Εμένα όταν με πιάνουν τέτοιες επιθυμίες πίνω κακάο με νερό και με κατευνάζει πολύ... Και το κακάο (άγλυκο -bitter)έχει μαγνήσιο και καταπραΰνει...Quote:
Originally posted by maria26
τωρα πχ θα θελα μια παυλιδης φραουλα \
Printable View
Εμένα όταν με πιάνουν τέτοιες επιθυμίες πίνω κακάο με νερό και με κατευνάζει πολύ... Και το κακάο (άγλυκο -bitter)έχει μαγνήσιο και καταπραΰνει...Quote:
Originally posted by maria26
τωρα πχ θα θελα μια παυλιδης φραουλα \
Θα το δοκιμασω!
συμφωνώ!πιάνει πολύ το κακάο!Εγώ με γάλα το φτιάχνω και με κρατάει κιόλλας άμα πεινάω!
μαρία επειδή υπάρχει μια κοινή τάση απόλους να θέλουν να κάνουν κάτι γρήγορα κ άμεσα για να απαλαχτούν από το βραχνά τους προσπάθησε να το αποφύγεις.
ξεκίνα από το να πάρεις απόφαση οτι αυτό που πρέπει να γίνει θέλει πολύ χρόνο κ γερές βάσεις αλλιώς θα γυρνάς γύρω από το ίδιο σημείο.
καλύτερα να σκεφτείς οτι βρίσκεσαι σε ένα ελατήριο κ όσο το περνάς σιγά σιγά κ με αργά βήματα θα φτάσεις στην άλλη άκρη κ θα ελευθερωθείς. (αυτό είναι κλεμμένο κάπου εδώ πρέπει να το διάβασα)
μετά κάνε διάφορες μικρές αλλαγές σιγά σιγά, μόλις κάνεις ρουτίνα την μία αλλαγή μετά συνέχισε να κάνεις μια ακόμα κτλ.
πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου σε αυτά τα κιλά που είσαι τώρα αλλιώς κ να τα χάσεις πάλι δεν θα νιώθεις καλά, το λέω με πεποίθηση αυτό μιας κ έχω περάσει απόλες τις διατροφικές διαταραχές και έχω υπάρξει και αδύνατη κ κανονκή κ υπέρβαρη αλλά σε κανένα βάρος δν ενιωθα ικανοποιημένη κ πάντα ήθελα να είμαι σε κάποιου άλλου την θέση. ναι είμαι τόσο ματαιόδοξη κ κακομαθημένη αλλά κ τόσο άδικη με τον εαυτό μου
αν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας γιαυτό που είμαστε τίποτα δν αλλάζει. αν όμως νιώσεις καλά με αυτοπεποίθηση κ θέλοντας το καλύτερο για σένα, τότε όλα είναι στο τσεπάκι σου, από το να χάσεις 5-10-20 κιλά μέχρι κ οποιαδήποτε άλλη καταξίωση σε προσωπικό κ επαγγελματικό επίπεδο.
αν θεωρείς τον εαυτό σου ανάξιο τότε τα παραπάνω κιλά είναι σύμμαχος ,μια ασφάλεια. απαλλάξου από φόβους κ ανασφάλειες κ θα απαλλαχτείς κ από τα κιλά.
Και πως το κανεις αυτο?πως μαθαινεις να αγαπας τονεαυτο σου?περσυ ειχα χασει καποια κιλα καπου 15και ενιωθα καλα μ αρεσε αυτο π εβλεπα αλλα ενταξει δν μπορω να πω πως συμφιλιωθικα κιολας.
πιστεύω οτι αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. για να αγαπήσεις τον εαυτό σου ίσως χρειάζεται να κάνεις πράματα για τον εαυτό σου. από απλά πράματα μέχρι πιο σύνθετα. μιλώντας για μένα προσωπικά, το συναίσθημα τις επίτευξης και της δημιουργίας μου γεμίζει πολύ χαρά κ αγάπη για την πάρτη μου. τότε κ μόνο τότε δεν με νοιάζει πια πόσα σκατά κιλά είμαι κ αν έφαγα πάλι σαν αρκούδα.
