-
αν και δεν μπορω να σε καταλαβω πληρως θα σου πω ενα παραδειγμα.
οταν ημουν μικρος πιστευα πως ενα συγκεκριμενο ατομο (ο πατερας μου) ειχε παντα δικιο,πολλες φορες δεν επερνα μια αποφαση και περιμενα να την παρει αυτο το ατομο για μενα,γιατι παντα πιστευα πως η αποψη του θα ηταν πιο τεκμηριωμενη/σωστη απο τη δικη μου.υποσυνειδητα δεν επετρεπα στον εαυτο μου να απεξαρτητοποιηθει θεωρωντας πως αυτος θα ειχε παντα δικιο.οσο μεγαλωνα και αυξανοταν η δικη μου κριτικη ικανοτητα καταλαβαινα πως κατι τετοιο δεν ισχυει αλλα παρ`ολα αυτα συνεχιζα να ακολουθω τις συμβουλες του,με αποτελεσμα να υπαρχει η συγκρουση της λογικης μου με το υποσυνειδητο μου.μια μαχη που κρατησε αρκετα χρονια,στην οποια ποτε νικουσε η λογικη και ποτε το υποσυνειδητο.αυτη τη στιγμη και μετα απο αρκετα χρονια υπαρχει σεβασμος στη γνωμη του αλλου ,και απλα συμβουλευτικος χαρακτηρας χωρις να σημαινει πως η συμβουλη πρεπει να γινει και πραξη.εσωτερικα μου δεν υπαρχει ιχνος απο εξαρτηση,ενω πολλες φορες πλεον απαιτω να παραδεχτει οτι εχω δικιο και την διαφορα εκανε η ισχυροποιηση του \"εγω\".(βεβαια παντα πρεπει να εχουμε ανοιχτα τα αυτια μας γιατι αλλιως παμε στο αλλο ακρο,κατι που μας κανει πιο πολυ χαζους παρα σωστους).δεν ξερω αν σε καλυψε η απαντηση γιατι δεν εχω καταλαβει ακριβως τη εννοεις καθως οι εννοιες ειναι γενικα γενικες(χεχε).το εγραψα για να δεις οτι οι υποσυνειδητες \"διαταγες\" αλλαζουν,ειναι εφικτο.κατι παρομοιο υπαρχει και με τις φοβιες στα σκυλια πχ.ατομα τις ξεπερασαν.υπαρχουν και οι κοινωνικες υποσυνειδητες εντολες(να ξεχωριζουμε στο συνολο),εγωιστικες η μη(να εχουμε παντα εμεις δικιο η να μην εχουμε εμεις ποτε δικιο) κ.α.
-
Και ρε γαμωτο ειναι τοσο μικρα τα πραγματα,τοσο απιστευτα μικρες αυτες οι σκεπτομορφες που σε κανουν να βασανιζεσαι για τοσο μικρα πραγματα που μολις τα ξεπερασεις κ τα δεις με αλλο ματι,σου φαινονται μικροσκοπικα ενω μολις πριν ενα λεπτο ηταν βουνο ξερω γω.ΠΑλι κατι καταφερα σημερα ..εξελιξεις:P
-
Οι οποιες απαντησεις εχω την εντυπωση οτι ερχονται απο το ασυνειδητο!Ξαφνικα κ απροσδιοριστα!