Ισως ειναι ετσι...δεν μπορω να συγκεντροθω καθολου με ολα αυτα στο κεφαλι μου
Printable View
Ισως ειναι ετσι...δεν μπορω να συγκεντροθω καθολου με ολα αυτα στο κεφαλι μου
...........
Δεν ξερω πως να συμπεριφερθω σε ολο αυτο savatage
Ναι λογικο ειναι.
Πρωτο βημα ειναι να βρεις ποια φαρμακα σε πιανουν για να περασουν οι περιεργες ιδεες. Τωρα το κατα ποσο μπορεις να δουλεψεις τα θεματα σου μεσα απο συνεδριες ψυχοθεραπειας, αυτο δεν το ξερω, ειναι πανω σου και στο να βρεις τον καταλληλο επαγγελματια βεβαια.
Θα σε βοηθουσε σε πρωτη φαση να διαβασεις να ψαξεις και να μαθεις πραγματα για την ψυχωση και να την κατανοησεις? Ή θα σε αγχωνε αυτο περισσοτερο?
Εδω υπαρχουν ατομα με πολυετη εμπειρια, δε λεω οτι θα σου πουν τι να κανεις, αλλα σαν πιο εμπειροι και πιο γνωστες της ασθενειας θα μπορουσες να μαθεις απο τις δικες τους εμπειριες.
serios, elis, maus, boo παιρνουν χρονια αγωγη για ψυχωση.
Ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις αποψεις σου savatage
Εχουν να κανουν ολα αυτα με ψυχωση?
Confused889 καλησπέρα, θα σου έλεγα ότι είχε δίκιο ο γιατρός σου αν δεν μίλαγες για εσωτερικό διάλογο. Του το έχεις πει αυτό; Να του το πεις οπωσδήποτε, γιατί άλλη αγωγή δίνουν για ψυχαναγκασμούς και άλλη για ψύχωση. Ότι και να 'χεις πάντως, είναι πολύ καλό που έχεις αυτογνωσία, υπάρχει μία άλλη λέξη ειδική γι'αυτό αλλά δεν μου 'ρχεται τώρα στο μυαλό, οπότε θα τα πας καλά με την αγωγή σου και θα γίνεις καλά, αρκεί να πεις στο γιατρό αυτό, και αν το έχεις πει και δεν είδες βελτίωση, άλλαξε γιατρό, με το να κολλάς τώρα στα λόγια αλλά να μην κάνεις τίποτα δεν θα γίνεις καλά. Σκέψου, θέλεις να γίνεις καλά ή δεν σε αφήνει η ασθένεια να θέλεις; Κοίτα λοιπόν να σκεφτείς αυτό και να το καταπολεμήσεις, αυτά από μένα, καλή συνέχεια!
Όπως σου είπα δεν μοιάζει η περίπτωση σου να είναι στο φάσμα των ψυχώσεων.
Μη μπερδεύεις την λέξη ψύχωση με την εκλαϊκευμένη έννοιά της που σημαίνει κόλλημα, εμμονή. Δεν χρησιμοποιείται έτσι στην ψυχιατρική.
Η ψύχωση είναι φυγή από την πραγματικότητα. Εσύ έχεις κάποιες ενορμήσεις που συγκρούονται με την ηθική σου. Γι'αυτό και έχουν ιδεοληπτικό χαρακτήρα. Φοβάσαι μη χάσεις τον έλεγχο γιατί γνωρίζεις πως δεν στέκουν, είναι ανόητες και έχουν παρορμητικό χαρακτήρα.
Ένας ψυχωσικός πχ αν ήθελε να κάνει κακό σε κάποιον θα έκανε πιθανόν σε ένα συγγενικό πρόσωπο γιατί θα πίστευε πως είναι ο διάβολος ή η πηγή του κακού αυτού του κόσμου ή οι φωνές θα του έδιναν διαταγή να κάνει κακό στον εαυτό του ή σε άλλους.