ξεκίνα με απλά πράματα, όπως να φτιάξεις όμορφα τα μαλλιά σου κ να κάνεις κάποιο μποτέ, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να δεις ένα ντοκιμαντέρ με ταξίδια ή κάτι ενημερωτικό. να πετάξεις μερικά ρουχα που έχεις να τα φορέσεις χρόνια δν σου κάνουν κτλ κτλ και να αγοράσεις κάτι καινούριο έστω μικρό.(ένα ωραίο κραγιόν, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια,μια μπλούζα), να πας μια βόλτα να καθαρίσει το μυαλό σου, να βγάλεις φωτογραφίες, να ταχτοποιήσεις τα συρτάρια σου, να κάνεις ένα παζλ, ένα πλεκτό κτλ κτλ
μετά μπορείς να προχωρήσεις σε πιο σύνθετα πράματα. να βάλεις σκοπό να μάθεις μια γλώσσα, να γίνεις καλύτερη στην δουλειά σου, να κάνεις κάποια μαθήματα σε κάτι που σου αρέσει κτλ κτλ
περισσότερα παραδείγματα, σήμερα αποφάσησα να καθαρίσω το σπίτι. ήδη αυτό με έκανε να νιώσω πολύ καλύτερα. και μετά έχω κάτι μεταλλικά λουλουδάκια που τα είχα κολλήσει όπως όπως στον τοίχο και πέφτανε συνέχεια.μετά ακριβώς από ένα χρόνο αναβολής και αφού όλοι μου οι καλεσμένοι τα τρώγαν στο κεφάλι,αποφάσισα να τα καρφώσω. το αποτέλεσμα ήταν τέλειο και νιώθω τρομερή ικανοποίηση με τον εαυτό μου.
αργότερα μπορεί να ανακαλύψεις κ άλλα πράματα που να σε γεμίζουν, μπορεί να είναι πιο βαθειά ,πιο αλτρουιστικά
Ισχυει,το να καταφερνεις κατι η το να φτανεις στο στοχο σου,σου δινει δυναμη και σε βοηθαει να πιστεψεις πως αξιζεις.
μην το βλέπεις τόσο σα στόχο, όσο σαν δώρο προς τον εαυτό σου γιατί το αξίζεις.
'το αξίζεις'...μεγαλη κουβεντα!
δν μπορεί να μην έχεις ούτε ένα πλεονέκτημα ούτε ένα προσόν, κάτι τέλος πάντως. σκέψου πάρε μολύβι κ χαρτί κ γράφε.
μπορεί να σου πάρει κ μια εβδομάδα αλλά δν μπορεί στο τέλος θα βρεις κάτι να γράψεις
οκ!θα ηθελα να ρωτήσω επίσης,αν ξέρετε μαγαζιά στην Αθήνα με μεγάλα νεανικά μεγέθη σε νορμάλ τιμές!και περισσότερο για αθλητικά ρούχα!
Καλημέρα και από εμένα!!
Είναι το πρώτο μου μήνυμα εδώ και η αλήθεια είναι πως νιώθω λιγάκι "μαγκωμένη".
Είμαι η Φαίη, έκλεισα πρόσφατα τα 28 κι έχω ένα κοριτσάκι που σε 4 μήνες θα γίνει 6 ετών. Διάβασα το αρχικό μήνυμα και ένιωσα κάποιος να περιγράφει εμένα. Το περισσότερο που έχω φτάσει ποτέ μου είναι 121 κιλά (μάλιστα τόσο ήμουν στο γάμο/βάπτιση -τα κάναμε μαζί την ίδια μέρα-). Με πολύ κόπο έπεσα στα 112 κιλά και κάπου εκεί ξεκίνησα τη δίαιτα ντουκάν όπου την τήρησα ευλαβικά για 1.5 μήνα κι έπεσα στα 97 κιλά. Εκεί η ζυγαριά κόλλησε και μαζί της κόλλησα κι εγώ. Παράτησα τη δίαιτα ξανά, παράτησα τον έλεγχο και το νούμερο της τρισκατάρατης σκαρφάλωσε ξανά στα 106.
