου και θα μιλησεις.. Ετσι ξεστομισα τις πρωτες λεξεις... τρεμοντας και κομπιαζοντας να παρω μια αναθεματισμενη ανασα. Μετα τα λεπτα περνουσαν, κι ακουγα τι απαντουσαν οι αλλοι! Αισθανθηκα οτι τα οσα ελεγαν ηταν ατελη, οτι το κατειχα πολυ καλυτερα και αρχισα οταν ηρθε η σειρα μου να επιμενω να απαντησω και στις προηγουμενες ερωτησεις(φυσικα εγινα η αντιπαθητικη της παρεας αλλα τοσο το παθος μου τοτε, που δεν με ενοιαζε!). Αρχισα και μιλουσα, ασταματητα, με ενα υφος, εναν αερα μια ανεση!! Πεταγομουν, παρεμβασεις παρατηρησεις. Στο τελος δεχτηκα πολυ καλα προσωπικα σχολια απο τους καθηγητες.
Αναφερω αυτο το περιστατικο γιατι κατι τετοια ακριβως ειναι που με διχαζουν. Αναρωτιεμαι, μηπως απλα πρεπει να πιεζεις λιγο τον εαυτο σου για να παρεις μπρος? Μηπως απλα τα περι μη φιλοδοξιας για μεγαλες θεσεις ειναι και λιγακι ο φοβος σου?
Τι να πω, ειμαι κι εγω τοσο μπερδεμενη.
Δελεαζομαι συχνα, αφου μπορεις γιατι οχι?
Βεβαια, στην παρουσα φαση, εχει φυγει απο πανω μου καθε στοιχειο δυναμικοτητας κι αυτοπεποιθησης... Φλερταρω επικινδυνα με την θλιψη...
Σημερα κατεβηκα απο το λεωφορειο και αναλογιστηκα ποιες ακεψεις κρυβονταν μεσα στην ψυχη μου κατα τη διαρκεια της μερας...
- Μην σε βαλουν να διαβασεις δυνατα, μην σε καταλαβουν, οτι δεν εισαι απο τους νορμαλ.
- Μην δειχνεις ανετη αν και σου βγαινει. Μαζεψου γιατι αυτο κανεις παντα, σου βγαινει το τρελα οικειο και το ανετο κι αμα λαχει και εκτεθεις σε αγχωδη για σενα κατασταση γινεσαι τοσο αντιφατικα μαζεμενη! Καλυτερα να φαινεσαι γενικα μαζεμενη.
- Αραγε ποσο καιρο θα τους παρει να καταλαβουν οτι κατι δεν παει καλα με μενα?
ΕΛΕΟΣ . Γιατι το κανεις αυτο στον εαυτο σου? Σκεφτηκα λοιπον.... Γιατι μου το κανω αυτο? Με μαστιγωνω ανελεητα...
Εντοπιζω τις αιτιες που σιγα σιγα με οδηγησαν στην πτωση.
Ηταν εκεινος ο καβγας, ηταν εκεινη η ασχημη στιγμη, ηταν το ενα ηταν το αλλο. Πανω κατω τα εχω εντοπισει. Ειναι που η πραγματικοτητα δεν σου καθεται οπως την θελεις κι εσυ τι κανεις? Καταστρεφεις εσενα αντι να αποδεχτεις τα πραγματα... Το κακομαθημενο παιδι εχει βγει απο μεσα μου και μου κανει κουμαντο...
Τελοσπαντων, ελπιζω να μπορεσω να βαλω ενα φρενο.
Δεν δεχομαι να με σαμποταρω κατ αυτον τον τροπο.
Ευχαριστω, εμπνευστη για τα οσα λες...
Ειναι ζεστα και υποστηρικτικα, σας ευχαριστω ολους!