Εσένα έχουν την μορφή ιδεών-παρορμήσεων αλλά οι ηθικοί σου φραγμοί θα σε εμποδίσουν να κάνεις κακό γιατί είσαι ακόμα στα πλαίσια της πραγματικότητας. Ξέρω όμως πόσο βασανιστικό είναι γιατί δεν κατανοείς την πηγή. Είναι σαν να σου βάζει ένα διαβολάκι ιδέες και το αγγελάκι από την άλλη να σε αποτρέπει.
Όχι δεν είναι απαραίτητο ότι ένας ψυχωτικός θα κάνει κακό στους άλλους ή στον εαυτό του, πιο σπάνιο είναι από έναν φυσιολογικό γιατί είναι μικρότερο το ποσοστό. Απλά μίλησε για εσωτερικό διάλογο εγώ εκεί κόλλησα...τι θα πει εσωτερικός διάλογος σε έναν υγιή, άραγε, υπάρχει; Γιατί αν πούμε ότι υπάρχει τότε κι εγώ μπορεί πχ να μην έχω σχιζο και να έχουν κάνει λάθος οι γιατροί γιατί εσωτερικό διάλογο είχα κι εγώ!!! Μόνο οι γιατροί ξέρουν βέβαια!
Καλημέρα Confused889, αυτό που περιγράφεις σε ιδεοληψίες παραπέμπει, χωρίς να είμαστε ειδικοί εδώ, απλά εσένα τώρα ίσως σου συμβαίνει πολύ πιο έντονα και μπορεί να το έχει εντείνει και η φαρμακευτική αγωγή, αν έχεις τη δυνατότητα δες και έναν δεύτερο ψυχίατρο. Όπως λένε τα παιδιά δεν είναι ψύχωση, πολλές φορές χρησιμοποιείται αυτή η λέξη σαν συνώνυμο της εμμονής, αλλά στη ψυχιατρική είναι μια πάθηση άλλη.
Πάντως ότι φάρμακα και να πάρεις δες και πιο ολιστικά τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου στην καθημερινότητά σου, για να μην παραμένεις πολύ χρόνο απλά με τις σκέψεις σου, γυμναστική, δραστηριότητες που σε ευχαριστούν, ό,τι επιλέξεις, θέλει δουλειά αυτό, δεν περνάει μόνο με αγωγή, και ίσως να σε βοηθούσε και μια ψυχοθεραπεία αν βρεις κατάλληλο ειδικό. Υποθέτω ότι εσωτερικός διάλογος είναι κάτι σαν "φλύαρο" μυαλό, δηλαδή πολλές σκέψεις έρχονται, φράσεις, λέξεις κλπ που το κατακλύζουν, συμβαίνει, μη σε ανησυχεί, αλλά δες τι μπορείς να κάνεις για να μην πιάνεις διάλογο με τις σκέψεις σου συνέχεια, κάνε πράγματα και να μιλάς με ανθρώπους και αν έχεις ένα έμπιστο κοντινό σου άτομο με κατανόηση να μοιράζεσαι τι σου συμβαίνει. Καλή δύναμη!
ειναι σοβαρη η κατασταση και πρεπει και εσυ να την αντιμετωπισεις σοβαρα, η ξεκινας απο την αρχη με τον γιατρο σου η πας σε αλλον, παιρνεις με ευλαβια την φαρμακευτικη αγωγη δεν παραλειπεις ουτε μια δοση, κοβεις καταχρησεις καθε ειδους ακομη και τον πολυ καφε, και ηρεμια, χαλαρα και ομορφα
εγω οσους ασθενεις γνωρισα με θεματα οι πιο πολυ δεν ειχαν εμπιστοσυνη στο γιατρο τους και δεν τηρουσαν την αγωγη,οτι χειροτερο ειναι αυτο
https://www.youtube.com/watch?v=iUKu4o33cYc
ένας φίλος -σχιζοφρενής όπως και 'γω- έλεγε: "Αντιμετώπισε τον κάθε σου φόβο, μόνο έτσι θα τον νικήσεις"
δυστυχώς αυτοκτόνησε....