Νιώθω απελπισμένη. Δεν αντέχω την εικόνα μου στον καθρέπτη άλλο. Δεν έχω ιδέα τί πρέπει να κάνω. Η ντουκάν με βοήθησε στο ότι δεν υπήρχε περιορισμός στην ποσότητα από τα επιτρεπόμενα είδη. Και πιστεύω πως αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα μου.. Θέλω να έχω τον έλεγχο του κορεσμού και κορεσμό νιώθω μόνο όταν έχω φάει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσότητα φαγητού. Αυτό που περιγράφει και η θεματοθέτρια δηλαδή, ένα στομάχι χωρίς πάτο.
Τα οικονομικά μας είναι σε άθλια κατάσταση (όπως των περισσότερων τη σημερινή εποχή) και δεν μπορώ να απευθυνθώ σε διαιτολόγο ή/και ψυχολόγο. Ξέρω πως κάτι πρέπει να κάνω.. Αλλά τί; Να σημειώσω εδώ πώς αισθάνομαι σαν τοξικομανής.. Δηλαδή αν δεν καλύψω το στομάχι μου με τόνους φαγητού αυτό με πονάει φριχτά.. Και όλες μου οι σκέψεις είναι συνεχως γύρω από αυτό. Μετά τρώω σαν να μην υπάρχει αύριο και έπειτα κατακλύζομαι από τις τύψεις. Ένας φαύλος κύκλος που ελέγχει τη ζωή μου. Ίσως επειδή έμαθα από παιδί να ξεσπάω στο φαγητό κάθε συναίσθημα που βίωνα. Τελος πάντων. Αυτά για αρχή. Ευχαριστώ που με διαβάσατε, θα χαρώ να διαβάσω κι εγώ δικές σας απαντήσεις.. Να αρχίσω να ξεπλέκω το νήμα κάπως..
Geia soy faih!xwris na thelw na se prosvallw,oles autes oi diaites einai vlakeies.osa kai na xaseis tha ta xanapareis.epishs,kai mono pou exeis sto mualo sou th lexh diaita einai lathos.se rixnei akoma pio katw.prospathise na trws swsto prwino,pshta psari kotopoulo me salates,ospria kai polla frouta kai kanena ladero.kai poly nero.ta lew gia ta akousw kai egw.gia thn psuxologia den mporw na se voithisw gt kai h dikh mou einai pio patos pethaineis.to mono p xerw sigoura gt to xw kanei otan trefesai swsta niwtheis kala.kai sigasiga me ton kairo an perpatas kai ligo ola tha ftiaxoun.einai krima na mhn xairesai th zwh sou kai akoma perissotero ta paixnidia me to paidi sou.
καλημέρα παιδιά και καλή δύναμη! Αν θέλετε, γράψτε σε ελληνικά και όχι greeklish, είναι όρος του φόρουμ και διευκολύνει και την ανάγνωση, ευχαριστώ!
δεν έγινε επίτηδες,ξεχάστηκα!και όταν το θυμήθηκα είχα γράψει ήδη την παράγραφο!θα την ξαναγράψω λοιπόν!
Γεια σου Φαίη!Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω,όλες αυτες οι διαιτες ειναι βλακείες.όσα και να χάσεις θα τα ξαναπάρεις.επίσης,και μόνο που έχεις στο μυαλό σου τη λέξη δίαιτα είναι λάθος.σε ρίχνει ακόμα πιο κάτω.προσπάθησε να τρως σωστό πρωινο για μεσημεριανο ψητα (ψάρι,κοτοπουλο ,μπιφτέκι) σαλάτες,όσπρια,φρούτα και κανένς λαδερό.και να πίνεις πολύ νερό.τα λέω για να τα ακούω και εγώ!για την ψυχολογία δεν μπορω να σε βοηθήσω γιατί και η δική μου είναι πιο πάτος πεθαίνεις.το μόνο που ξέρω σίγουρα γιατί το έχω κάνει όταν τρέφεσαι σωστά νιώθεις καλά.και σιγά σιγά με τον καιρό αν περπατάς και λίγο όλα θα φτιάξουν.είναι κρίμα να μη χαίρεσαι τη ζωή σου και ακόμα περισσότερο τα παιχνίδια με το παιδί σου.