Ποτε θα περασει ολο αυτο?περναω και γω αυτο το βασανιστικο πραμα της αποπροσοποισης..ειναι πολυ δυσκολο σε καταλαβαινω απολυτως..
Εστάλη από SM-G900F στο E-Psychology.gr Mobile App
Printable View
Ποτε θα περασει ολο αυτο?περναω και γω αυτο το βασανιστικο πραμα της αποπροσοποισης..ειναι πολυ δυσκολο σε καταλαβαινω απολυτως..
Θα περάσει όταν το μυαλό μας στην ουσία δεν θα νιώθει πλέον την ανάγκη να μας προστατεύσει. Όταν περάσει το άγχος και οι αρνητικές σκέψεις θα γίνουμε όπως πριν. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται βουνό ακόμα.... έχω και μέρες να δω τον γιατρό μου και θα τον ξαναδώ στις 16 και νιώθω λίγη ανασφάλεια. Θα ήθελα να πάω και να μιλήσουμε λίγο, να τα αναλύσουμε ξανά. Κάποιες μέρες πριν ένιωθα αρκετά καλύτερα αλλά σήμερα ξανα έπεσα πάλι ψυχολογικά... ίσως γιατί ανέβηκα στο σπίτι των δικών μου για κάποιες μέρες στην Αθήνα και νιώθω πολύ άβολα εδώ... αλλά πραγματικά η αποπραγματοποίηση με σκοτώνει... 2μιση μήνες πάνε τώρα από όταν μου ξεκίνησε... 2μιση μήνες καθημερινό μαρτύριο...
Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App
Εγω 2 χρονια και βαλε δν ζω απλως επιβιωνω
Σε καταλαβαίνω. Είναι πολύ άσχημο αίσθημα αλλά όταν καταλάβεις ότι δεν θα πάθεις τίποτα και το απομυθοποιήσεις τότε θα δεις ότι θα νιώσεις καλύτερα. Εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω πλέον. Να το αποδεχτώ. Όταν με πιάνει ( τις ώρες που δεν παίρνω ηρεμιστικό) σκέφτομαι το εξής: ξέρω τι είναι, από τι το παθαίνω, θα περάσει σε λίγο, δεν θα πάθεις τίποτα. Βοηθάει στο να ηρεμήσεις η αλήθεια είναι παροδικά. Εγώ σου μιλάω εκ του ασφαλούς κιόλας γιατί παίρνω ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά και αισθάνομαι λίγο καλύτερα. Εσύ έχεις δοκιμάσει κάτι τέτοιο;
Ναι εχω δοκιμασει παρα πολλα αντικαταθλιπτικα και αντιψυχωσικα και ηρεμηστικα..
ισως σου λειπει το κινητρο για να πετυχεις κατι δηλαδη πιθανον να μη σε νιαζει και τοσο η η πορεια που ακολουθεις να ειναι πολυ ισια.
Και δεν ενιωσες καπως καλυτερα; εγω οσο περνούν οι μερες νιωθω ολο και πιο πολυ να απομακρυνεται η αποπραγματοποιηση. Δεν ειμαι εντελως καλα ακομα. Εχω αγχος αλλα δεν την νιωθω τουλαχιστον πλεον οταν παιρνω το ηρεμιστικο. Γιατι πρωτα την ενιωθα αλλα δεν αγχωνομουν. Πρεπει να βρεις και τι σε οδηγησε εκει. Εγω μεσω μια ασκησης του ψυχιατρου μου συνηδητοποιησα ποσο σκληρη ειμαι με τον εαυτο μου και ποσο λιγη αυτοεκτιμηση εχω. Γι'αυτο επεσε στο τρυπακι αυτο. Μετα απο πολλες αρνητικες σκεψεις. Καπου εχει την ριζα του ολο αυτο. Και εαν δεν βρεις πραγματικα τι φταιει θα ασχολησε συνεχως με τα χαζα συμπτωματα της.
Ειμαι απο τους ατυχους που δεν με πιανουν τα χαπια..δεν ενοιωσα καλυτερα με κανενα.. κανω ψυχοθεραπεια για να βρω τν λογω του ανχους μου..αλλα εγω πιστευω οτι μπορει να ειναι και στο dna μου ολο αυτο και να μην υπαρχει εξηγηση για το αγχος..
Μην ξεχνάς ότι δεν παίζει ρόλο μόνο το DNA αλλά και η διαμόρφωση του χαρακτήρα μας. Ο χαρακτήρας διαμορφώνεται πλήρως μέχρι τα 14 μας. Μέχρι εκείνη την ηλικία κάποια κατάσταση/ερέθισμα που "μεταφράστηκε" λάθος από εμάς τους ίδιους και οδήγησε σε αρνητική σκέψη προκαλεί φόβο, άγχος, θυμό, καταπίεση, αποπραγματοποίηση κλπ και στην μετέπειτα ζωή. Μεγάλο ρόλο παίζει η οικογένεια πάντως. Επίσης, αυτές οι σκέψεις γίνονται υποσεινήδητα γι'αυτό ίσως ακόμα παιδεύεσαι να βρεις την αιτία.
Καλημέρα Χριστοφόρε πώς είσαι; Είμαι και'γω ομοιοπαθής κατά καιρούς! Το παθαίνω όταν αγχώνομαι. Μού περνούσε με αγωγή.
Και εγώ θα ήθελα να μάθω πως είσαι. Εγώ καλυτερεύω με την αγωγή αλλά ακόμα νιώθω ότι κάτι με χωρίζει από την πραγματικότητα και ανοικεία τα μέρη. Απλώς σε μικρότερο βαθμό!
Καλημέρα Αice! Xαίρομαι που καλυτερεύεις,δόξα τω Θεώ!! Να σε σε ρωτήσω κάτι και αν έχεις την καλοσύνη μου απαντάς. Οταν έχεις αποπροσωποποίηση νιώθεις περίεργα τον εαυτό σου; Δηλ σα να νιώθεις το σώμα σου σαν κάτι ξένο και αυτό να σε φοβίζει;
Καλημέρα!!!! Η αλήθεια είναι ότι το σώμα μου δεν το νιώθω ακριβώς ξένο. Με αναγνωρίζω στον καθρέφτη, απλώς όταν κοιτάω τριγύρω μου καμιά φορά και όλα είναι ανοικεία αναρωτιέμαι ποια είμαι, δεν είμαι η Αλίκη εγώ κλπ κλπ... αυτό που περιγράφεις λέγεται αποπρωσοποίηση. Είναι σαν την αποπραγματοποίηση αλλά αφορά τον εαυτό. Εμένα αφορά ποιο πολύ το περιβάλλον γύρω μου.
Παιδιά είδα σήμερα μια ταινία που αφορούσε την αποπραγματοποίηση. Numb 2007 λέγεται.. εάν δεν την έχετε δει αξίζει να την δείτε. Εγώ έκλαιγα καθ' όλη την διάρκεια της, ταυτίστηκα πλήρως με το κενό του πρωταγωνιστή, τον πόνο, την απελπισία...
Καλημερα ν κανω μια ερωτηση; μονο εγω νιωθω σαν να εχω θολη οραση;
Εστάλη από HTC Desire 820 στο E-Psychology.gr Mobile App