-
Μαρκέλλα στην περίπτωση που δεν σου αρέσει η βρώμη, όπως σε μένα... Βρήκα την λύση με τα weetabix original ολικής άλεσης. Περιέχουν κι αυτά βρώμη, αλλά είναι τραγανά και νόστιμα και όταν τα ρίξεις στο γάλα (2 τεμάχια η μερίδα) το κάνουν αμέσως κρέμα. Και είναι χορταστικά!
-
Μαρκέλλα γεια σου ξανά!
Εγώ θα επιμείνω, μην αρχίσεις καμιά απότομη δίαιτα και μετά δεν αντέξεις.
Καλύτερα να κάνεις μικρές αλλαγές σταδιακά, αρχίζοντας με περιορισμό της ζάχαρης και των πολλών λιπαρών.
Η ποσότητα των γευμάτων σου πρέπει επίσης σταδιακά να μειωθεί, έστω και λίγο.
Δε χρειάζεται να αλλάξεις ολοκληρωτικά τη μαγειρική σου!
Το σιρόπι αγαύης το χρησιμοποιείς παντού! Καφέ, τσάι, γάλα, πόριτζ, γιαούρτι, σπιτικά γλυκά.
Είναι βέβαια ακριβούτσικο, αλλά σκέψου πως επειδή είναι πολύ γλυκό, χρησιμοποιείς μικρή ποσότητα κάθε φορά.
Θα σου πρότεινα, αν έχεις τη δυνατότητα, να το δοκιμάσεις!!
Περιμένω νεώτερα xx
-
Μαρκέλλα, ναι αυτό με τις νιφάδες βρώμης που τις βράζουμε είναι το πόριτζ και το λατρεύω αν κι εγώ πια χρησιμοποιώ νιφάδες κριθαριού. Δοκίμασέ το να δεις αν σου αρέσει κι αν έχει αποτέλεσμα.
-
Μαρία ευχαριστώ πολύ για την εναλλακτική! Σαφώς κ θα τα δοκιμάσω αν κ σήμερα έφτιαξα ένα αυτοσχέδιο πόριτζ κ μου άρεσε!!! Έβαλα μέσα βρώμη, γάλα αμυγδάλου, μέλι, κανέλα, μήλο και σταφίδες. Thank u Aphelia :yes: Με κράτησε πολλές ώρες χορτάτη, αλλά το έντερο έκανε μερικές υπερωρίες...! Γενικά κ με τη γυμναστική πολύ κινητικότητα στο έντερο, δε με προλαβαίνω! Blossom το έχω κατά νου ότι οι απότομες αλλαγές μπορεί να με αποπροσανατολίσουν κ το είδα κ έμπρακτα εφόσον από τις πρώτες μέρες ο οργανισμός αντιδρά κ παραπονιέται γοερά!!! Προσπαθώ σταδιακά να εντάξω κάποιες υγιεινές συνήθειες ξεκινώντας από τη μείωση της ζάχαρης κ των πολλών κ κακών λιπαρών. Το σιρόπι αγαύης το πήρα κ το δοκίμασα κ στον καφέ! Σαν τη βρωμοζαχαρίτσα δεν είναι αλλά ήπια ευχάριστα τους καφέδες μου κ κυρίως απενοχοποιημένα! Τώρα που περιμένουμε επισκέψεις κ έχω ετοιμάσει κάτι κολασμένα μεζεδάκια κ όλοι θα τρωγοπίνουν τι κάνω;;; Ξέρω φροντίζω να είμαι χορτάτη κ στη χειρότερη των περιπτώσεων τρώω λιγάκι χωρίς υπερβολές... Ναι κ τα νεύρα πώς τα κρύβεις που θες να τους πλακώσεις όλους στο ξύλο επειδή τρώνε ασύδοτα ό,τι γουστάρουν;;; Πριν από κάθε τραπέζωμα πρέπει να κάνω ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης μου φαίνεται!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt...bxR/weight.png
[/url]
-
Κορίτσια στη βρωμη μπορείτε να βάλετε αντί για γάλα, γιαουρτι εγώ βάζω το 0%. Ίσως επειδή το γιαούρτι επειδή είναι στερεά τροφή να χορτενει καλύτερα από το γάλα!! :-)
-
Μαρκέλλα το έχεις πάρει πολύ ζεστά βλέπω και μπράβο σου. Οι νιφάδες βρώμης ή κριθαριού είναι εκπληκτικές για να σου διεγείρουν το έντερο. Έτσι έπεισα τη μαμά μου να τις δοκιμάσει που μετά από 40 χρόνια με αυτό το πρόβλημα επιτέλους βρήκε τη λύση. Επίσης είναι από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα για τη χοληστερόλη, ψάξε να δεις τι καλό σου κάνει στα καρδιαγγειακά που επίσημοι οργανισμοί το προτείνουν στις αλλαγές που μπορείς να κάνεις.
Και ναι, ακριβώς, χρειάζεσαι ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης για κάτι τέτοιο μέχρι να μάθει το μυαλό σου να έχει πειθαρχία και εγκράτεια χωρίς αυτές. Δεν αστειεύομαι, αν σε βοηθάνε γιατί όχι. Είσαι στο σημείο που για κάποιο διάστημα ας πούμε ότι το μυαλό σου χρειάζεται εκπαίδευση για να διώξει τις παλιές συνήθειες.
-
Good το γιαούρτι κ γω το προτιμώ αλλά βάζω πλήρες. Δε μου αρέσουν καθόλου τα λάιτ. Δεν ξέρω αν πειράζει πολύ, αλλά σκέφτομαι το παλιό μου πρωινό με κόντρα τα σφολιατοειδή και κόντρα τα κρουασάν κ αυτό μου φαίνεται σούπερ διαιτητικό!!!
