Quote:
Originally posted by stelios
Όσα γράφω,δεν είναι δικά μου συμπεράσματα,αλλά τα μεταφέρει κάποιος που έκανε μπαι πας εκεί. Κατ αρχήν στα κιλά που ήταν δεν ήταν για μπαι πας αλλά για χολοπαγκρεατική εκτροπή με γαστρική παράκαμψη,εκεί οφείλεται και η άνοδος του κατά 15 κιλά στο 2ο μόλις έτος που ακόμη θα έπρεπε να χάνει βάρος και όχι να βάζει.Και άγνωστο τι θα γίνει μετά. Επίσης του είπαν ότι μετά το εξάμηνο δεν χρειάζεται να ξαναπάει, συμπληρώματα διατροφής που είναι απαραίτητα μετά από τέτοια επέμβαση δεν τους έχουν δώσει και τον πρώτο μήνα η διατροφή του ήταν σούπες και φιδέ,παντελώς άσχετη διατροφή για επέμβαση παχυσαρκίας και με το φιδέ ειδικά,επικίνδυνη... Αν πας πολύ πίσω στο τόπικ της σληβ, θα βρεις μια ανάρτηση από κοπέλα που έκανε σληβ εκεί και αν θυμάμαι καλά στις 15 μέρες του ζήτησε να φάει γιαχνί και της είπαν ναι. Τυχαίο ή όχι έπαθε διαφυγή και ταλαιπωριόταν 7 μήνες.. Δεν γίνεται να τρως τέτοια πράγματα τόσο γρήγορα μετά από τέτοια επέμβαση,πέραν του ότι είναι 'άχρηστα' για τον οργανισμό που σε αυτό το στάδιο κάθε μπουκιά είναι πολύτιμη σε πρωτείνη κτλ....Διαιτολόγοι εξειδικευμένοι σε παχύσαρκους,στην Ελλάδα,μετρημένοι στα δάχτυλα...Μόνοι τους τα γράφουν,δεν τα λέω εγώ. Δεν είναι μόνο αυτή καθ αυτή η επέμβαση,είναι και πριν και το μετά...
Όσον αφορά αυτόν που έκανε μπαι πας και πήρε 20 κιλά,όποιο μπαι πας και να έκανε και όποια επέμβαση και να κάνει κάποιος,το αλκοόλ και τη ζάχαρη,δεν τα περιορίζει κανένα χειρουργείο. Εκεί,μπορεί να πει ο γιατρός ότι δεν ακολουθεί τις οδηγίες ο ασθενής. Όταν όμως σου κάνουν σληβ ενώ είσαι για μπαι πας ή σου κάνουν μπαι πας ενώ είσαι για χολοπαγκρεατική κοκ,εεε, εκεί,δεν μπορεί να πέφτει το μπαλάκι στον ασθενή(πλην αλκοόλ και ζάχαρης,μιλάω για τσιμπολόγημα κτλ που είναι μέρος των διατροφικών συνηθειών και δεν αλλάζουν με το χειρουργείο,αλλά είναι βασική παράμετρος για τον τύπο επέμβασης που θα επιλεχθεί αλλά πολλοί γιατροί δεν λαμβάνουν υπόψη τους για λόγους που έχω προαναφέρει σε άλλα ποστ)
Μιλώντας για γενικά θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Αλλά δεν νομίζω πως μιλάς για το παπαγεωργίου. όλα αυτά που λες ότι δεν του είπαν του φίλου σου ή δεν του έκαναν εμένα προσωπικά μου τα ανάφεραν από τώρα. όπως σου είπα ήδη άρχισε να με παρακολουθεί διατροφολόγος της ομάδας, ξέρω τι πρέπει να τρώω και τι όχι, (πάντα θα έχω απορίες γιατί είναι κάτι άγνωστο για μένα), μου είπαν ότι εφ΄όρου ζωής θα πέρνω συμπληρώματα (βιταμίνες κλπ) μου ανάφεραν λεπτομερώς τα πριν και τα μετά. δεν καταλαβαίνω γιατί στο φίλο σου δεν τα είπαν. από την εμπειρία των 43 χρόνων η ζωή μου έχει μάθει ότι σε αρκετούς ανθρώπους άλλα λες και άλλα καταλαβαίνουν ή κάνουν πως άλλα καταλαβαίνουν. όσο για το σληβ που λες και ο ίδιος ο γιατρός μου είπε ότι άλλα περίμεναν και άλλα έδειξε η πορεία. εγώ τώρα είμαι σε αναμονή της συνεδρίασης της επιτροπής για να προχωρήσουμε από ότι μου είπε ο γιατρός σε χολοπαγκρεατική εκτροπή με γαστρική παράκαψη