Ναι όντως πολύ δύσκολο να σκέφτεται ένα ζευγάρι το \'εμείς\', γιατί ξέρεις, προϋποθέτει να είναι αρκετά ικανοποιημένο το \'εγώ\' του καθενός, πριν μπει σε σχέση.
Για το ζευγάρι που λες προίκα-κοινωνική θέση, ναι ταιριάζουν με την έννοια ότι έχουν κάνει μια επικερδή συνεργασία! Το συναίσθημα (μιλώντας για αγάπη)....ποιο συναίσθημα? Εδώ είναι μάλλον συναλλαγή. Επιλογή τους είναι.
Όσο για τις δικές μου σχέσεις, ναι φυσικά υπήρξαν σχέσεις που τέλειωσαν γιατί κάποιος από τους δύο προτίμησε κάποιον \'τρίτο\', αλλά καλώς τέλειωσαν, γιατί προφανώς δεν επρόκειτο απλά για μια \'πρόκληση της στιγμής\'. Δεν είναι κακό να αποφασίζεις ότι προτιμάς να είσαι με τον ψ σύντροφο αντί να παραμείνεις με τον χ. Από την άλλη, αν όντως υπάρχει αγάπη στον άνθρωπό σου και εκείνος στιγμιαία υποκύψει σε κάτι που έχουμε από κοινού συμφωνήσει ως μη αποδεκτό, ναι η σχέση θα διαταραχθεί αλλά μάλλον προσωρινά.
Αυτή τη στιγμή μπορώ να σου πω ότι σαφώς υπερισχύει η αγάπη στον άνθρωπό μου και γι\' αυτό δεν θα έκανα κάτι που ξέρω ότι θα έθετε σε κίνδυνο τη σχέση. Αλλά αυτά που δεν θα έκανα, είναι πράγματα που έτσι κι αλλιώς δεν μου λένε τίποτα, όπως και όσα κάνω δεν είναι υποχωρήσεις, αλλά βγαίνουν αβίαστα. Όχι ότι μέσα σε μια σχέση δεν χρειάζεται να κάνεις υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, να καταπιεστείς κάποιες φορές κλπ. Είναι όμως διαφορετικό να καταπιέζεσαι συνέχεια ή να προσπαθείς να \'πνίξεις\' πράγματα που για εσένα είναι σημαντικά.
Είναι μεγάλο θέμα Eμπνευστή, γιατί όλα αυτά εξαρτώνται από το ποιος είσαι σε κάθε φάση της ζωής σου και ποιος είναι ο άνθρωπος που έχεις πλάι σου.