Καλησπέρα FaithNoMore και καλώς όρισες,
Διάβασα γεμάτη σεβασμό και προσοχή για την πολυετή σου μάχη με το emotional eating και αλήθεια σου λέω ένιωσα ένα τσίμπημα μέσα μου... Γιατί βλέποντας από τη δική μου σκοπιά σκεφτόμουν ότι το πρόβλημά μου θα λυνόταν αν είχα την οικονομική δυνατότητα να δω 2-3 διαιτολόγους άλλους αντί της μίας και μοναδικής που έχω επισκεφτεί και δεν είδα καλό και αν μπορούσα να βρω έναν καλό ψυχολόγο... Και τώρα βλέπω εσένα τον παλαίμαχο και αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει ποτέ σωτηρία.
Μου έκανε εντύπωση η λέξη που χρησιμοποιείς στον τίτλο του θέματος. Λες τη λέξη σκάρτος... Κι αναρωτιέσαι στη θεραπευτική σας σχέση ποιος από τους δυο έχει αυτή την ιδιότητα... Ένα αντικείμενο όταν είναι σκάρτο είναι χαλασμένο ή κακής ποιότητας. Όταν όμως αναφερόμαστε σε ανθρώπους, ο χαρακτηρισμός αυτός ορίζει έναν άνθρωπο ανέντιμο. Θα τολμήσω να απαντήσω στην ερώτηση σου με την υπόθεση ότι στη μεταξύ σας σχέση ο ψυχολόγος θα ήταν ανέντιμος αν ψεύδονταν για τις σπουδές του ή αν σου υπόσχονταν υπηρεσίες τις οποίες δε σου παρέχει ή αν σου υποσχέθηκε κάποιο αποτέλεσμα που δε βλέπεις σε καμία περίπτωση να πλησιάζετε (πχ τα +23 κιλά που πήρες ενώ πέτυχες να βγάλεις από το κεφάλι σου το κονσεπτ "της συμπεριφοράς του χοντρού")
Από την άλλη ο ασθενής θα μπορούσε να είναι ανέντιμος όταν αποκρύπτει και παραπλανεί το θεραπευτή του ή όταν δεν προσπαθεί αρκετά. Για σένα το τελευταίο δε νομίζω ότι ισχύει, γιατί από τα λίγο που γράφεις μου δίνεις την εντύπωση ότι είσαι σε μια συνεχή προσπάθεια... Για τα υπόλοιπα γνωρίζεις εσύ και μόνο εσύ
Καλώς μας ήλθες ξανά
εύχομαι να τη βρεις την άκρη στο δικό σου νήμα