Αφού η βρώμη κάνει καλό κ στη χοληστερόλη θα τη δουλέψω πολλά πρωινά! Με πείραξε που ο γιατρός με κοίταξε με ένα απαξιωτικό να το πω, της ντροπής να το πω, ύφος κ μου είπε "στην ηλικία σου βρε κοπέλα μου κ έχεις θέμα με τη χοληστερόλη, τι θα κάνεις στα 40-50;;" Προσπαθώ Αphelia όσο μπορώ να αφοσιωθώ σ'αυτό, γιατί πραγματικά νιώθω ότι εφόσον βγήκα δυνατή από μια πολύ άσχημη περίοδο της ζωής μου δε με παίρνει να μην τα έχω καλά με εμένα κ με το σώμα μου! Η ζωή είναι απρόβλεπτη κ θέλω τις στιγμές ξεγνοιασιάς που μου προσφέρονται να τις ζήσω με τον καλύτερο τρόπο. Θέλω να βγω για ψώνια κ να μην προβληματίζομαι για το τι θα βρω να με κολακεύει, θέλω να περπατάω, να χορεύω χωρίς να λαχανιάζω κ να ιδρώνω, θέλω να ξαναπάρω τη ζωή στα χέρια μου προτού να συναντήσω ξανά φουρτούνες! Μπορεί να μην τα καταφέρω αλλά αν τα καταφέρω θα είναι σπουδαία νίκη για μένα!:yes:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt...bxR/weight.png
[/url]
-
Markella_k καλή αρχή!! :) Κάθε αρχή και δύσκολη λένε... Δεν χρειάζεται να κάνεις από την μία μέρα στην άλλη φοβερές αλλαγές, ένα βήμα τη φορά!! Τώρα το σημαντικοτερο βήμα και το πιο δύσκολο που έχεις κάνει είναι να τρεφεσαι με υγιεινές τροφές, αργότερα μπορείς να αντικαταστησεις τα πλήρες προϊόντα με τις αντίστοιχες light εκδοχές τους, εγώ πάντως δεν βλέπω κάποια διαφορά στη γεύση των προϊόντων light με τα πλήρη, όλα στο μυαλό είνα, αργότερα θα αρχίσεις αν θέλεις να μετράς τις θερμιδες που προσλαμβάνεις κάθε μέρα... Στην αρχή τα κιλά φεύγουν πιο εύκολα και γρήγορα από τι θα παρατηρήσεις,αλλά αργότερα ίσως να κολλήσει η ζυγαρια σε κάποια φάση της δίαιτας αλλά το παν είναι να μην τα παρατάς και να συνεχίζεις την προσπάθεια σου!! :-)
-
Καλό είναι να αποφεύγουμε τα light προϊόντα, καθώς η θρεπτική τους αξία είναι μειωμένη
εξαιτίας της μεγάλης επεξεργασίας που υφίστανται.
Θέλω να πιστεύω πως σκοπός όλων μας είναι, όχι μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά να χτίσουμε έναν υγιή και δυνατό οργανισμό.
Οπότε αντί να προσπαθούμε να πάρουμε λιγότερα (αλλά επεξεργασμένα) λιπαρά,
καλύτερα να προσπαθούμε να εντάξουμε στη διατροφή μας καλά λιπαρά, όπως το ωμό ελαιόλαδο, το αβοκάντο, ο τόνος, ο σολομός...
Καλό ξημέρωμα σε όλους :)
-
Εγώ πάλι τα προϊόντα με όλα τα λιπαρά δεν τα μπορώ !!! Δεν το λέω για δίαιτα αλλα δεν μου αρέσουν τα πολλα λιπαρά ... Τουλάχιστον σε γάλα και γιαουρτι προτιμώ τα 1.5- 2 %
Οποτε αυτό απο μονοτου κε οδηγεί σε πιο υγιεινές επιλογές... Γενικά με ταλιπη δεν ήμουν ποτέ φαν...
Αν δεν μου άρεσαν και τα γλυκά τι καλά που θα ήταν!!!
Markella_K μικρά βήματα κάθε φορά δεν μπορείς να τα αλλάξεις όλα με τη μια ... Είναι αυτονόητο κάνε αλλαγές που σου αρέσουν και περιόρισε και τις μερίδες σου...
Ας πούμε βάλε για παράδειγμα μια αλλαγή κάθε εβδομάδα...
Καλά στα φαγητά μπορείς να κάνεις δοκιμές αλλα μην το πας όλα μαζί γιατί θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα!!!
-
Μαρκέλα μου, καλώς ήρθες.
σου εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου.
όντως μαρία μου, τα πολλά λιπαρά κάνουν κακό. και εγώ τα αποφεύγω....
-
Κι εγώ για τα λιπαρά συμφωνώ με τη Blossom τουλάχιστον για τα γαλακτομικά. Στα γαλακτομικά οι περισσότερες θρεπτικές ουσίες όπως βιταμίνες και στοιχεία είναι λιποδιαλυτές άρα βρίσκονται στο λίπος. Αφαιρώντας το λίπος αφαιρούμε τουλάχιστον την μισή αξία του. Προτιμώ να πιω λιγότερο γάλα αλλά να είναι πλήρες. Αλλά κι εγώ δεν αντέχω πολλές φορές να τρώω το πλήρες στραγγιστό γιαούρτι και προτιμώ το 2% γιατί αλλιώς μπουχτίζω, οπότε παρόλο που θεωρώ το πλήρες καλύτερο για την υγεία μου δεν θα το επιλέξω πάντα.
-
http://imerologiodiatrofis2.blogspot...-post.html?m=1 ημερολογιο μιας φιλης της ματζουρανας μολις το εφτιαξε