Originally Posted by
kutchunie
Σας ευχαριστώ όλους που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε. Το θέμα αφορά τον αντρα μου. Είναι ο ανθρωπος που αγαπώ περισσοτερο από όλα. Μεσα από τα αυτόν αρχισα να ζω. Το κίνητρό μου για θεραπεία αρχικά δεν ημουν καθόλου μα καθόλου εγώ, αλλά αυτός. Με στήριξε αφάνταστα. Στάθηκε δίπλα μου όσο λίγοι άνθρωποι πάνω στη γη θα μπορούσαν. Με δέχτηκε όπως ήμουν, δεν έχει παραπονεθεί ούτε μία φορά όλα αυτά τα χρόνια και πιστέψτε με, δεν είναι εύκολο να συνυπάρξεις με έναν άνθρωπο που νοσεί, όσο κι αν τον αγαπάς. Σε κουρελιάζει και ψυχολογικά και σωματικά να βλέπεις έναν ανθρωπο που αγαπάς να παραλογίζεται, να σε εγκαταλείπει κι εσύ να τον ψάχνεις μονο και μονο για να τον αγκαλιασεις και να βεβαιωθείς πως είναι καλά. Ή να δουλεύεις 34 ωρες σερί και να γυρνας σπίτι και να βοηθας τον άλλο ακόμα και να ντυθεί και να του ετοιμάζεις και φαγητό ας πούμε. Σε όλους τους ανθρώπους ευχομαι να έχουν ένα συντροφο που να τους αγαπά όπως εμένα ο άντρας μου. Αγαπώ πολύ τα παιδιά μου, αλλά ο άντρας μου είναι αλήθεια ο άλλος εαυτός μου. Τα παιδια μου δε μου ανήκουν, με την έννοια ότι θα μεγαλώσουν και θα έχουν τις δικές τους ζωές. Θα τα στηρίζω πάντα, αλλά όλη αυτή η δύναμη που βρίκα να αντιμετωπίσω τα τέρατα που είχα στην ψυχη μου, από εκείνον πηγάζει.
Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν τον αφήνω να κάνει τίποτα. Γιατί θέλω να τον φροντίζω. Να του προσφέρω όσα μου πρόσφερε εκείνος, έστω και στο ελάχιστο. Δεν κάνει τίποτα στο σπίτι, δεν χρειάζεται να πηγαίνει για ψώνια ή όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα δεν πανικοβάλλομαι. Και είμαι χαρούμενη που μπορώ να το κάνω. Είμαι χαρούμενη γιατί όλη την αγάπ που μου έδωσε ηθελα να την ανταποδώσω. Κουράζομαι πάρα πολύ με το σπίτι τη δουλειά, τα παιδάκια μας. Αλλά είμαι ευτυχισμένη ου τελικά μπορώ να το κάνω. Θελώ να τον προσέχω να τον κακομαθαίνω γιατί τωρα μπορώ. Εχω ανάγκη να το κάνω. Αυτός όμως νομίζει ότι πλέον δεν τον έχω ανάγκη και όταν μου το λέει πνίγομαι ρε παιδιά. Με πληγώνει τόσο πολύ αυτό. Νοιωθω σα να τσαλακωνει και να πετάει στα σκουπίδια οσα κάνω. Σα να μην εχουν νόημα. Δεν κάνω τιποτα επειδή δε τον έχω ανάγκη. Όλα τακάνω επειδή τον εχω αναγκη απόλυτη.
Εχουμε 12 χρόνια διαφορά και μου λέει πως τώρα που δε τον εχω ανάγκη θα τον βαρεθώ. Δεν ξέρω, ίσως πρίν που είχε αναλάβει όλη την ευθύνη του να ένοιωθε πιο χρησιμος. Από την άλλη, και δε θέλω να καταπιεσω την αναγκη μου αυτή να φροντισω τα παιδια και τον αντρα μου, αλλά και λόφω συνθηκών θα ήταν αδιανόητο να του αφήνω να κάνει πράγματα Λόγω των παιδιων και της δουλειας εχουμε πλέον ελάχιστο χρόνο δικό μας. Εάν τις ωρες που δουλευει δεν τα έκανα όλα δε θα είχαμε χρόνο για μας. Χθες βράδυ ετοίμασα το αγαπημένο του φαγητο, πηγα κομμωτήριο, φορεσα ρουχα που του αρέσουν, μας άναψα το τζακι και όταν σχόλασε και τον πήρα από τη δουλεια και ήρθε σπίτι, μου είπε πάλι το ίδιο, ότι δε μπορεί να με προλάβει με τη φόρα που έχω πάρει και ότι θα κουραστώ και θα τον αφήσω.