Δεν θέλω να κάνω φιλοσοφική συζήτηση του θέματος αλλά πιστεύω ότι η σεξουαλικότητα διαμορφώνεται από το περιβάλλον (ερεθίσματα, συνθήκες, εμπειρίες ).
Αυτή η θεώρηση όμως μπορεί να αποβεί και λίγο κουραστική όπως μάλλον έκανα και εγώ στην προσπάθειά μου να αποδείξω παρά τα σχόλια των άλλων ότι είμαι άντρας.
Πλέον θεωρώ τον εαυτό μου bisexual γιατί όντως είχα ερωτικές συνευρέσεις και με τα δύο φύλλα.
Αλλά κακά τα ψέματα η κοινωνία μας αποδέχεται σε μεγαλύτερο βαθμό την ετεροφυλοφιλία.
Πρέπει να πω ότι έχω βιώσει δυνατό πλατωνικό έρωτα για άντρα (που όμως επιβεβαίωνε την ετεροφυλοφιλική μου υπόσταση).
Βέβαια αυτό θα μπορούσα να το θεωρήσω αρκετό για να εξακολουθήσω να με λέω ομοφυλόφιλο. Όταν όμως πριν από 3 χρόνια έπεσα σε κατάθλιψη , ο τρόπος για να νιώσω καλύτερα -που όντως τα κατάφερα- ήταν, καταγράφοντας όλα τα βιώματά μου, να συμπεράνω ότι ήμουν ένα παιδί που οδηγήθηκε στην ομοφυλοφιλία από τις προσδοκίες και την πίεση των άλλων (δεδομένου ότι χόρευα , έκανα παρέα με γυναίκες κτλ). Έτσι άρχισα να \" ονειρεύομαι\" έναν ετεροφυλόφιλο εαυτό. Τώρα όμως ίσως δεν πρέπει να με απασχολεί και τόσο.